ABD'deki bu hamle FETÖ'ye büyük darbe vuracak!

18.11.2016 - 07:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ABD'deki bu hamle FETÖ'ye büyük darbe vuracak!

ABD Başkanlığına seçilen Trump'ın, emekli Korgeneral Flynn'e "ulusal güvenlik danışmanlığı" görevini önerdiği iddiası ortaya atıldı. Flynn FETÖ hakkında yazdığı bir yazıda dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

ABD Başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald  Trump'ın, kampanya döneminde yakın ekibinde yer alan 57 yaşındaki emekli  Korgeneral Michael Flynn'e "ulusal güvenlik danışmanlığı" görevini önerdiği iddia  edildi.   ABD medyasında yer verilen haberlere göre, Trump'ın "geçiş süreci"  ekibinden birisi, Trump'ın Korgeneral Flynn'e Beyaz Saray'da ulusal güvenlik  danışmanlığı pozisyonu için teklif götürdüğünü belirtti. Flynn'in teklifi kabul edip etmediği henüz bilinmiyor ancak Trump'ın  "geçiş süreci" ekibine yakın kişilerin, Flynn'in söz konusu görevi en iyi şekilde  yapabileceğini dile getirdiği bildirildi. IRAK VE Afganistan'DA GÖREV YAPTI Trump'ın kampanya sürecinde "güvenlik ve istihbarat başdanışmanı"  olarak görev yapan Flynn, daha önce Afganistan ve Irak'ta da bulunmuş "deneyimli  bir asker" olarak biliniyor. Flynn'in görevi kabul etmesi halinde Kongre onayına gerek duyulmayacak  olması, emekli korgeneralin göreve başlama sürecini hızlandırabilir. Adı Savunma Bakanlığı için de geçen Flynn'in bu göreve gelebilmesi  için emekliliğinin üzerinden 7 yıl geçmesi gerekiyor. Buna göre, 2014 yılında  ordudan emekli olan Flynn'in, en az 5 yıl daha beklemesi gerekebilir ancak  Kongrenin ilgili maddeyi geçici olarak ötelemesi durumunda Flynn'in bakan  olabilmesinin yolu da açılabilir. Halen başkanlık koltuğunda oturan Barack Obama döneminde Flynn,  Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü olarak görev yaparken 2014 yılında işine son  verilmişti. FLYNN, FETÖ ELEBAŞI GÜLEN İLİŞKİN ŞUNLARI YAZMIŞTI Emekli Korgeneral Flynn, kısa bir zaman önce Fetullahçı Terör Örgütü  (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ilişkin de bir yazı kaleme almıştı. Flynn yazısında, "Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan  bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü  boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin  bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame Bin Ladinine sığınak oluyor. 11  Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı  anda Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini  öğrenseydik ne yapardık?" yorumunu yapmıştı.
ABD Başkanlığına seçilen Trump'ın, emekli Korgeneral Flynn'e "ulusal güvenlik danışmanlığı" görevini önerdiği iddiası ortaya atıldı. Flynn FETÖ hakkında yazdığı bir yazıda dikkat çeken ifadeler kullanmıştı.

ABD Başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald  Trump'ın, kampanya döneminde yakın ekibinde yer alan 57 yaşındaki emekli  Korgeneral Michael Flynn'e "ulusal güvenlik danışmanlığı" görevini önerdiği iddia  edildi.

 

ABD medyasında yer verilen haberlere göre, Trump'ın "geçiş süreci"  ekibinden birisi, Trump'ın Korgeneral Flynn'e Beyaz Saray'da ulusal güvenlik  danışmanlığı pozisyonu için teklif götürdüğünü belirtti.

Flynn'in teklifi kabul edip etmediği henüz bilinmiyor ancak Trump'ın  "geçiş süreci" ekibine yakın kişilerin, Flynn'in söz konusu görevi en iyi şekilde  yapabileceğini dile getirdiği bildirildi.

IRAK VE Afganistan'DA GÖREV YAPTI

Trump'ın kampanya sürecinde "güvenlik ve istihbarat başdanışmanı"  olarak görev yapan Flynn, daha önce Afganistan ve Irak'ta da bulunmuş "deneyimli  bir asker" olarak biliniyor.

Flynn'in görevi kabul etmesi halinde Kongre onayına gerek duyulmayacak  olması, emekli korgeneralin göreve başlama sürecini hızlandırabilir.

Adı Savunma Bakanlığı için de geçen Flynn'in bu göreve gelebilmesi  için emekliliğinin üzerinden 7 yıl geçmesi gerekiyor. Buna göre, 2014 yılında  ordudan emekli olan Flynn'in, en az 5 yıl daha beklemesi gerekebilir ancak  Kongrenin ilgili maddeyi geçici olarak ötelemesi durumunda Flynn'in bakan  olabilmesinin yolu da açılabilir.

Halen başkanlık koltuğunda oturan Barack Obama döneminde Flynn,  Savunma İstihbarat Ajansı Direktörü olarak görev yaparken 2014 yılında işine son  verilmişti.

FLYNN, FETÖ ELEBAŞI GÜLEN İLİŞKİN ŞUNLARI YAZMIŞTI

Emekli Korgeneral Flynn, kısa bir zaman önce Fetullahçı Terör Örgütü  (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e ilişkin de bir yazı kaleme almıştı.

Flynn yazısında, "Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan  bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü  boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin  bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame Bin Ladinine sığınak oluyor. 11  Eylül'den sonra Usame bin Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı  anda Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini  öğrenseydik ne yapardık?" yorumunu yapmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.