19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

IŞIK, “EMİN ADIMLARLA YÜRÜYEN BİR KOCAELİ VAR”

Kocaeli 31.07.2017 - 12:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

IŞIK, “EMİN ADIMLARLA YÜRÜYEN BİR KOCAELİ VAR”

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Kocaeli bir sanayi şehri ama şimdi vizyonumuz Kocaeli'ni nitelikli sanayi ile geliştirmek, Türkiye'nin teknoloji üretim üssü ve en önemli Ar-Ge merkezi haline getirmektir. Adımlarımızı attık. Projelerimiz hamdolsun her gün daha iyiye gidiyor.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti iktidara geldiğinden bugüne hayatın her alanında büyük bir dönüşüme imza attıklarını söyledi. Ekonomide, siyasette, dış politikada, her alanda gerçekleştirilen değişim ve dönüşümlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü ve dirayetli devlet yönetimi anlayışıyla yapıldığını vurgulayan Işık, bu dönüşümün en anlamlı olanlarından birisinin de hiç kuşkusuz orman ve su işleri alanında yapılan dönüşüm olduğunu belirtti. KOCAELİ GRİ BİR ŞEHİRDİ Son 15 yıldır Türkiye'de yaşanan dönüşümlerden en önemli payı alan illerden birinin de Kocaeli olduğunu, bazıları bunu görmüyor olsa da Kocaeli halkının bunu gördüğünü ifade eden Işık, şöyle devam etti: "Kocaeli gri bir şehirdi. Daha önceki yıllarda İzmit'teki kokudan insanların burunlarının direği kırılırdı. Şimdi pırıl pırıl bir deniz, tertemiz bir hava var. O gri şehirden yeşil ve mavi şehre her gün emin adımlarla yürüyen bir Kocaeli var. Kocaeli bir sanayi şehri ama şimdi vizyonumuz Kocaeli'ni nitelikli sanayi ile geliştirmek, Türkiye'nin teknoloji üretim üssü ve en önemli Ar-Ge merkezi haline getirmektir. Adımlarımızı attık. Projelerimiz hamdolsun her gün daha iyiye gidiyor. Bilişim Vadisi'nin birinci etabı tamamlandı. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli bilim insanları orada insanlığa hizmet edecek. Yine TÜBİTAK'da en önemli projeler hayata geçmeye devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesinde son derece önemli çalışmalar yapılıyor. Kocaeli'nin ileri teknoloji üreten, nitelikli sanayi gücünün yanına elbette turizmi de ticareti de ve orman ve tarımı da koymak durumundayız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz." "KOCAELİ, CUMHURBAŞKANIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEK" Kocaeli'nin bir zamanlar CHP'nin kalesi konumunda olduğunu, bugün ise AK Parti'nin en güçlü destek aldığı büyükşehirlerden birisi haline geldiğine işaret eden Işık, "Hatta en batıdaki AK Parti'ye en güçlü destek veren şehir Kocaeli'dir.. Halkı küçümseyenler bu değişimi anlayamaz. Halkı, 'göbeğini kaşıyan adam' olarak görenler de anlayamaz. Ama yapılan hizmetleri halkın nasıl taktir ettiğinin bir göstergesidir bu sonuçlar. Bu, kendine hizmet eden bir lidere nasıl sahip çıkıldığının göstergesidir. Kocaeli, gerçekten bu şehri çok iyi bilen, adeta bu şehre aşık bir Cumhurbaşkanına her zaman gereken desteği verdi. İnşallah bundan sonra da bu desteği vermeye devam edecek. Bu şehir, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yürümeye devam edecek." şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Işık, Kocaeli ve Sakarya'da 2071 yılına kadar kadar su ihtiyacını tamamen giderecek yeni bir projeyi devreye alacaklarını ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Kocaeli bir sanayi şehri ama şimdi vizyonumuz Kocaeli'ni nitelikli sanayi ile geliştirmek, Türkiye'nin teknoloji üretim üssü ve en önemli Ar-Ge merkezi haline getirmektir. Adımlarımızı attık. Projelerimiz hamdolsun her gün daha iyiye gidiyor.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti iktidara geldiğinden bugüne hayatın her alanında büyük bir dönüşüme imza attıklarını söyledi. Ekonomide, siyasette, dış politikada, her alanda gerçekleştirilen değişim ve dönüşümlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü ve dirayetli devlet yönetimi anlayışıyla yapıldığını vurgulayan Işık, bu dönüşümün en anlamlı olanlarından birisinin de hiç kuşkusuz orman ve su işleri alanında yapılan dönüşüm olduğunu belirtti.

KOCAELİ GRİ BİR ŞEHİRDİ

Son 15 yıldır Türkiye'de yaşanan dönüşümlerden en önemli payı alan illerden birinin de Kocaeli olduğunu, bazıları bunu görmüyor olsa da Kocaeli halkının bunu gördüğünü ifade eden Işık, şöyle devam etti: "Kocaeli gri bir şehirdi. Daha önceki yıllarda İzmit'teki kokudan insanların burunlarının direği kırılırdı. Şimdi pırıl pırıl bir deniz, tertemiz bir hava var. O gri şehirden yeşil ve mavi şehre her gün emin adımlarla yürüyen bir Kocaeli var. Kocaeli bir sanayi şehri ama şimdi vizyonumuz Kocaeli'ni nitelikli sanayi ile geliştirmek, Türkiye'nin teknoloji üretim üssü ve en önemli Ar-Ge merkezi haline getirmektir. Adımlarımızı attık. Projelerimiz hamdolsun her gün daha iyiye gidiyor. Bilişim Vadisi'nin birinci etabı tamamlandı. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli bilim insanları orada insanlığa hizmet edecek. Yine TÜBİTAK'da en önemli projeler hayata geçmeye devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesinde son derece önemli çalışmalar yapılıyor. Kocaeli'nin ileri teknoloji üreten, nitelikli sanayi gücünün yanına elbette turizmi de ticareti de ve orman ve tarımı da koymak durumundayız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz."

"KOCAELİ, CUMHURBAŞKANIMIZLA BİRLİKTE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEK"

Kocaeli'nin bir zamanlar CHP'nin kalesi konumunda olduğunu, bugün ise AK Parti'nin en güçlü destek aldığı büyükşehirlerden birisi haline geldiğine işaret eden Işık, "Hatta en batıdaki AK Parti'ye en güçlü destek veren şehir Kocaeli'dir.. Halkı küçümseyenler bu değişimi anlayamaz. Halkı, 'göbeğini kaşıyan adam' olarak görenler de anlayamaz. Ama yapılan hizmetleri halkın nasıl taktir ettiğinin bir göstergesidir bu sonuçlar. Bu, kendine hizmet eden bir lidere nasıl sahip çıkıldığının göstergesidir. Kocaeli, gerçekten bu şehri çok iyi bilen, adeta bu şehre aşık bir Cumhurbaşkanına her zaman gereken desteği verdi. İnşallah bundan sonra da bu desteği vermeye devam edecek. Bu şehir, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yürümeye devam edecek." şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Işık, Kocaeli ve Sakarya'da 2071 yılına kadar kadar su ihtiyacını tamamen giderecek yeni bir projeyi devreye alacaklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.