19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

1. Aselsan Akademi Çalıştayı tamamlandı

Gebze 05.11.2018 - 16:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

1. Aselsan Akademi Çalıştayı tamamlandı

ASELSAN ile dört araştırma üniversitesi olan Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında oluşturulan program ile akademisyenler ASELSAN çalışanları doğrudan konu odaklı savunma sektörüne yönelik yüksek lisans ve doktora yapma imkânına kavuştu.

Aselsan Akademi Programı, ASELSAN ile Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) arasında 2017 yılı içerisinde imzalanan protokol ile başlatılmıştı. ASELSAN ile dört araştırma üniversitesi olan Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında oluşturulan program sayesinde, akademisyenler ve ASELSAN çalışanları doğrudan konu odaklı savunma sektörüne yönelik yüksek lisans ve doktora yapma imkânına kavuştu. İkinci eğitim yılına başlayan Aselsan Akademi’de lisansüstü eğitim alan ASELSAN personeli sayısı, 82'si doktora öğrencisi olmak üzere toplam 330’e ulaştı. KONULAR MASAYA YATIRILDI 1.Aselsan Akademi Çalıştayı, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde düzenlendi. Aselsan Akademi programına dahil olan araştırma üniversiteleri Gazi Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ ile birlikte GTÜ’den katılan akademisyenler, ASELSAN’ın ileri teknolojilerde yapacağı projeler kapsamında belirlediği yüksek lisans ve doktora tez konularını masaya yatırıldı. Bu işbirliğin ASELSAN'ın öz kaynaklarıyla (2018 yılı için 790 MTL) finanse ettiği ARGE projeleri ile desteklenmesi planlanıyor.  Çalıştaya Gebze Teknik Üniversitesi’nden; Aselsan Akademi Kurul Üyesi olarak Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, Malzeme Mühendisliği bölümü adına Nanoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yavuz Oral, Elektronik Mühendisliği bölümü adına Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Alkumru, öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Koray Kayabol ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Arda Ülkü, Makine Mühendisliği bölümü adına Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı V. Prof. Dr. Fevzi Bedir, Bilgisayar Mühendisliği adına Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sinan Akgül, öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Erdoğan Sevilgen ve Dr. Öğr. Üyesi Yakup Genç katıldı. HER YIL BAŞKA ÜNİVERSİTEDE Çalıştayda iki gün boyunca süren Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Makine ve Malzeme paralel oturumlarda; Aselsan projeleri, teknoloji yol haritası, dersler ve tez konularının görüşülmesi, akademisyenlerin çalışma alanları ile ilgili bilgiler vermeleri ve tez konuları ile ilgili önerilerini paylaşmaları sağlandı. Çalıştay ile eş zamanlı olarak, Aselsan Akademi Kurulu üyelerinin katılımıyla 13. Aselsan Akademi Kurulu yapılmış ve ayrıca üniversitelerin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürleri bir araya gelerek Aselsan Akademi eğitim ve araştırma sürecini değerlendirildi. Çalıştay kapsamında, Kalkanlı Teknoloji Vadisinde (KALTEV) ve İTÜ Kıbrıs Kampüsünde çeşitli temaslarda bulunulmuş ve Kıbrıs gezi programı ile etkinlik tamamlandı. Bu çalıştayın her yıl diğer paydaş üniversitelerimizin ev sahipliğinde yapılması planlanıyor. KÜBRA AKABALI
ASELSAN ile dört araştırma üniversitesi olan Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında oluşturulan program ile akademisyenler ASELSAN çalışanları doğrudan konu odaklı savunma sektörüne yönelik yüksek lisans ve doktora yapma imkânına kavuştu.

Aselsan Akademi Programı, ASELSAN ile Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) arasında 2017 yılı içerisinde imzalanan protokol ile başlatılmıştı. ASELSAN ile dört araştırma üniversitesi olan Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında oluşturulan program sayesinde, akademisyenler ve ASELSAN çalışanları doğrudan konu odaklı savunma sektörüne yönelik yüksek lisans ve doktora yapma imkânına kavuştu. İkinci eğitim yılına başlayan Aselsan Akademi’de lisansüstü eğitim alan ASELSAN personeli sayısı, 82'si doktora öğrencisi olmak üzere toplam 330’e ulaştı.

KONULAR MASAYA YATIRILDI

1.Aselsan Akademi Çalıştayı, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde düzenlendi. Aselsan Akademi programına dahil olan araştırma üniversiteleri Gazi Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ ile birlikte GTÜ’den katılan akademisyenler, ASELSAN’ın ileri teknolojilerde yapacağı projeler kapsamında belirlediği yüksek lisans ve doktora tez konularını masaya yatırıldı. Bu işbirliğin ASELSAN'ın öz kaynaklarıyla (2018 yılı için 790 MTL) finanse ettiği ARGE projeleri ile desteklenmesi planlanıyor.  Çalıştaya Gebze Teknik Üniversitesi’nden; Aselsan Akademi Kurul Üyesi olarak Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, Malzeme Mühendisliği bölümü adına Nanoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yavuz Oral, Elektronik Mühendisliği bölümü adına Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Alkumru, öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Koray Kayabol ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Arda Ülkü, Makine Mühendisliği bölümü adına Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı V. Prof. Dr. Fevzi Bedir, Bilgisayar Mühendisliği adına Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Sinan Akgül, öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Erdoğan Sevilgen ve Dr. Öğr. Üyesi Yakup Genç katıldı.

HER YIL BAŞKA ÜNİVERSİTEDE

Çalıştayda iki gün boyunca süren Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Makine ve Malzeme paralel oturumlarda; Aselsan projeleri, teknoloji yol haritası, dersler ve tez konularının görüşülmesi, akademisyenlerin çalışma alanları ile ilgili bilgiler vermeleri ve tez konuları ile ilgili önerilerini paylaşmaları sağlandı. Çalıştay ile eş zamanlı olarak, Aselsan Akademi Kurulu üyelerinin katılımıyla 13. Aselsan Akademi Kurulu yapılmış ve ayrıca üniversitelerin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürleri bir araya gelerek Aselsan Akademi eğitim ve araştırma sürecini değerlendirildi. Çalıştay kapsamında, Kalkanlı Teknoloji Vadisinde (KALTEV) ve İTÜ Kıbrıs Kampüsünde çeşitli temaslarda bulunulmuş ve Kıbrıs gezi programı ile etkinlik tamamlandı. Bu çalıştayın her yıl diğer paydaş üniversitelerimizin ev sahipliğinde yapılması planlanıyor.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.