Ahıska Türkleri zulmü unutturmuyor!

Gebze 15.04.2019 - 10:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ahıska Türkleri zulmü unutturmuyor!

Ahıska Türklerinin 1944 yılında Gürcistan sınırları içindeki yurtlarından sürgün edilişlerini anlatan ‘Ahıska Sürgünü’ fotoğraf sergisi Gebze Center’da ziyarete açıldı.

Ahıska Türklerinin 1944 yılında Gürcistan sınırları içindeki yurtlarından sürgün edilişlerini anlatan ‘Ahıska Sürgünü’ fotoğraf sergisi Gebze Center’da ziyarete açıldı. Serginin açılışına Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Emniyet Müdür Murat Şeker, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Serkan Beyaz, Gebze Platformu Yönetim Kurulu ve çok sayıda davetli katıldı. MİLLİ ŞUUR İÇİN ÖNEMLİ Serginin açılışında konuşan Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, ‘’Öncelikle serginin hayırlı olmasını diliyorum. Katılmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Tarihimizin her döneminde bu tür hadiseler olmuştur ama bunun en acısını Ahıskalılar yaşamıştır. Ülkemizden o toprakların İslamlaşması üzerine giden bir topluluk daha sonra Rus sömürüsü altında adeta bir soykırım olmuştur. Dünya’nın değişik yerlerine göç etmek zorunda kalmışlar. Ülkemizde de neredeyse her bölgede yaşayan bir Ahıskalı grubu var. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin neredeyse bir çimentosu olan birleştirici bir yapıya kavuşmuş. Bu anlamda hem geçmişi hatırlamak hem Milli şuuru ayakta tutmak hem de gelecek nesillere bu tür hadiseler yaşadığımız zaman geçmişten edindiğimiz tecrübeyle nasıl karşı koyacağımızı göstermek açısından bu resim sergisi güzel bir fonksiyon icra ediyor. Ben emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi. Kurdele kesme töreni gerçekleştirildikten sonra resim sergisindeki fotoğraflar tek tek gezildi. Kaymakam Hasan Gözen’e sergiyi gezerken dernek yetkilileri eşlik ederek fotoğrafların hikayesini anlattı. Gebzelilerinde büyük ilgi gösterdiği sergi Gebze Center Alışveriş Merkezi 2. Katında 21 Nisan Pazar gününe kadar açık olacak.
Ahıska Türklerinin 1944 yılında Gürcistan sınırları içindeki yurtlarından sürgün edilişlerini anlatan ‘Ahıska Sürgünü’ fotoğraf sergisi Gebze Center’da ziyarete açıldı.

Ahıska Türklerinin 1944 yılında Gürcistan sınırları içindeki yurtlarından sürgün edilişlerini anlatan ‘Ahıska Sürgünü’ fotoğraf sergisi Gebze Center’da ziyarete açıldı. Serginin açılışına Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Emniyet Müdür Murat Şeker, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Serkan Beyaz, Gebze Platformu Yönetim Kurulu ve çok sayıda davetli katıldı.

MİLLİ ŞUUR İÇİN ÖNEMLİ

Serginin açılışında konuşan Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, ‘’Öncelikle serginin hayırlı olmasını diliyorum. Katılmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Tarihimizin her döneminde bu tür hadiseler olmuştur ama bunun en acısını Ahıskalılar yaşamıştır. Ülkemizden o toprakların İslamlaşması üzerine giden bir topluluk daha sonra Rus sömürüsü altında adeta bir soykırım olmuştur. Dünya’nın değişik yerlerine göç etmek zorunda kalmışlar. Ülkemizde de neredeyse her bölgede yaşayan bir Ahıskalı grubu var. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin neredeyse bir çimentosu olan birleştirici bir yapıya kavuşmuş. Bu anlamda hem geçmişi hatırlamak hem Milli şuuru ayakta tutmak hem de gelecek nesillere bu tür hadiseler yaşadığımız zaman geçmişten edindiğimiz tecrübeyle nasıl karşı koyacağımızı göstermek açısından bu resim sergisi güzel bir fonksiyon icra ediyor. Ben emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum’’ dedi. Kurdele kesme töreni gerçekleştirildikten sonra resim sergisindeki fotoğraflar tek tek gezildi. Kaymakam Hasan Gözen’e sergiyi gezerken dernek yetkilileri eşlik ederek fotoğrafların hikayesini anlattı. Gebzelilerinde büyük ilgi gösterdiği sergi Gebze Center Alışveriş Merkezi 2. Katında 21 Nisan Pazar gününe kadar açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.