ADD'li kadınlar, 'Çocuk Geline hayır' dedi!

Gebze 16.12.2019 - 10:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

ADD'li kadınlar, 'Çocuk Geline hayır' dedi!

Atatürkçü Düşünce Derneği Gebze Kadın Komisyonu, kız çocuklarını evlendirme yaşının 12’ye çekilmeye çalışıldığı ve önümüzdeki günlerde meclise sevk edilecek olan 2. Yargı Reform Paketine karşı çıkarak ‘Çocuk geline hayır’ dedi. ADD Gebze, kız çocuklarını evlendirme yaşının 12’ye çekilmeye çalışıldığı ve önümüzdeki günlerde meclise sevk edilecek olan 2. Yargı Reform Paketine karşı çıktı. ADD Gebze Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Albayrak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizdeki kız çocuklarını evlendirme yaşının 12’ye çekilmeye çalışıldığı ve önümüzdeki günlerde meclise sevk edilecek olan 2. Yargı Reform Paketinde kız çocuklarını çok erken yaşta evlendirerek, erken evlilikler meşru hale getirilecek. Böylece, kız çocuklarına yönelik cinsel suçlar evlilik ile sonuçlandırılarak, çocuklara yönelik her türlü istismar, taciz, tecavüz suçlarını cezasız bırakma yada ceza indirimi, ertelemesi gibi pek çok konu bu sözde Reform Paketinin içinde konularak onaya sunulacak. Bizler ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu olarak bu konu ile ilgili, hiçbir mantığın kabul edemeyeceği kız çocuklarının istismarı ve hayatlarının karartılmasını, hiçe sayılmasını doğru bulmayarak, farkındalık yaratmak için bileklerimize “kırmızı kurdele” takarak böylesi hassas bir konuya dikkat çekmek istedik. Çıkarılmak istenen bu yasa ile yapılmak istenen çocuk gelinlere karşı en yüksek sesimiz ile avazımız çıktığı kadar HAYIR diyoruz. Çocuklarımız bizlerin geleceği ve umududur. Sonsuz Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Gebze Kadın Komisyonu, kız çocuklarını evlendirme yaşının 12’ye çekilmeye çalışıldığı ve önümüzdeki günlerde meclise sevk edilecek olan 2. Yargı Reform Paketine karşı çıkarak ‘Çocuk geline hayır’ dedi.

ADD Gebze, kız çocuklarını evlendirme yaşının 12’ye çekilmeye çalışıldığı ve önümüzdeki günlerde meclise sevk edilecek olan 2. Yargı Reform Paketine karşı çıktı. ADD Gebze Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Albayrak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemizdeki kız çocuklarını evlendirme yaşının 12’ye çekilmeye çalışıldığı ve önümüzdeki günlerde meclise sevk edilecek olan 2. Yargı Reform Paketinde kız çocuklarını çok erken yaşta evlendirerek, erken evlilikler meşru hale getirilecek. Böylece, kız çocuklarına yönelik cinsel suçlar evlilik ile sonuçlandırılarak, çocuklara yönelik her türlü istismar, taciz, tecavüz suçlarını cezasız bırakma yada ceza indirimi, ertelemesi gibi pek çok konu bu sözde Reform Paketinin içinde konularak onaya sunulacak. Bizler ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu olarak bu konu ile ilgili, hiçbir mantığın kabul edemeyeceği kız çocuklarının istismarı ve hayatlarının karartılmasını, hiçe sayılmasını doğru bulmayarak, farkındalık yaratmak için bileklerimize “kırmızı kurdele” takarak böylesi hassas bir konuya dikkat çekmek istedik. Çıkarılmak istenen bu yasa ile yapılmak istenen çocuk gelinlere karşı en yüksek sesimiz ile avazımız çıktığı kadar HAYIR diyoruz. Çocuklarımız bizlerin geleceği ve umududur. Sonsuz Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi: “Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.