ABD, VW davasında Bosch'u da soruşturuyor

17.09.2016 - 09:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ABD, VW davasında Bosch'u da soruşturuyor

ABD hükümetinin, Volkswagen'in (VW) emisyon skandalıyla ilgili olarak Alman mühendislik firması Bosch'u soruşturduğu öne sürüldü.

Amerikan medya kuruluşu Bloomberg'ün ismini açıklamadığı kaynaklarına  dayandırdığı haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı savcıları, Robert Bosch GmbH'yi  VW'in emisyon skandalı kapsamında soruşturmaya başladı.   Haberde ayrıca Amerikalı savcıların Bosch'un Volkswagen'in dışında  başka bir otomobil firmasına yazılım satıp satmadığını da araştırdığı bildirildi.VW'nin dizel araçlarında bulunan emisyon testi yanıltıcı yazılımı  Bosch firmasından temin ettiği iddia edilen haberde, firmanın bu iddiaları "arsız  ve temelsiz" olarak nitelendirdiği kaydedildi. İkinci bir Alman firması daha soruşturuluyor Habere göre, VW'nin tedarikçi firmalarından IAV GmbH de genişletilen  soruşturma kapsamına alındı. Bloomberg'ün kimliğini açıklamadığı kaynaklarından  biri, VW davasında adı gizli tutulan ancak belgelerde "A şirketi" olarak  tanımlanan firmanın IAV olduğunu ileri sürdü. Yüzde 50'si VW'e ait olan Berlin merkezli IAV iddialarla ilgili  soruları yanıtsız bıraktı. 
ABD hükümetinin, Volkswagen'in (VW) emisyon skandalıyla ilgili olarak Alman mühendislik firması Bosch'u soruşturduğu öne sürüldü.

Amerikan medya kuruluşu Bloomberg'ün ismini açıklamadığı kaynaklarına  dayandırdığı haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı savcıları, Robert Bosch GmbH'yi  VW'in emisyon skandalı kapsamında soruşturmaya başladı.

 

Haberde ayrıca Amerikalı savcıların Bosch'un Volkswagen'in dışında  başka bir otomobil firmasına yazılım satıp satmadığını da araştırdığı bildirildi.VW'nin dizel araçlarında bulunan emisyon testi yanıltıcı yazılımı  Bosch firmasından temin ettiği iddia edilen haberde, firmanın bu iddiaları "arsız  ve temelsiz" olarak nitelendirdiği kaydedildi.

İkinci bir Alman firması daha soruşturuluyor

Habere göre, VW'nin tedarikçi firmalarından IAV GmbH de genişletilen  soruşturma kapsamına alındı. Bloomberg'ün kimliğini açıklamadığı kaynaklarından  biri, VW davasında adı gizli tutulan ancak belgelerde "A şirketi" olarak  tanımlanan firmanın IAV olduğunu ileri sürdü.

Yüzde 50'si VW'e ait olan Berlin merkezli IAV iddialarla ilgili  soruları yanıtsız bıraktı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.