Işık, CHP’li vekilden 100 bin TL talep etti

Kocaeli 06.10.2017 - 11:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Işık, CHP’li vekilden 100 bin TL talep etti

Başbakan Yardımcısı Işık'a "basın yoluyla hakaret ettiği" iddiasıyla CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a "basın yoluyla hakaret ettiği" iddiasıyla CHP Milletvekili Eren Erdem'e hakkında açılan davasının görülmesine bugün başlandı. Kocaeli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, taraf avukatları katıldı. Başbakan Yardımcısı Işık'ın avukatı Halit Çokan, CHP Milletvekili Eren Erdem'in 24 Nisan'da yayınlanan bir televizyon programında, o tarihte Milli Savunma Bakanı olan müvekkiline hakaret ettiğini belirterek, bu haksız eyleminden dolayı yasal faiziyle 100 bin lira manevi tazminatın tahsilatına karar verilmesini talep etti. CHP Milletvekili Erdem'in avukatı ise davacının bir bakan olduğu göz önüne alındığında kendisine yönelik haber ve eleştiri sınırının daha geniş tutulması gerektiğini savunarak, davanın reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme de tarafların gelecek duruşmada hazır bulunarak dava hakkındaki beyanlarını bildirmelerine karar vererek duruşmayı erteledi. ÇOKAN, “HODRİ MEYDAN” Çokan, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, CHP Milletvekili Erdem'in o dönemde Milli Savunma Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın 14 Temmuz 2016'da Adil Öksüz'le Sakarya Üniversitesi'nde görüştüğünü ve elinde görüntüleri bulunduğunu iddia ettiğini söyledi. Avukat Çokan, şöyle devam etti: "Bunun üzerine 'Buyur, hodri meydan!' diyerek dava açtık. 'Madem elinde görüntüler var, bunu ispat et.' diye dava açıp, kendisine aslında fırsat tanıdık. Kendisi davaya vermiş olduğu cevapta, o televizyon programında söylediği gibi 'Benim elimde görüntüler var, buyurun.' diyemedi. Aksine 'Ben onu kastetmedim, kulislerde konuşulan iddiaları dile getirdim.' şeklinde tornistan yaptı. Sayın Başbakan Yardımcımızın 14 Temmuz 2016'da Dalaman Havalimanı'na gittiği ve Marmaris'te bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettiği, neredeyse gün boyu o bölgede olduğu da Marmaris Suikast Davasındaki tanıkların ifadeleriyle sabit hale geldi, ben de bunu mahkemeye sundum." gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a karşı açtıkları davanın da ilk duruşmasının bugün aynı mahkemede görüldüğünü belirten Çokan, "Sayın Başbakan Yardımcımızın birinci derece yakınları arasında ByLock kullanan olduğunu iddia etti. Biz de 'İddianızı ispat edin.' dedik. Onlar da çark ettiler." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Işık'a "basın yoluyla hakaret ettiği" iddiasıyla CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a "basın yoluyla hakaret ettiği" iddiasıyla CHP Milletvekili Eren Erdem'e hakkında açılan davasının görülmesine bugün başlandı. Kocaeli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, taraf avukatları katıldı.

Başbakan Yardımcısı Işık'ın avukatı Halit Çokan, CHP Milletvekili Eren Erdem'in 24 Nisan'da yayınlanan bir televizyon programında, o tarihte Milli Savunma Bakanı olan müvekkiline hakaret ettiğini belirterek, bu haksız eyleminden dolayı yasal faiziyle 100 bin lira manevi tazminatın tahsilatına karar verilmesini talep etti. CHP Milletvekili Erdem'in avukatı ise davacının bir bakan olduğu göz önüne alındığında kendisine yönelik haber ve eleştiri sınırının daha geniş tutulması gerektiğini savunarak, davanın reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme de tarafların gelecek duruşmada hazır bulunarak dava hakkındaki beyanlarını bildirmelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

ÇOKAN, “HODRİ MEYDAN”

Çokan, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, CHP Milletvekili Erdem'in o dönemde Milli Savunma Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın 14 Temmuz 2016'da Adil Öksüz'le Sakarya Üniversitesi'nde görüştüğünü ve elinde görüntüleri bulunduğunu iddia ettiğini söyledi. Avukat Çokan, şöyle devam etti: "Bunun üzerine 'Buyur, hodri meydan!' diyerek dava açtık. 'Madem elinde görüntüler var, bunu ispat et.' diye dava açıp, kendisine aslında fırsat tanıdık. Kendisi davaya vermiş olduğu cevapta, o televizyon programında söylediği gibi 'Benim elimde görüntüler var, buyurun.' diyemedi. Aksine 'Ben onu kastetmedim, kulislerde konuşulan iddiaları dile getirdim.' şeklinde tornistan yaptı. Sayın Başbakan Yardımcımızın 14 Temmuz 2016'da Dalaman Havalimanı'na gittiği ve Marmaris'te bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettiği, neredeyse gün boyu o bölgede olduğu da Marmaris Suikast Davasındaki tanıkların ifadeleriyle sabit hale geldi, ben de bunu mahkemeye sundum." gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a karşı açtıkları davanın da ilk duruşmasının bugün aynı mahkemede görüldüğünü belirten Çokan, "Sayın Başbakan Yardımcımızın birinci derece yakınları arasında ByLock kullanan olduğunu iddia etti. Biz de 'İddianızı ispat edin.' dedik. Onlar da çark ettiler." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.