100. YILINDA ÇANAKKALE SERGİSİ DARICA'DA AÇILIYOR

Darıca 10.11.2015 - 12:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

100. YILINDA ÇANAKKALE SERGİSİ DARICA'DA AÇILIYOR

Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde 11 Kasım 2015 tarihinde Saat 13:00'da başlayacak ve 25 Kasım 2015 tarihine kadar sürecek olan "100. Yılında Çanakkale Fotoğraf Sergisi' açılıyor.

Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan Fotoğraf Sergisi’nde çok yönlü belgesel dökümantasyonu ile Çanakkale Savaşları inceleniyor. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri Tarih ve Strateji Müdürlüğü olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşun arşivinden faydalanılarak hazırlanan sergide Türk ve Dünya tarihi açısından son derece önemli sonuçlar doğuran Çanakkale Savaşları irdeleniyor. Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılında zaferi anlatan fotoğraf ve belgelerin kronolojik olarak yer aldığı sergide, savaş öncesi ve sonrası Gelibolu,cepheye gidenlerin haritası,savaşın getirdikleri ve götürdükleri ile savaşın sonu olmak üzere dört ayrı başlık altında Çanakkale Savaşları’nın bilinmeyen yönleri gün yüzüne çıkıyor. HALKIMIZI ŞANLI TARİHİMİZİ ÖĞRENMEYE DAVET EDİYORUM Bölge protokolünün de katılımıyla açılacak olan "100. Yılında Çanakkale" Fotoğraf Sergisi' ne tüm bölge halkını davet eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ”tarihin dönüm noktalarından birisi olan ve bağımsızlığımıza ne pahasına olursa olsun son anımıza kadar savunacağımızı dünyaya kanıtladığımız Çanakkale Savaşları’nı belge ve fotoğraflarıyla halkımıza en iyi şekilde anlatacağımız bu anlamlı sergimizi 11-25 Kasım tarihleri arasında tüm halkımız ziyaret edebilirler.Darıca Belediyesi olarak kültür,sanat etkinlikleri kapsamında bundan sonra önemli projeleri hayata geçirerek halkımıza himzet etmeye devam edeceğiz.” diyerek tüm bölge halkını sergiye davet etti.
Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde 11 Kasım 2015 tarihinde Saat 13:00'da başlayacak ve 25 Kasım 2015 tarihine kadar sürecek olan "100. Yılında Çanakkale Fotoğraf Sergisi' açılıyor.

Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan Fotoğraf Sergisi’nde çok yönlü belgesel dökümantasyonu ile Çanakkale Savaşları inceleniyor. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri Tarih ve Strateji Müdürlüğü olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşun arşivinden faydalanılarak hazırlanan sergide Türk ve Dünya tarihi açısından son derece önemli sonuçlar doğuran Çanakkale Savaşları irdeleniyor. Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılında zaferi anlatan fotoğraf ve belgelerin kronolojik olarak yer aldığı sergide, savaş öncesi ve sonrası Gelibolu,cepheye gidenlerin haritası,savaşın getirdikleri ve götürdükleri ile savaşın sonu olmak üzere dört ayrı başlık altında Çanakkale Savaşları’nın bilinmeyen yönleri gün yüzüne çıkıyor.

HALKIMIZI ŞANLI TARİHİMİZİ ÖĞRENMEYE DAVET EDİYORUM

Bölge protokolünün de katılımıyla açılacak olan "100. Yılında Çanakkale" Fotoğraf Sergisi' ne tüm bölge halkını davet eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ”tarihin dönüm noktalarından birisi olan ve bağımsızlığımıza ne pahasına olursa olsun son anımıza kadar savunacağımızı dünyaya kanıtladığımız Çanakkale Savaşları’nı belge ve fotoğraflarıyla halkımıza en iyi şekilde anlatacağımız bu anlamlı sergimizi 11-25 Kasım tarihleri arasında tüm halkımız ziyaret edebilirler.Darıca Belediyesi olarak kültür,sanat etkinlikleri kapsamında bundan sonra önemli projeleri hayata geçirerek halkımıza himzet etmeye devam edeceğiz.” diyerek tüm bölge halkını sergiye davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.