AFAD'dan Çayırovalı öğrencilere eğitim!

Çayırova 19.12.2019 - 11:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

AFAD'dan Çayırovalı öğrencilere eğitim!

AFAD Kocaeli’den Çayırovalı öğrencilere afet bilinci eğitimi verdi. Kocaeli İl AFAD biriminden gelen uzmanlar, Kocaeli Ortaokulları Eğitim Projesi kapsamında TOBB Çayırova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine afet bilinci eğitimi, bölgemizde oluşabilecek riskler, almamız gereken önlemler, alınabilecek tedbirler üzerine eğitim verdi. Okul Müdürü Zeki Tuncer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “AFAD eğitmenlerince öğrencilerimize deprem konusundaki teorik bilgilerin yanı sıra simülasyonda yapılan canlandırmalarla afetlerin oluşumu, nedenleri ve oluşturabileceği tahribat uygulamalı olarak anlatıldı. Öte yandan Temel afet bilinci eğitiminde öğrencilere, "Yapısal riskler, toplanma ve buluşma yerleri, afetler sırasında doğru davranış şekilleri, yaşanılan mekânlarda risklerin azaltılması, acil durum çantası hazırlanması, afetle mücadelede ilk bilgi ve kavramlar, yaşam çevremizdeki riskler, afet bilinci kültürü" konularında bilgiler aktarıldı. Bu bilgileri vererek bizleri aydınlatan ve daha bilinçli bir nesil yetiştirmemize katkı sunan AFAD ekiplerine teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı. EĞİTİMLER SÜRECEK AFAD Eğitmenleri ise, daha önce Gebze’de gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Eğitimler kapsamında sıra Çayırova’ya geldi. Çayırova’daki tüm okullarımıza ulaşıp öğrencilerimizi ‘Acil durum’ kapsamında bilgilendireceğiz. Çayırova’nın ardından sıra Dilovası’ndaki ilçelerimizde olacak. Toplanma ve buluşma yerleri, afetler sırasında doğru davranış şekilleri, yaşanılan mekânlarda risklerin azaltılması, acil durum çantası hazırlanması gibi konular afetle mücadelede önemli. Bu yüzden herkesin bilinçlenmesi ve buna göre acil durumlarda davranması gerek.” dedi.      

AFAD Kocaeli’den Çayırovalı öğrencilere afet bilinci eğitimi verdi. Kocaeli İl AFAD biriminden gelen uzmanlar, Kocaeli Ortaokulları Eğitim Projesi kapsamında TOBB Çayırova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine afet bilinci eğitimi, bölgemizde oluşabilecek riskler, almamız gereken önlemler, alınabilecek tedbirler üzerine eğitim verdi. Okul Müdürü Zeki Tuncer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “AFAD eğitmenlerince öğrencilerimize deprem konusundaki teorik bilgilerin yanı sıra simülasyonda yapılan canlandırmalarla afetlerin oluşumu, nedenleri ve oluşturabileceği tahribat uygulamalı olarak anlatıldı. Öte yandan Temel afet bilinci eğitiminde öğrencilere, "Yapısal riskler, toplanma ve buluşma yerleri, afetler sırasında doğru davranış şekilleri, yaşanılan mekânlarda risklerin azaltılması, acil durum çantası hazırlanması, afetle mücadelede ilk bilgi ve kavramlar, yaşam çevremizdeki riskler, afet bilinci kültürü" konularında bilgiler aktarıldı. Bu bilgileri vererek bizleri aydınlatan ve daha bilinçli bir nesil yetiştirmemize katkı sunan AFAD ekiplerine teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

EĞİTİMLER SÜRECEK

AFAD Eğitmenleri ise, daha önce Gebze’de gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Eğitimler kapsamında sıra Çayırova’ya geldi. Çayırova’daki tüm okullarımıza ulaşıp öğrencilerimizi ‘Acil durum’ kapsamında bilgilendireceğiz. Çayırova’nın ardından sıra Dilovası’ndaki ilçelerimizde olacak. Toplanma ve buluşma yerleri, afetler sırasında doğru davranış şekilleri, yaşanılan mekânlarda risklerin azaltılması, acil durum çantası hazırlanması gibi konular afetle mücadelede önemli. Bu yüzden herkesin bilinçlenmesi ve buna göre acil durumlarda davranması gerek.” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.