Ailede bütçe yönetimi nasıl olmalı?

Kocaeli 23.11.2015 - 09:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Ailede bütçe yönetimi nasıl olmalı?

KO-MEK’te aile bütçe yönetimi ve tasarruf tedbirleri anlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) “Aile okulu” projesiyle toplumun ve aile yapısının korunması için başlattığı eğitimlerde 4. haftaya girildi.   “AİLE OKULU” DEVAM EDİYOR “Aile Okulu” projesiyle toplumun ve aile yapısının korunması için birçok etkinlik gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda(KO-MEK) kursiyerlere verilen eğitimler devam ediyor. Aile Okulu projesi kapsamında gerçekleştiren programların 4. haftasında bu kez Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit katılarak, “Ailede Bütçe Yönetimi” konulu seminer verdi. Şefik Postalcıoğlu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere KO-MEK birim sorumlularının yanı sıra çok sayı da kursiyer katıldı.   YILDA %25 TASARRUF İÇİN NELER YAPMALI KO-MEK kursiyerlerinin katıldığı seminer oldukça samimi bir havada gerçekleşirken kursiyerler anlatılanları dikkatlice dinleyerek tek tek not aldı. ”Ailede Bütçe Yönetimi” konusunda katılımcılara eğitim veren Yiğit, ev ekonomisinde en az yüzde 25 tasarruf için neler yapılması gerektiğini anlattı. ‘’Ütüyü parça parça yapmayın, bulaşığınızı ayrı ayrı yıkamayın’’ uyarısında bulunan Yiğit, gereksiz sanılan tasarrufların zamanla birikerek aile ekonomisine yüzde 25 katkı yaptığını ifade etti. Kredi kartlarının artık kolayca sahip olunduğuna dikkat çeken Yiğit, bin lira geliri olan ailelerin 4 bin lira kredi kartı limiti olduğunu ifade etti.   DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında da çok gelişmiş bir belediyeolduğunu ifade eden Şengül, Anadolu da birçok belediyede sosyolog ya da psikolog olmadığını vurgulayarak, aksine çoğu alışveriş merkezini sosyolog ve pedoloğun dizayn ettiğini belirtti. Doğru bilinen yanlışlar olduğunu ifade eden Yiğit, çok çöp çıkaran kadınların israfçı olduğunu nitelendirdi. Kadınları büyük marketlerde müzikli alışveriş tuzağına düşmemesi konusunda uyaran Yiğit, bir araştırmada yüz denek üzerinde çalıştığını belirterek, ‘’İçeriye mutlu mesut giren karı koca çıkışta kavga ederek çıkıyor’’ dedi. Evde tasarruf yapmanın yollarını anlatan Yiğit, ‘’İhtiyacınızdan fazlasını almayın. Aldığınız ürünün hevesi parasını ödeyene kadar, ödedikten sonra o heves geçiyor’’ dedi. Alışverişte algı yönetimine dikkat çeken Yiğit, ‘’Almak isteyip de alamadıklarınızı tasarruf olarak düşünün’’ yorumunu yaptı.
KO-MEK’te aile bütçe yönetimi ve tasarruf tedbirleri anlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) “Aile okulu” projesiyle toplumun ve aile yapısının korunması için başlattığı eğitimlerde 4. haftaya girildi.

 

“AİLE OKULU” DEVAM EDİYOR

“Aile Okulu” projesiyle toplumun ve aile yapısının korunması için birçok etkinlik gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda(KO-MEK) kursiyerlere verilen eğitimler devam ediyor. Aile Okulu projesi kapsamında gerçekleştiren programların 4. haftasında bu kez Davranış Bilimleri Uzmanı Şengül Yiğit katılarak, “Ailede Bütçe Yönetimi” konulu seminer verdi. Şefik Postalcıoğlu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminere KO-MEK birim sorumlularının yanı sıra çok sayı da kursiyer katıldı.

 

YILDA %25 TASARRUF İÇİN NELER YAPMALI

KO-MEK kursiyerlerinin katıldığı seminer oldukça samimi bir havada gerçekleşirken kursiyerler anlatılanları dikkatlice dinleyerek tek tek not aldı. ”Ailede Bütçe Yönetimi” konusunda katılımcılara eğitim veren Yiğit, ev ekonomisinde en az yüzde 25 tasarruf için neler yapılması gerektiğini anlattı. ‘’Ütüyü parça parça yapmayın, bulaşığınızı ayrı ayrı yıkamayın’’ uyarısında bulunan Yiğit, gereksiz sanılan tasarrufların zamanla birikerek aile ekonomisine yüzde 25 katkı yaptığını ifade etti. Kredi kartlarının artık kolayca sahip olunduğuna dikkat çeken Yiğit, bin lira geliri olan ailelerin 4 bin lira kredi kartı limiti olduğunu ifade etti.

 

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında da çok gelişmiş bir belediyeolduğunu ifade eden ŞengülAnadolu da birçok belediyede sosyolog ya da psikolog olmadığını vurgulayarak, aksine çoğu alışveriş merkezini sosyolog ve pedoloğun dizayn ettiğini belirtti. Doğru bilinen yanlışlar olduğunu ifade eden Yiğit, çok çöp çıkaran kadınların israfçı olduğunu nitelendirdi. Kadınları büyük marketlerde müzikli alışveriş tuzağına düşmemesi konusunda uyaran Yiğit, bir araştırmada yüz denek üzerinde çalıştığını belirterek, ‘’İçeriye mutlu mesut giren karı koca çıkışta kavga ederek çıkıyor’’ dedi. Evde tasarruf yapmanın yollarını anlatan Yiğit, ‘’İhtiyacınızdan fazlasını almayın. Aldığınız ürünün hevesi parasını ödeyene kadar, ödedikten sonra o heves geçiyor’’ dedi. Alışverişte algı yönetimine dikkat çeken Yiğit, ‘’Almak isteyip de alamadıklarınızı tasarruf olarak düşünün’’ yorumunu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.