19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

IŞIK VE BIYIK’TAN DARICA’YA SAĞLIKTA YENİ MÜJDELER

Darıca 14.03.2019 - 11:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

IŞIK VE BIYIK’TAN DARICA’YA SAĞLIKTA YENİ MÜJDELER

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve Cumhur İttifakı AK Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Işık, yeni yatırımlarla Farabi’nin sağlıkta marka olacağını söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve Cumhur İttifakı AK Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek hastaları ziyaret ettiler. Hastanede tedavi gören hastalar ve yakınlarına geçmiş olsun ziyaretleri gerçekleştiren Işık ve Bıyık’a AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay da eşlik etti. FARABİ SAĞLIKTA MERKEZ OLACAK Farabi Devlet Hastanesi’nin Eğitim Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesinin ardından yeni kadrolar ve hastaneye yapılacak yeni yatırımlar hakkında Başhekim Mustafa Güneş’le bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Işık ve Bıyık, “Farabi Devlet Hastanesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülerek üniversite hastanesi statüsüne kavuştu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi süreç içerisinde oturacak. Yeni kadro atamaları zamanla gerçekleşecek. Profesörler, doçentler ve yeni uzmanlar ile ileri ameliyatlar için şehir dışına gitmeye gerek kalmayacak. Fatih Devlet Hastanesi, Çayırova’ya yeni yapılacak devlet hastanesi ve Dilovası Devlet Hastanesi de Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne entegre olacak. Süreç tamamlandığında Darıca sağlıkta merkez olacak” dediler. FARABİ’YE YENİ EK BİNA MÜJDESİ Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni yapılacak sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Işık ve Bıyık, Darıcalılara müjdeler de vererek şöyle konuştular: “Farabi Hastanemiz yaklaşık 50 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor. Acil tarafındaki boş alana aynı büyüklükte yine yaklaşık 50 bin metrekare kapalı alanda yeni bir ek bina inşa edilecek. Yeni binada kalp damar, anjiyo ve onkoloji gibi hastalıklarda ameliyathaneler de olacak. Aynı şekilde Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ni de Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne dönüştüreceğiz. Mevcut haliyle yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yerine yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alandan oluşan yeni bir hastane yapacağız. Diş hastanesinde çene cerrahisi, implant ve çocuk cerrahileri gibi bölümler de olacak. Yeni ek binaların, devreye girmesiyle ve kadro atamalarının tamamlanmasıyla birlikte Farabi Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma sürecini hızla tamamlayacak.”
Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve Cumhur İttifakı AK Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Işık, yeni yatırımlarla Farabi’nin sağlıkta marka olacağını söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık ve Cumhur İttifakı AK Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek hastaları ziyaret ettiler. Hastanede tedavi gören hastalar ve yakınlarına geçmiş olsun ziyaretleri gerçekleştiren Işık ve Bıyık’a AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay da eşlik etti.

FARABİ SAĞLIKTA MERKEZ OLACAK

Farabi Devlet Hastanesi’nin Eğitim Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesinin ardından yeni kadrolar ve hastaneye yapılacak yeni yatırımlar hakkında Başhekim Mustafa Güneş’le bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Işık ve Bıyık, “Farabi Devlet Hastanesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülerek üniversite hastanesi statüsüne kavuştu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi süreç içerisinde oturacak. Yeni kadro atamaları zamanla gerçekleşecek. Profesörler, doçentler ve yeni uzmanlar ile ileri ameliyatlar için şehir dışına gitmeye gerek kalmayacak. Fatih Devlet Hastanesi, Çayırova’ya yeni yapılacak devlet hastanesi ve Dilovası Devlet Hastanesi de Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne entegre olacak. Süreç tamamlandığında Darıca sağlıkta merkez olacak” dediler.

FARABİ’YE YENİ EK BİNA MÜJDESİ

Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni yapılacak sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Işık ve Bıyık, Darıcalılara müjdeler de vererek şöyle konuştular: “Farabi Hastanemiz yaklaşık 50 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor. Acil tarafındaki boş alana aynı büyüklükte yine yaklaşık 50 bin metrekare kapalı alanda yeni bir ek bina inşa edilecek. Yeni binada kalp damar, anjiyo ve onkoloji gibi hastalıklarda ameliyathaneler de olacak. Aynı şekilde Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ni de Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne dönüştüreceğiz. Mevcut haliyle yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alanda hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yerine yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alandan oluşan yeni bir hastane yapacağız. Diş hastanesinde çene cerrahisi, implant ve çocuk cerrahileri gibi bölümler de olacak. Yeni ek binaların, devreye girmesiyle ve kadro atamalarının tamamlanmasıyla birlikte Farabi Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma sürecini hızla tamamlayacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.