19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Işık'tan PYD'ye sert mesaj!

Kocaeli 17.11.2016 - 11:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Işık'tan PYD'ye sert mesaj!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye'deki gelişmeler ışığında PYD'ye sert eleştirilerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, PYD'nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab'a saldıracağına yönelik iddialara ilişkin, "PYD'nin kesinlikle El Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır ödeyecekler" dedi. Ankara'da Sabancı bulvarı ile Bağlıca bölgesini zırhlı birlikler arazisi içinden birbirine bağlayacak bulvar için Milli Savunma Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.Protokolün imzalanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, "PKK/PYD'nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab'a saldıracağına" yönelik iddialara ilişkin şunları söyledi: "Fırat Kalkanı Harekatı büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Bu noktada Özgür Suriye Ordusu'nun öncülüğünde Türk özel kuvvetlerinin desteğinde bu harekat yürüyor. Şu anda planlandığı gibi başarıyla sürüyor. Daha fazla detay vermek durumunda değiliz. Ama El Bab noktasında Türkiye'nin hassasiyeti herkesin de malumu. Bu noktadaki PYD'nin tehdidini ciddiye almamız hiçbir şekilde mümkün değil. Orada PYD'nin kesinlikle El Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır olarak ödeyecekler. Daha önce bir denemelerinde nasıl bir karşılık aldıklarını herkes gördü. Bu noktada Türkiye'nin kararlılığı sürüyor. Bu harekat planlandığı gibi sürdürülüyor, bundan sonra da planlanan şekilde icra edilmeye devam edecek. Büyük bir başarı, önemli gelişmeler var. İnşallah harekat hedeflendiği noktaya kadar sürdürülecek.  
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye'deki gelişmeler ışığında PYD'ye sert eleştirilerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, PYD'nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab'a saldıracağına yönelik iddialara ilişkin, "PYD'nin kesinlikle El Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır ödeyecekler" dedi.

Ankara'da Sabancı bulvarı ile Bağlıca bölgesini zırhlı birlikler arazisi içinden birbirine bağlayacak bulvar için Milli Savunma Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.Protokolün imzalanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, "PKK/PYD'nin muhaliflerin eline geçmesi durumunda El Bab'a saldıracağına" yönelik iddialara ilişkin şunları söyledi:

"Fırat Kalkanı Harekatı büyük bir başarıyla sürdürülüyor. Bu noktada Özgür Suriye Ordusu'nun öncülüğünde Türk özel kuvvetlerinin desteğinde bu harekat yürüyor. Şu anda planlandığı gibi başarıyla sürüyor. Daha fazla detay vermek durumunda değiliz. Ama El Bab noktasında Türkiye'nin hassasiyeti herkesin de malumu. Bu noktadaki PYD'nin tehdidini ciddiye almamız hiçbir şekilde mümkün değil. Orada PYD'nin kesinlikle El Bab'a yaklaşmasını istemiyoruz. Kantonları birleştirme hayalinden vazgeçmemeleri durumunda bunun bedelini ağır olarak ödeyecekler. Daha önce bir denemelerinde nasıl bir karşılık aldıklarını herkes gördü. Bu noktada Türkiye'nin kararlılığı sürüyor. Bu harekat planlandığı gibi sürdürülüyor, bundan sonra da planlanan şekilde icra edilmeye devam edecek. Büyük bir başarı, önemli gelişmeler var. İnşallah harekat hedeflendiği noktaya kadar sürdürülecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.