19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

AĞRILI ÖĞRENCİLER DARICA'DA

Darıca 31.10.2017 - 19:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

AĞRILI ÖĞRENCİLER DARICA'DA

İçişleri Bakanlığı'nın "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında  Ağrı'dan gelen 50 ortaokul öğrencisi,  Kocaeli Valisi  Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek olan 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun, ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği proje kapsamında öğrenciler, gruplar halinde gezilere başladı. Proje kapsamında 3 gün önce  Kocaeli'ye gelen öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. YİBO öğretmenleri  Ayşe Kaya ve Çiğdem Çebi ile 50 öğrenci etkinlik kapsamında,  Vali Aksoy'u ziyaret etti. Kocaeli Valiliği  Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete, Aksoy'un yanı sıra, Vali Yardımcısı  Ahmet Büyükçelik, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz katıldı. Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Proje kapsamında daha öce  Ağrı'dan  Kocaeli'ye gelen çocuklar olduğunu anımsatan  Vali Aksoy, "Sizleri burada misafir etmekten bizlerde büyük memnuniyet duyduk. Ülkemiz doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir bütündür. Ülkemizin kuruluşunda  Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında her bölgemizden insanımızın verdiği mücadelelerle  Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Cumhuriyet'i yaşatmak da hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.  29 Ekim'de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutladık. Cumhuriyet, gençlere, yani sizlere emanet. Onu daha yukarılara taşıyacak olanda sizlersiniz. Ülkemizi hep birlikte inşallah daha iyi noktalara taşıyacağız." ifadelerini kullandı. Öğrencilere tek tek söz veren Aksoy, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını istedi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler,  Vali Aksoy'a teşekkür etti. Vali Aksoy, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, onlarla günün anısına fotoğraf çektirdi. Üçüncü grup olarak  Ağrı Murat Kız YİBO'dan gelen öğrencilere,  Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen program çerçevesinde, dün Bağçeşme Şehitliği ve Orhan Camisi ziyaretinin ardından  Darıca  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park gezdirildi. Osmangazi Köprüsü'nden geçen öğrenciler, bugün  Ford Otosan  GölcükFabrikasını gezdi, Vapurla  Gölcük'ten  İzmit'e geçerek, Seka Kağıt Müzesi, Bilim Merkezi, TCG Gayret Gemi Müzesi ve  Hızır Reis Denizaltı Müzesini ziyaret etti. Öğrenciler, yarın  Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan  Ağrı'ya uğurlanacak.

İçişleri Bakanlığı'nın "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında  Ağrı'dan gelen 50 ortaokul öğrencisi,  Kocaeli Valisi  Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek olan 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun, ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği proje kapsamında öğrenciler, gruplar halinde gezilere başladı.

Proje kapsamında 3 gün önce  Kocaeli'ye gelen öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

YİBO öğretmenleri  Ayşe Kaya ve Çiğdem Çebi ile 50 öğrenci etkinlik kapsamında,  Vali Aksoy'u ziyaret etti.

Kocaeli Valiliği  Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete, Aksoy'un yanı sıra, Vali Yardımcısı  Ahmet Büyükçelik, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz katıldı.

Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında daha öce  Ağrı'dan  Kocaeli'ye gelen çocuklar olduğunu anımsatan  Vali Aksoy, "Sizleri burada misafir etmekten bizlerde büyük memnuniyet duyduk. Ülkemiz doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir bütündür. Ülkemizin kuruluşunda  Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında her bölgemizden insanımızın verdiği mücadelelerle  Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Cumhuriyet'i yaşatmak da hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.  29 Ekim'de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutladık. Cumhuriyet, gençlere, yani sizlere emanet. Onu daha yukarılara taşıyacak olanda sizlersiniz. Ülkemizi hep birlikte inşallah daha iyi noktalara taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere tek tek söz veren Aksoy, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını istedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler,  Vali Aksoy'a teşekkür etti.

Vali Aksoy, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, onlarla günün anısına fotoğraf çektirdi.

Üçüncü grup olarak  Ağrı Murat Kız YİBO'dan gelen öğrencilere,  Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen program çerçevesinde, dün Bağçeşme Şehitliği ve Orhan Camisi ziyaretinin ardından  Darıca  Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park gezdirildi.

Osmangazi Köprüsü'nden geçen öğrenciler, bugün  Ford Otosan  GölcükFabrikasını gezdi, Vapurla  Gölcük'ten  İzmit'e geçerek, Seka Kağıt Müzesi, Bilim Merkezi, TCG Gayret Gemi Müzesi ve  Hızır Reis Denizaltı Müzesini ziyaret etti.

Öğrenciler, yarın  Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan  Ağrı'ya uğurlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.