Açılıyor

Gebze 18.04.2019 - 21:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Açılıyor

2012 yılında Yüksek Hızlı Tren çalışması nedeniyle seferleri durdurulan, 3 yıl aradan sonra 2015 yılında tek hat üzerinden yeniden açılan Adapazarı Arifiye-İzmit-Pendik arası çalışan banliyö tren hattına yeni bir hat eklenerek hat sayısı ikiye çıkarıldı.

İkinci hat ile ilgili çalışmalar halen İzmit 42 Evler bölgesinde devam ediyor. Rayları döşenen bölgede peron ve elektrik sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. SEFERLER ÜÇ YIL YAPILMADI Bir zamanlar İzmit’in en önemli ulaşım aracıydı banliyö trenleri. Haydarpaşa ile Sakarya arasında pek çok durakta durur, gün içinde binlerce yolcuyu gitmek istedikleri yere kadar taşırdı. Oldukça da ekonomik olan bu seferlere 2012 yılında Yüksek Hızlı Tren projesinin başlatılmasının ardından üç yıl ara verildi. 2015 yılında banliyö seferlerine yeniden başlandı. Tren hattı eksikliği nedeniyle yük ve banliyö tren seferleri Hızlı Tren hattında yapılıyordu. YENİ HATLAR YAPILDI Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın hizmete açılmasından sonra İzmit geçişindeki tren hattı üç adetti. YHT için gidiş-geliş olmak üzere iki hat üzerinden gerçekleşirken, mevcut hattın güney kısmında ise yük ve banliyö trenleri için üçüncü bir hat 2015 yılındahizmete açılmıştı. Hattın açılmasıyla birlikte Arifiye-İzmit ve Pendik arasında banliyö tren seferleri 4 gidiş 4 geliş olmak üzere günde 8 sefer yapılıyordu. DDY, mevcut hatlara 4. hattı da ekledi. Yük ve banliyö trenlerinin kullanması için yapılan tren hattın üst yapı çalışması sürüyor. İzmit 42 Evler bölgesinde hat için yeni peron ve katener adı verilen elektrik ve sinyalizasyon hatları yapılıyor. SEFER SAYISI 10 OLACAK Çalışmalar ile ilgili gazetemize bilgi veren DDY İzmit Gar Müdürlüğü yetkilileri, yeni hattın yakın tarihte açılacağını belirttiler. Yetkili, “Yeni hat ile ilgili İzmit bölgesinde çalışmalar son aşamaya getirildi. 42 Evler bölgesinde yeni bir peron yapıyoruz. Katener adını verdiğimiz elektrik ve sinyalizasyon direklerini dikiyoruz. Yeni hat ile ilgili olarak Gebze- Körfez ilçe arasında da benzer çalışmalar son aşamaya getirildi. Yeni hat tamamlandığında Adapazarı Arifiye- İzmit ve Pendik arasında günde 8 olan sefer sayısı da 5 gidiş 5 geliş olmak üzere günde 10 sefere çıkartılacak” dedi.  PERON YAPILIYOR- TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Adapazarı Arifiye- İzmit ve Pendik arasında sefer yapacak banliyö treninin kullanacağı yeni hat üzerinde bulunan İzmit 42 Evler bölgesinde eski durak da yıkıldı. Buraya yeni durak, peron yapılacak. DÖRT HATTA ÇIKARTILDI Yüksek Hızlı Tren Hattı yapıldıktan sonra hat eksikliğinden dolayı sefer  sayısı azaltılan yük ve banliyö tren hattı için ikinci bir hat inşa edildi. Hat sayısı 4’e, günlük sefer sayısı ise 10’a çıkartıldı.
2012 yılında Yüksek Hızlı Tren çalışması nedeniyle seferleri durdurulan, 3 yıl aradan sonra 2015 yılında tek hat üzerinden yeniden açılan Adapazarı Arifiye-İzmit-Pendik arası çalışan banliyö tren hattına yeni bir hat eklenerek hat sayısı ikiye çıkarıldı.

İkinci hat ile ilgili çalışmalar halen İzmit 42 Evler bölgesinde devam ediyor. Rayları döşenen bölgede peron ve elektrik sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor.

SEFERLER ÜÇ YIL YAPILMADI

Bir zamanlar İzmit’in en önemli ulaşım aracıydı banliyö trenleri. Haydarpaşa ile Sakarya arasında pek çok durakta durur, gün içinde binlerce yolcuyu gitmek istedikleri yere kadar taşırdı. Oldukça da ekonomik olan bu seferlere 2012 yılında Yüksek Hızlı Tren projesinin başlatılmasının ardından üç yıl ara verildi. 2015 yılında banliyö seferlerine yeniden başlandı. Tren hattı eksikliği nedeniyle yük ve banliyö tren seferleri Hızlı Tren hattında yapılıyordu.

YENİ HATLAR YAPILDI

Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın hizmete açılmasından sonra İzmit geçişindeki tren hattı üç adetti. YHT için gidiş-geliş olmak üzere iki hat üzerinden gerçekleşirken, mevcut hattın güney kısmında ise yük ve banliyö trenleri için üçüncü bir hat 2015 yılındahizmete açılmıştı. Hattın açılmasıyla birlikte Arifiye-İzmit ve Pendik arasında banliyö tren seferleri 4 gidiş 4 geliş olmak üzere günde 8 sefer yapılıyordu. DDY, mevcut hatlara 4. hattı da ekledi. Yük ve banliyö trenlerinin kullanması için yapılan tren hattın üst yapı çalışması sürüyor. İzmit 42 Evler bölgesinde hat için yeni peron ve katener adı verilen elektrik ve sinyalizasyon hatları yapılıyor.

SEFER SAYISI 10 OLACAK

Çalışmalar ile ilgili gazetemize bilgi veren DDY İzmit Gar Müdürlüğü yetkilileri, yeni hattın yakın tarihte açılacağını belirttiler. Yetkili, “Yeni hat ile ilgili İzmit bölgesinde çalışmalar son aşamaya getirildi. 42 Evler bölgesinde yeni bir peron yapıyoruz. Katener adını verdiğimiz elektrik ve sinyalizasyon direklerini dikiyoruz. Yeni hat ile ilgili olarak Gebze- Körfez ilçe arasında da benzer çalışmalar son aşamaya getirildi. Yeni hat tamamlandığında Adapazarı Arifiye- İzmit ve Pendik arasında günde 8 olan sefer sayısı da 5 gidiş 5 geliş olmak üzere günde 10 sefere çıkartılacak” dedi. 

PERON YAPILIYOR-

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Adapazarı Arifiye- İzmit ve Pendik arasında sefer yapacak banliyö treninin kullanacağı yeni hat üzerinde bulunan İzmit 42 Evler bölgesinde eski durak da yıkıldı. Buraya yeni durak, peron yapılacak.

DÖRT HATTA ÇIKARTILDI

Yüksek Hızlı Tren Hattı yapıldıktan sonra hat eksikliğinden dolayı sefer  sayısı azaltılan yük ve banliyö tren hattı için ikinci bir hat inşa edildi. Hat sayısı 4’e, günlük sefer sayısı ise 10’a çıkartıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.