“AFAD Gönüllüsü Ol ki, Canın Sağ Olsun”

Kocaeli 11.03.2020 - 10:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“AFAD Gönüllüsü Ol ki, Canın Sağ Olsun”

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Gönüllülük temalı farkındalık programlarına devam ediyor. “AFAD Gönüllülüğü” projesinde her vatandaşın afet ve acil durumlarda yeterli eğitim ve beceriye sahip olması ve ilk 72 saat denilen altın saatlerde müdahale gecikmesinin minimize edilmesi amaçlanıyor. Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD’ın başlattığı Afetlere Hazırlık Yılı, sekizinci ayında ‘AFAD Gönüllülüğü” konusuna odaklanıyor. Ülkemizde kısa sürede 100 bini aşan AFAD Gönüllüsü ile afet anında çevresine yardım elini ilk uzatabilecek ve onların hayatlarını kurtarabilecek bir donanımı kazandırma amacıyla geliştirildi. Proje ile her vatandaşın afet ve acil durumlar konusunda yeterli eğitim ve beceriye sahip olması ve ilk 72 saat denilen altın saatlerde müdahale gecikmesinin minimize edilmesi amaçlanıyor. AFAD GÖNÜLLÜSÜ KİMDİR? Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul; AFAD Gönüllüsünün, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma içeriğiyle bireysel çıkarlarını gözetmeksizin ve hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişiler olduğunu söyledi. Afetlerde ihtiyaç duyulan insan gücü kapasitesinin sadece profesyonel ekiplerle karşılanamayacağından hareketle tüm dünyada geliştirilen Gönüllülük Sistemi, ülkemizde e-devlet üzerinden yapılan kayıtla başladığını ifade eden Tekoğul, başvuru yapan vatandaşlarımıza gönderilen link üzerinden gönüllü portalına girilerek teorik eğitimler alındığını, eğitimlerini tamamlayanlara ise yüz yüze eğitimler verildiğini, bu kapsamda başlatılan ilk yardım eğitimlerine önümüzdeki günlerde basit arama kurtarma eğitimlerinin de ekleneceğini vurguladı.  Gönüllülerle çeşitli sosyal etkinliklerle de bir araya gelindiğine değinen Tekoğul, gönüllülük içerikli afiş, film ve diğer dijital çalışmaların şehir panoları, led ekranlar, ulaşım araçları, yerel televizyonlar ve teknoloji mağazaları aracılığıyla halkımıza ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi.        

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Gönüllülük temalı farkındalık programlarına devam ediyor. “AFAD Gönüllülüğü” projesinde her vatandaşın afet ve acil durumlarda yeterli eğitim ve beceriye sahip olması ve ilk 72 saat denilen altın saatlerde müdahale gecikmesinin minimize edilmesi amaçlanıyor.

Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD’ın başlattığı Afetlere Hazırlık Yılı, sekizinci ayında ‘AFAD Gönüllülüğü” konusuna odaklanıyor. Ülkemizde kısa sürede 100 bini aşan AFAD Gönüllüsü ile afet anında çevresine yardım elini ilk uzatabilecek ve onların hayatlarını kurtarabilecek bir donanımı kazandırma amacıyla geliştirildi. Proje ile her vatandaşın afet ve acil durumlar konusunda yeterli eğitim ve beceriye sahip olması ve ilk 72 saat denilen altın saatlerde müdahale gecikmesinin minimize edilmesi amaçlanıyor.

AFAD GÖNÜLLÜSÜ KİMDİR?

Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul; AFAD Gönüllüsünün, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma içeriğiyle bireysel çıkarlarını gözetmeksizin ve hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişiler olduğunu söyledi. Afetlerde ihtiyaç duyulan insan gücü kapasitesinin sadece profesyonel ekiplerle karşılanamayacağından hareketle tüm dünyada geliştirilen Gönüllülük Sistemi, ülkemizde e-devlet üzerinden yapılan kayıtla başladığını ifade eden Tekoğul, başvuru yapan vatandaşlarımıza gönderilen link üzerinden gönüllü portalına girilerek teorik eğitimler alındığını, eğitimlerini tamamlayanlara ise yüz yüze eğitimler verildiğini, bu kapsamda başlatılan ilk yardım eğitimlerine önümüzdeki günlerde basit arama kurtarma eğitimlerinin de ekleneceğini vurguladı.  Gönüllülerle çeşitli sosyal etkinliklerle de bir araya gelindiğine değinen Tekoğul, gönüllülük içerikli afiş, film ve diğer dijital çalışmaların şehir panoları, led ekranlar, ulaşım araçları, yerel televizyonlar ve teknoloji mağazaları aracılığıyla halkımıza ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.