AHBAP Kocaeli’den Kök Hücre Bağışı

Kocaeli 19.03.2018 - 13:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

AHBAP Kocaeli’den Kök Hücre Bağışı

Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) Kocaeli İl Temsilciliği kök hücre ve kan bağışı yaptı.

Haluk Levent’in genel başkanlığını yaptığı AHBAP Kocaeli İl Temsilciliği ‘Hayat Olalım’ sloganı ile yola çıkarak Kızılay ile işbirliği yaptı. Teona Otel İzmit Konferans Solonu’nda AHBAP Kocaeli üyeleri için Kızılay tarafından seminer düzenlendi. Seminerde Kızılay hakkında genel bilgi verildikten sonra, kan ve kök hücre bağışının nasıl yapıldığı anlatıldı. Seminerle ilgili açıklamada bulunan AHBAP Kocaeli üyeleri, “İhtiyaç anında hepimize lazım olabilecek kan ihtiyacının tedarik edilmesi, yapacağımız bu kan bağışları ile mümkün. Kan sürekli ihtiyacımız. 18-65 yaş arasında olan, sağlıklı her vatandaşımız kadın veya erkek kan vermelidir. Bugün belki kendisinin ihtiyacı olmayabilir ama yarın size veya bir yakınınıza kan lazım olabilir. Bizde AHBAP Kocaeli olarak hayat olmak istedik. Gelin hep beraber başkalarına hayat olalım, gelin AHBAP olalım.” dedi. Seminerin ardından AHBAP Kocaeli üyeleri Kızılay Merkezi’ne giderek kan ve kök hücre bağışında bulundu.     KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR? Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için sağlık problemi yaşanmaması açısından bazı şartlar bulunmaktadır. Kızılay'ın açıklamış olduğu temel şartlar şöyledir; 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir.
Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) Kocaeli İl Temsilciliği kök hücre ve kan bağışı yaptı.

Haluk Levent’in genel başkanlığını yaptığı AHBAP Kocaeli İl Temsilciliği ‘Hayat Olalım’ sloganı ile yola çıkarak Kızılay ile işbirliği yaptı. Teona Otel İzmit Konferans Solonu’nda AHBAP Kocaeli üyeleri için Kızılay tarafından seminer düzenlendi. Seminerde Kızılay hakkında genel bilgi verildikten sonra, kan ve kök hücre bağışının nasıl yapıldığı anlatıldı. Seminerle ilgili açıklamada bulunan AHBAP Kocaeli üyeleri, “İhtiyaç anında hepimize lazım olabilecek kan ihtiyacının tedarik edilmesi, yapacağımız bu kan bağışları ile mümkün. Kan sürekli ihtiyacımız. 18-65 yaş arasında olan, sağlıklı her vatandaşımız kadın veya erkek kan vermelidir. Bugün belki kendisinin ihtiyacı olmayabilir ama yarın size veya bir yakınınıza kan lazım olabilir. Bizde AHBAP Kocaeli olarak hayat olmak istedik. Gelin hep beraber başkalarına hayat olalım, gelin AHBAP olalım.” dedi. Seminerin ardından AHBAP Kocaeli üyeleri Kızılay Merkezi’ne giderek kan ve kök hücre bağışında bulundu.

 

 

KAN BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için sağlık problemi yaşanmaması açısından bazı şartlar bulunmaktadır. Kızılay'ın açıklamış olduğu temel şartlar şöyledir; 18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan kan merkezine kan vermek için geldiğinde yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes 3 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.