1. Kimya Öğrenci Kongresi'ni düzenledi

Gebze 11.04.2016 - 18:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

1. Kimya Öğrenci Kongresi'ni düzenledi

Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Bilim Topluluğu, 'GTÜ 1. Kimya Öğrenci Kongresi'ni düzenledi.

Kimya alanında farklı disiplinlerde eğitim yapmakta olan genç bilim insanlarının çalışmalarının ve fikirlerinin paylaşımı için zemin oluşturulmasının hedeflendiği etkinlikte aynı zamanda bilimsel motivasyonun arttırılmasını da sağlayacak poster sunumları yapıldı. Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün'ün Onur Kurulu'nda bulunduğu etkinliğin en önemli özelliklerinden biri de böylesine geniş katılımlı bir organizasyonun Düzenleme Kurulunun tamamının GTÜ öğrencilerinden oluşması. Kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Aslan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Yüksel, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Gürek, Kimya bölümü akademik personeli ile öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, bu tür etkinliklerin Kimya bilimin gelişmesine katkı yapacağını belirtilerek Kongrenin, hem katılımcılar hem de sunumu yapacaklar açısından çok yararlı olacağını ifade etti. Prof. Dr. Özçelik, birincisi düzenlenen kongrenin önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı ve ulusal – uluslararası katılımlı bir organizasyona dönüşerek etkinliğinin artacağını sözlerine ekledi. Kongre kapsamında, sonuçlanmış veya yapılmakta olan çalışmalarla, henüz fikir aşamasındaki bilimsel endüstriyel yaklaşımlar ve literatür araştırmaları, lisans veya lisansüstü eğitimine devam eden genç bilim insanları tarafından sunuldu. Dört oturum olarak devam eden Kongrenin ardından poster sunumları yapıldı. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Bilim Topluluğu, 'GTÜ 1. Kimya Öğrenci Kongresi'ni düzenledi.

Kimya alanında farklı disiplinlerde eğitim yapmakta olan genç bilim insanlarının çalışmalarının ve fikirlerinin paylaşımı için zemin oluşturulmasının hedeflendiği etkinlikte aynı zamanda bilimsel motivasyonun arttırılmasını da sağlayacak poster sunumları yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün'ün Onur Kurulu'nda bulunduğu etkinliğin en önemli özelliklerinden biri de böylesine geniş katılımlı bir organizasyonun Düzenleme Kurulunun tamamının GTÜ öğrencilerinden oluşması. Kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, Temel Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Aslan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Yüksel, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gül Gürek, Kimya bölümü akademik personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, bu tür etkinliklerin Kimya bilimin gelişmesine katkı yapacağını belirtilerek Kongrenin, hem katılımcılar hem de sunumu yapacaklar açısından çok yararlı olacağını ifade etti. Prof. Dr. Özçelik, birincisi düzenlenen kongrenin önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı ve ulusal – uluslararası katılımlı bir organizasyona dönüşerek etkinliğinin artacağını sözlerine ekledi.

Kongre kapsamında, sonuçlanmış veya yapılmakta olan çalışmalarla, henüz fikir aşamasındaki bilimsel endüstriyel yaklaşımlar ve literatür araştırmaları, lisans veya lisansüstü eğitimine devam eden genç bilim insanları tarafından sunuldu. Dört oturum olarak devam eden Kongrenin ardından poster sunumları yapıldı. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.