Afrin'den Dönen Askerler Darıcanın Namazgahında Şükür Namazı Kılacak

Darıca 28.03.2018 - 20:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Afrin'den Dönen Askerler Darıcanın Namazgahında Şükür Namazı Kılacak

Terörden arındırılan Suriye’nin Afrin ilçesine sıfır noktada bulunan Hatay’ın Hassa ilçesinde yapımı devam eden Süleyman Şah Namazgahı’nda, operasyondan dönecek Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerlerinin şükür namazı kılması bekleniyor.

Suriye'nin Afrin sınırına sıfır noktada bulunan Hatay'ın Hassa ilçesindeki Haydarlar Mahallesi'nde, başarıyla tamamlanan Zeytin Dalı Harekatı'ndan dönecek olan ÖSO ve TSK askerlerinin şükür namazı kılması için Süleyman Şah Namazgahı inşa ediliyor. İnşaatın müteahhidi Muhammet Bolat, namazgahın  Darıca Belediyesi ile Hatay Hassa Belediyesi işbirliğiyle yapıldığını belirterek, önümüzdeki cuma günü yapımının tamamlanacağını açıkladı. Namazgahın Osmanlı Devleti'nden esinlenerek inşa edildiğini kaydeden Bolat, "Osmanlı Devleti'nin savaşa giderken namaz kılmak için cami ve mescide benzer, üstü acık namazgah olarak kullanmış olduğu yerlerden bir tanesi. Bu yapıda boya kullanmadık. Buradaki amacımız doğaya özgün bir yapı inşa etmek. İnşallah Afrin'den dönüşte askerlerimiz burada bir cuma namazı da kılar, başarıyı zaferi bununla süslemiş oluruz" diye konuştu. Osmanlı döneminde askerlerin savaşa giderken gittiği yerlerde namaz kılacak yer bulamadıkları için bu tip namazgahlar inşa ettiklerini vurgulayan Bolat, fetih sonrasında da askerlerin namazgahlarda şükür namazı kıldıklarını söyledi.
Terörden arındırılan Suriye’nin Afrin ilçesine sıfır noktada bulunan Hatay’ın Hassa ilçesinde yapımı devam eden Süleyman Şah Namazgahı’nda, operasyondan dönecek Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerlerinin şükür namazı kılması bekleniyor.

Suriye'nin Afrin sınırına sıfır noktada bulunan Hatay'ın Hassa ilçesindeki Haydarlar Mahallesi'nde, başarıyla tamamlanan Zeytin Dalı Harekatı'ndan dönecek olan ÖSO ve TSK askerlerinin şükür namazı kılması için Süleyman Şah Namazgahı inşa ediliyor.

İnşaatın müteahhidi Muhammet Bolat, namazgahın  Darıca Belediyesi ile Hatay Hassa Belediyesi işbirliğiyle yapıldığını belirterek, önümüzdeki cuma günü yapımının tamamlanacağını açıkladı. Namazgahın Osmanlı Devleti'nden esinlenerek inşa edildiğini kaydeden Bolat, "Osmanlı Devleti'nin savaşa giderken namaz kılmak için cami ve mescide benzer, üstü acık namazgah olarak kullanmış olduğu yerlerden bir tanesi. Bu yapıda boya kullanmadık. Buradaki amacımız doğaya özgün bir yapı inşa etmek. İnşallah Afrin'den dönüşte askerlerimiz burada bir cuma namazı da kılar, başarıyı zaferi bununla süslemiş oluruz" diye konuştu.

Osmanlı döneminde askerlerin savaşa giderken gittiği yerlerde namaz kılacak yer bulamadıkları için bu tip namazgahlar inşa ettiklerini vurgulayan Bolat, fetih sonrasında da askerlerin namazgahlarda şükür namazı kıldıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.