3.’sünde buluşmak üzere

Kocaeli 13.08.2018 - 11:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

3.’sünde buluşmak üzere

Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde geçekleştirilen 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri’nin son gününde vatandaşlar Afak Meydanlı ve Melih Kahveci konserleriyle coştular.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, 10-12 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde gerçekleştirdiği 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri coşkuyla sona erdi. Şenliğin üçüncü gününde Afak Meydanlı ve Melih Kahveci konserleriyle eğlenen vatandaşlar, horonlarla coştular. Şenlikte tulum, kemençe, akordion bir araya geldi.  Gürcü ve Çerkezlerin oluşturduğu Ahbaza topluluğunun yer aldığı şenlikte herkes gönüllerince eğlendi. SON GÜNDE İKİ KONSER Şenliğin son gününde çocuklar, şişme oyun grupları ve palyaçoların etkinlikleriyle hoşça vakit geçirirken, büyükler Afak Meydanlı ve Melih Kahveci’nin seslendirdiği hareketli parçalarla coştular. Konser öncesinde vatandaşlar etkinlik alanında horon teperek eğlendi. Yöre halkının ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği şenlikte yöresel ürünler de sergilendi. ŞENLİĞE İLGİ YOĞUN OLDU Gölcük ve çevresinde ağırlıklı olarak yaşayan, 1877-78 Osmanlı-Rus harbi sırasında Kocaeli’ne gelen ve 93 muhacirleri olarak adlandırılan vatandaşlar için 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri düzenlendi. Son günde ilginin daha da yoğunlaştığı şenliklerde vatandaşlar müziğe doydu. Büyükşehir Belediyesi 8 otobüsle etkinlik boyunca Gölcük ilçe merkezinden etkinlik alanına vatandaşları taşıdı. Şenlikler, Gölcük Belediyesi, Gölcük ve Köyleri Derneği, Artvin İli ve İlçeleri Gölcük Derneği ile Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlendi.
Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde geçekleştirilen 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri’nin son gününde vatandaşlar Afak Meydanlı ve Melih Kahveci konserleriyle coştular.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, 10-12 Ağustos tarihleri arasında Gölcük’ün Şevketiye Köyü’nde gerçekleştirdiği 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri coşkuyla sona erdi. Şenliğin üçüncü gününde Afak Meydanlı ve Melih Kahveci konserleriyle eğlenen vatandaşlar, horonlarla coştular. Şenlikte tulum, kemençe, akordion bir araya geldi.  Gürcü ve Çerkezlerin oluşturduğu Ahbaza topluluğunun yer aldığı şenlikte herkes gönüllerince eğlendi.

SON GÜNDE İKİ KONSER

Şenliğin son gününde çocuklar, şişme oyun grupları ve palyaçoların etkinlikleriyle hoşça vakit geçirirken, büyükler Afak Meydanlı ve Melih Kahveci’nin seslendirdiği hareketli parçalarla coştular. Konser öncesinde vatandaşlar etkinlik alanında horon teperek eğlendi. Yöre halkının ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği şenlikte yöresel ürünler de sergilendi.

ŞENLİĞE İLGİ YOĞUN OLDU

Gölcük ve çevresinde ağırlıklı olarak yaşayan, 1877-78 Osmanlı-Rus harbi sırasında Kocaeli’ne gelen ve 93 muhacirleri olarak adlandırılan vatandaşlar için 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri düzenlendi. Son günde ilginin daha da yoğunlaştığı şenliklerde vatandaşlar müziğe doydu. Büyükşehir Belediyesi 8 otobüsle etkinlik boyunca Gölcük ilçe merkezinden etkinlik alanına vatandaşları taşıdı. Şenlikler, Gölcük Belediyesi, Gölcük ve Köyleri Derneği, Artvin İli ve İlçeleri Gölcük Derneği ile Gölcük Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.