2.1 milyon aracın borcu siliniyor

09.05.2017 - 09:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

2.1 milyon aracın borcu siliniyor

Model yılı 1997 ve öncesi olan araçlar trafikten çıkarsa borçları silinecek. Bakan Ağbal, yapılandırmadan yararlananlara da ‘Bu ay ödemenizi yapın’ dedi .

Maliye Bakanı Naci Ağbal, modeli 1997 ve önceki yıllara ait aracını teslim ederek trafik kaydını sildirenlerin 2018 sonuna kadar oluşmuş veya oluşacak motorlu taşıtlar vergilerini, cezalarını, bunun gecikme zamlarını, faizlerini sileceklerini söyledi. Ağbal, "Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu bulunup, 20 yaş ve üstünde model yılı olan motorlu araç sayısı yaklaşık 2.1 milyon. Ama tabii aracın kullanılamaz durumda olması önemli" dedi. Geçen yıl yapılandırmaya başvuran mükellefler için Ocak'taki ödemeleri Mayıs'a ertelediklerini hatırlatan Bakan Ağbal, "Bu ay mükelleflerin ödemesini yapması gerekiyor. Bu son derece önemli. Bunun telafisi yok. Yeni kanuna özel hüküm koyduk. Mayıs'ta taksiti ödemeyenler yeni kanundan yararlanamıyor. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin" diye konuştu. ZORA DÜŞENE FAİZ İNDİRİMİ VE TAKSİT Meclis'TEKİ yeni yasa teklifi ile ilgili Ağbal, şu açıklamaları yaptı: "Zor durumda olan mükelleflere imkan sağlıyoruz. En az 3 yıl süreyle vergi mükellefi olduğunuzu göreceğiz. Beyannameleri zamanında verin. Herhangi bir vergi borcunuz geriye dönük 1 yıldan fazla olmasın. Böyle bir mükellefe faiz indirimi ve 60 ay taksit imkanı veriyoruz..
Model yılı 1997 ve öncesi olan araçlar trafikten çıkarsa borçları silinecek. Bakan Ağbal, yapılandırmadan yararlananlara da ‘Bu ay ödemenizi yapın’ dedi .

Maliye Bakanı Naci Ağbal, modeli 1997 ve önceki yıllara ait aracını teslim ederek  kaydını sildirenlerin 2018 sonuna kadar oluşmuş veya oluşacak motorlu taşıtlar vergilerini, cezalarını, bunun gecikme zamlarını, faizlerini sileceklerini söyledi. Ağbal, "Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu bulunup, 20 yaş ve üstünde model yılı olan motorlu  sayısı yaklaşık 2.1 milyon. Ama tabii aracın kullanılamaz durumda olması önemli" dedi. Geçen yıl yapılandırmaya başvuran mükellefler için Ocak'taki ödemeleri Mayıs'a ertelediklerini hatırlatan Bakan Ağbal, "Bu ay mükelleflerin ödemesini yapması gerekiyor. Bu son derece önemli. Bunun telafisi yok. Yeni kanuna özel hüküm koyduk. Mayıs'ta taksiti ödemeyenler yeni kanundan yararlanamıyor. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin" diye konuştu.

ZORA DÜŞENE FAİZ İNDİRİMİ VE TAKSİT
Meclis'TEKİ yeni yasa teklifi ile ilgili Ağbal, şu açıklamaları yaptı: "Zor durumda olan mükelleflere imkan sağlıyoruz. En az 3 yıl süreyle vergi mükellefi olduğunuzu göreceğiz. Beyannameleri zamanında verin. Herhangi bir vergi borcunuz geriye dönük 1 yıldan fazla olmasın. Böyle bir mükellefe faiz indirimi ve 60 ay taksit imkanı veriyoruz..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.