19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Ağlayıp hainleri sevindirmeyin”

Darıca 15.02.2017 - 14:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“Ağlayıp hainleri sevindirmeyin”

Suriye’deki El Bab Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi

Suriye El Bab operasyonunda DEAŞ unsurlarıyla girilen çatışmada şehit olan Darıca Kazım Karabekir Mahallesi’nde oturan Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim Nene Hatun Mahallesi Özbay Cami’nde kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi. Evli ve iki çocuk babası olan Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim binlerce vatandaşın ve protokolün katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı. DARICA’YA SIĞMADILAR Darıca Nene Hatun Mahallesi’nde bulunan Özbay Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına binlerce kişi akın etti. Cenazeye; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Zeki Aygün, Mahmet Akif Yılmaz, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. KARDEŞLERİ VE TORUNLARIM DA VAR Şehidimizin naaşı ilk olarak son kez helallik alınması için yıllarca yaşadığı evinin önüne götürüldü. Burada gözyaşları sel oldu. Şehit Murat Tevlim’in eşi Rabia Tevlim, eşinin parkasıyla tabuta kaparak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidimizin babası Mustafa Tevlim ise oğlunun parkasını giydi, Metanetli görünmek için çabaladı. Evin önünde helallik alındıktan sonra şehidimizin naaşı camiye getirildi. Cami ve çevresinde ise geniş güvenlik önlemi alındı. Binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları attı. Şehidin annesi, “Daha kardeşleri var, torunlarım var. Onları da bu vatana vereceğim.” derken cenazeye katılan binlerce vatandaş gözyaşlarını tutamadı. KURTULMUŞ EŞİNİ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI Cenazeye katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da şehidimizin eşi Raiba Tevlim ile babası Mustafa Tevlim’e başsağlığı dileğinde bulundu, acılarını htiklerini ifade etti. Cenazede şehidimizin eşi Rabia, çocukları Talha Buğra ve Defne Yağmur, annesi Bilsen Tevlim’in gözyaşları bir an olsun durmadı. Camide kılınan cenaze namazının ardından şehidimizin naaşı top arabasına alındı. Şehidimizin babası Mustafa Tevlim ve aile bireyleri, protokol üyeleriyle birlikte top arabasına kadar yürüdü. Şehidin eşi Rabia ve annesi Birsen Tevlim, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit babası ise "Ağlamayın, vatan sağ olsun. Ağlayıp da hainleri sevindirmeyin." dedi. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Talha da akrabalarının kucağına alınarak babasının tabutunun yanında Türk bayrağını salladı. Tevlim'in naaşı, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre askerler ve vatandaşlarca omuzlarda taşındıktan sonra Nene Hatun Mezarlığı'nda defnedildi.  
Suriye’deki El Bab Operasyonu’nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi

Suriye El Bab operasyonunda DEAŞ unsurlarıyla girilen çatışmada şehit olan Darıca Kazım Karabekir Mahallesi’nde oturan Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim Nene Hatun Mahallesi Özbay Cami’nde kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi. Evli ve iki çocuk babası olan Piyade Uzman Çavuş Murat Tevlim binlerce vatandaşın ve protokolün katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı.

DARICA’YA SIĞMADILAR

Darıca Nene Hatun Mahallesi’nde bulunan Özbay Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına binlerce kişi akın etti. Cenazeye; Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Zeki Aygün, Mahmet Akif Yılmaz, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

KARDEŞLERİ VE TORUNLARIM DA VAR

Şehidimizin naaşı ilk olarak son kez helallik alınması için yıllarca yaşadığı evinin önüne götürüldü. Burada gözyaşları sel oldu. Şehit Murat Tevlim’in eşi Rabia Tevlim, eşinin parkasıyla tabuta kaparak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidimizin babası Mustafa Tevlim ise oğlunun parkasını giydi, Metanetli görünmek için çabaladı. Evin önünde helallik alındıktan sonra şehidimizin naaşı camiye getirildi. Cami ve çevresinde ise geniş güvenlik önlemi alındı. Binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ sloganları attı. Şehidin annesi, “Daha kardeşleri var, torunlarım var. Onları da bu vatana vereceğim.” derken cenazeye katılan binlerce vatandaş gözyaşlarını tutamadı.

KURTULMUŞ EŞİNİ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI

Cenazeye katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da şehidimizin eşi Raiba Tevlim ile babası Mustafa Tevlim’e başsağlığı dileğinde bulundu, acılarını htiklerini ifade etti. Cenazede şehidimizin eşi Rabia, çocukları Talha Buğra ve Defne Yağmur, annesi Bilsen Tevlim’in gözyaşları bir an olsun durmadı. Camide kılınan cenaze namazının ardından şehidimizin naaşı top arabasına alındı. Şehidimizin babası Mustafa Tevlim ve aile bireyleri, protokol üyeleriyle birlikte top arabasına kadar yürüdü. Şehidin eşi Rabia ve annesi Birsen Tevlim, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit babası ise "Ağlamayın, vatan sağ olsun. Ağlayıp da hainleri sevindirmeyin." dedi. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Talha da akrabalarının kucağına alınarak babasının tabutunun yanında Türk bayrağını salladı. Tevlim'in naaşı, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan'ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre askerler ve vatandaşlarca omuzlarda taşındıktan sonra Nene Hatun Mezarlığı'nda defnedildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.