Ailelere önemli uyarı: Evlerinizi havalandırın!

Darıca 06.02.2019 - 12:58, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ailelere önemli uyarı: Evlerinizi havalandırın!

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları evlerini havalandırmaları konusunda uyardı. Ailede yaşanan sağlık sorunlarının temelinde evlerin havasızlığının yattığı belirtilen açıklama da şu görüşlere yer verildi: “Ailede yaşanan sağlık sorunlarının önemli bir kısmı ev içi havadan kaynaklanır. Camların iç tarafının buğulanması, her zaman için yeterli havalandırma yapılmadığının bir göstergesidir! Oda içinde nefes alıp vermek, terlemek, yemek pişirmek, çamaşır yıkamak, banyo yapmak, oda içinde çamaşır kurutmak gibi birçok etkinlik sonucu evinizin nem oranı yükselmektedir. Örneğin; bir kişi gecede, solunum yoluyla havaya 1 ile 1,5 litre arasında su buharı verebilmektedir. ODALARINIZI HAVALANDIRIN En iyi havalandırma şekli, havanın tamamen akım yapmasını sağlamaktır (havanın cereyan yapması). Tek pencere açılarak (vasistas) yapılan 10 dakika havalandırma ile nemli havanın 38’i dışarı çıkar. En iyi metod yaklaşık 10 dakika süren karşılıklı havalandırmadır. 100 temiz hava, karşılıklı açılan iki pencere ile yapılan 10 dakika havalandırma ile sağlanır. Kullanılmış nemli havanın, temiz, soğuk ancak daha az nemli olanı ile yer değiştirmesi için takriben 5 ila 10 dakika havalandırma süresi yeterli olmaktadır. Odalarınızı gün içerisinde kullanıma göre 2 veya 3 kez havalandırınız.

Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları evlerini havalandırmaları konusunda uyardı. Ailede yaşanan sağlık sorunlarının temelinde evlerin havasızlığının yattığı belirtilen açıklama da şu görüşlere yer verildi: “Ailede yaşanan sağlık sorunlarının önemli bir kısmı ev içi havadan kaynaklanır. Camların iç tarafının buğulanması, her zaman için yeterli havalandırma yapılmadığının bir göstergesidir! Oda içinde nefes alıp vermek, terlemek, yemek pişirmek, çamaşır yıkamak, banyo yapmak, oda içinde çamaşır kurutmak gibi birçok etkinlik sonucu evinizin nem oranı yükselmektedir. Örneğin; bir kişi gecede, solunum yoluyla havaya 1 ile 1,5 litre arasında su buharı verebilmektedir.

ODALARINIZI HAVALANDIRIN

En iyi havalandırma şekli, havanın tamamen akım yapmasını sağlamaktır (havanın cereyan yapması). Tek pencere açılarak (vasistas) yapılan 10 dakika havalandırma ile nemli havanın 38’i dışarı çıkar. En iyi metod yaklaşık 10 dakika süren karşılıklı havalandırmadır. 100 temiz hava, karşılıklı açılan iki pencere ile yapılan 10 dakika havalandırma ile sağlanır. Kullanılmış nemli havanın, temiz, soğuk ancak daha az nemli olanı ile yer değiştirmesi için takriben 5 ila 10 dakika havalandırma süresi yeterli olmaktadır. Odalarınızı gün içerisinde kullanıma göre 2 veya 3 kez havalandırınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.