GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

ABD Başkanı Donald Trump,çağrısını tekrarladı.

Ekonomi 20.08.2019 - 08:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

ABD Başkanı Donald Trump,çağrısını tekrarladı.

ABD Başkanı Donald Trump,çağrısını tekrarladı.

Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını yüzde 1 (100 baz puan) indirmeyi düşünmesi gerektiğini söyledi ve Fed'in bazı parasal gevşeme adımları atması gerektiğini savundu. "Fed faiz oranı, oldukça kısa bir süre içinde, en az 100 baz puan azaltılmalı. Biraz parasal gevşeme de olabilir" ifadelerini kullanan Trump, ABD Doları'nın güçlü olduğunu ve dünyanın diğer bölgelerine zarar vermekte olduğunu da savundu. Trump, “Ekonomimiz Jay Powell ve Fed’in korkunç vizyon eksikliğine karşın çok güçlü. Ancak Demokratlar 2020 Seçimi’ni kazanmak amacıyla  ekonomiyi kötü emellerine alet etmeye çalışıyorlar. Çok bencilce! Dolarımız o kadar güçlü ki dünyadaki diğer ülkeleri olumsuz etkiliyor” mesajını paylaştı.
ABD Başkanı Donald Trump,çağrısını tekrarladı.
Twitter üzerinden açıklama yapan Trump, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını yüzde 1 (100 baz puan) indirmeyi düşünmesi gerektiğini söyledi ve Fed'in bazı parasal gevşeme adımları atması gerektiğini savundu.

"Fed faiz oranı, oldukça kısa bir süre içinde, en az 100 baz puan azaltılmalı. Biraz parasal gevşeme de olabilir" ifadelerini kullanan Trump, ABD Doları'nın güçlü olduğunu ve dünyanın diğer bölgelerine zarar vermekte olduğunu da savundu.

Trump, “Ekonomimiz Jay Powell ve Fed’in korkunç vizyon eksikliğine karşın çok güçlü. Ancak Demokratlar 2020 Seçimi’ni kazanmak amacıyla 
ekonomiyi kötü emellerine alet etmeye çalışıyorlar. Çok bencilce! Dolarımız o kadar güçlü ki dünyadaki diğer ülkeleri olumsuz etkiliyor” mesajını paylaştı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.