Işık, çalışmaları yerinde inceledi

Kocaeli 30.12.2018 - 12:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Işık, çalışmaları yerinde inceledi

Kocaeli programlarına ara vermeden devam eden milletvekili Fikri Işık, restorasyon çalışmaları devam eden Yeni Cuma Camii’nde incelemelerde bulundu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık,  Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu devam eden İzmit’in en eski camilerinden Pertev Paşa Camii’ (Yeni Cuma Camii)nde incelemelerde bulundu. Işık’a Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilisi Veysel Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel ve restorasyon çalışmalarını sürdüren firma yetkilileri eşlik etti.  İncelemelerde bulunan Işık, “Restorasyon çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ecdadımızdan yadigar kalan bu eserlere dün olduğu gibi bugünde sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. II. ABDÜLHAMİD’TEN SONRA EN BÜYÜK RESTORASYON Pertev Paşa Camii’nin tarihi hakkında Işık’a bilgi veren Vakıflar Bölge Müdürü Yetkilisi Yılmaz,  “Sultan 2. Selim’in veziri Pertev Mehmet Paşa adına, ölümünden sonra Mimar Sinan’a 1579 yılında yaptırılan külliyenin bir parçasıdır. İzmit’teki en önemli Osmanlı eserlerinden biri olan cami, 2018 yılında restorasyona alındı. Cami statik açıdan güçlendiriliyor, sıva raspaları yapılıyor, zemini yenileniyor ve kalem işleri ortaya çıkarılıyor. 2. Abdülhamid döneminden sonra en büyük onarım ve yenileme çalışmalarını 2020 yılı başlarında tamamlanacak” dedi. ECDADIMIZIN MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ Vakıf ve firma yetkililerinden restorasyona alındığı ve bugüne kadar gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgi alarak çalışma alanlarını inceleyen Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, “Daha önce bizzat takibimizle 2018 yatırım planlarına alınan Pertev Paşa Camii’nin restorasyon çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ecdadımızdan yadigar kalan bu eserlere dün olduğu gibi bugünde sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Kocaeli programlarına ara vermeden devam eden milletvekili Fikri Işık, restorasyon çalışmaları devam eden Yeni Cuma Camii’nde incelemelerde bulundu.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık,  Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu devam eden İzmit’in en eski camilerinden Pertev Paşa Camii’ (Yeni Cuma Camii)nde incelemelerde bulundu. Işık’a Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilisi Veysel Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel ve restorasyon çalışmalarını sürdüren firma yetkilileri eşlik etti.  İncelemelerde bulunan Işık, “Restorasyon çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ecdadımızdan yadigar kalan bu eserlere dün olduğu gibi bugünde sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

II. ABDÜLHAMİD’TEN SONRA EN BÜYÜK RESTORASYON
Pertev Paşa Camii’nin tarihi hakkında Işık’a bilgi veren Vakıflar Bölge Müdürü Yetkilisi Yılmaz,  “Sultan 2. Selim’in veziri Pertev Mehmet Paşa adına, ölümünden sonra Mimar Sinan’a 1579 yılında yaptırılan külliyenin bir parçasıdır. İzmit’teki en önemli Osmanlı eserlerinden biri olan cami, 2018 yılında restorasyona alındı. Cami statik açıdan güçlendiriliyor, sıva raspaları yapılıyor, zemini yenileniyor ve kalem işleri ortaya çıkarılıyor. 2. Abdülhamid döneminden sonra en büyük onarım ve yenileme çalışmalarını 2020 yılı başlarında tamamlanacak” dedi.

ECDADIMIZIN MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ
Vakıf ve firma yetkililerinden restorasyona alındığı ve bugüne kadar gerçekleşen çalışmalar hakkında bilgi alarak çalışma alanlarını inceleyen Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, “Daha önce bizzat takibimizle 2018 yatırım planlarına alınan Pertev Paşa Camii’nin restorasyon çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ecdadımızdan yadigar kalan bu eserlere dün olduğu gibi bugünde sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.