AK Genç Gebze Mekke ve Kudüs'ün Fethi'ni kutladı!

Gebze 01.01.2018 - 13:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

AK Genç Gebze Mekke ve Kudüs'ün Fethi'ni kutladı!

1 Ocak Mekke’nin Fethinin 1387.yılı nedeniyle AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları tarafından program düzenlendi.

AK Gençler bugün Çoban Mustafa Paşa Cami’nde sabah namazı kıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın ardından İlçe Gençlik Kollar Başkanı Ayhan Yılmaz basın açıklaması yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bilinçli Müslüman gençler olarak bizlerin bir vasfı da milli ve manevi kayıplara neden olabilecek her türlü kutlamadan kaçınmaktır. Tam da bu niteliğimizi idame ettirmek için burada bulunmaktayız. Bugün Mekke fethinin 1388. Yıl dönümü Mekke Hz. Peygamberimiz önderliğinde Kureyş’li müşriklerden alınmıştır İslam ordusu, komutanı Hz. Muhammed(s.a.v)’in öncülüğünde Fetih Suresi okuyarak Mekke’ye dört koldan girmiştir. Mekke İslam güneşinin doğduğu yerdir. Müslümanların kıblesi ve devlet otağıdır. Kâbe bu kadim şehirdir. İlk kıblemiz ise Kudüs şehrindeki mescid-i aksadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ’da dediği gibi Kudüs Muhammed ümmetinin kırmızıçizgisidir ”şeklinde konuştu. “ KUTSAL TOPRAKLARIMIZ İŞGAL ALTINDA” “Kudüs M.Ö 10.yüzyıl’da Hz. Davut tarafından fethedildi ”şeklinde konuşan Ayhan Yılmaz,” Bu mukaddes belde adeta insanlığın doğduğu yerdir. Birkaçı hariç Kuran’da bahsedilen tüm Peygamberler Kudüs’ten bir şekilde geçmişlerdir. Hz. Muhammed’in İslamiyet’in yayılmasında önemli bir nokta olan Kudüs’ten miraca yükselmesi ve ilk kıblemiz olması bakımından Kudüs; Müslümanlar için Mekke ve Medine’den sonra en önemli üçüncü ‘kutsal’ şehirdir. Kudüs’ün bizim açımızdan bir diğer önemi de 1517’de Yavuz Sultan Selim tarafından Osmanlı topraklarına katılmasıdır. Yahudiler, Hz.Davut’un Kudüs’ü fethetmesinden ötürü Kudüs’ün sonsuza kadar kendi başkentleri olduğuna inanıyorlar. Bu nedenle defalarca sürüldükleri Kudüs’ü geri alabilmek amacıyla 2.Dünya Savaş’ının hemen ardından Filistin topraklarını işgal ettiler ve o günden bugüne kutsal topraklarımız hala işgal altında ”diye konuştu. “İSRAİL YOK OLMAYA MAHKÛMDUR” “2017’nin son günlerinde Trump’ın hadsiz, hukuksuz tutumu her ne kadar olumsuz görünse de uyuyan Müslümanları uyandırmak bakımından bir milat olmasını umuyoruz ”diyen Yılmaz,” Burada bir eleştiri de kendimize yapmamız gerekecek. Kudüs’ü ne kadar tanıyor, ne kadar önemsiyoruz? Ziyaret planlarımızda hiç var mı? Kudüs hakkında bir şeyler okuma hissi bu Trump’ın kararından sonra pek çoğumuzda oluştu. Oysa Kudüs bizim ilk kıblemizin bulunduğu Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran kutsal şehrimizdir. Ancak bunca önemine rağmen Kudüs terkedilmiş bir evlat gibi, Müslümanlara hasret olarak bizi bekliyor. Tarihte görüldüğü gibi Kudüs’e hükmeden Dünya’ya hükmediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Kudüs giderse Medine’yi koruyamayız, Medine giderse Mekke’yi koruyamayız, Mekke giderse Kâbe’yi kaybederiz. İsra Suresi 81’de müjdelendiği ‘Batıl yok olmaya mahkûmdur.’ İsrail’de yok olmaya mahkûmdur. Ancak bu müjde bizlerde rehavet yaratmamalı, motivasyon kaynağımız olmalıdır ”dedi.
1 Ocak Mekke’nin Fethinin 1387.yılı nedeniyle AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları tarafından program düzenlendi.

AK Gençler bugün Çoban Mustafa Paşa Cami’nde sabah namazı kıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın ardından İlçe Gençlik Kollar Başkanı Ayhan Yılmaz basın açıklaması yaptı.

Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bilinçli Müslüman gençler olarak bizlerin bir vasfı da milli ve manevi kayıplara neden olabilecek her türlü kutlamadan kaçınmaktır. Tam da bu niteliğimizi idame ettirmek için burada bulunmaktayız. Bugün Mekke fethinin 1388. Yıl dönümü Mekke Hz. Peygamberimiz önderliğinde Kureyş’li müşriklerden alınmıştır İslam ordusu, komutanı Hz. Muhammed(s.a.v)’in öncülüğünde Fetih Suresi okuyarak Mekke’ye dört koldan girmiştir. Mekke İslam güneşinin doğduğu yerdir. Müslümanların kıblesi ve devlet otağıdır. Kâbe bu kadim şehirdir. İlk kıblemiz ise Kudüs şehrindeki mescid-i aksadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ’da dediği gibi Kudüs Muhammed ümmetinin kırmızıçizgisidir ”şeklinde konuştu.

“ KUTSAL TOPRAKLARIMIZ İŞGAL ALTINDA”

“Kudüs M.Ö 10.yüzyıl’da Hz. Davut tarafından fethedildi ”şeklinde konuşan Ayhan Yılmaz,” Bu mukaddes belde adeta insanlığın doğduğu yerdir. Birkaçı hariç Kuran’da bahsedilen tüm Peygamberler Kudüs’ten bir şekilde geçmişlerdir. Hz. Muhammed’in İslamiyet’in yayılmasında önemli bir nokta olan Kudüs’ten miraca yükselmesi ve ilk kıblemiz olması bakımından Kudüs; Müslümanlar için Mekke ve Medine’den sonra en önemli üçüncü ‘kutsal’ şehirdir. Kudüs’ün bizim açımızdan bir diğer önemi de 1517’de Yavuz Sultan Selim tarafından Osmanlı topraklarına katılmasıdır. Yahudiler, Hz.Davut’un Kudüs’ü fethetmesinden ötürü Kudüs’ün sonsuza kadar kendi başkentleri olduğuna inanıyorlar. Bu nedenle defalarca sürüldükleri Kudüs’ü geri alabilmek amacıyla 2.Dünya Savaş’ının hemen ardından Filistin topraklarını işgal ettiler ve o günden bugüne kutsal topraklarımız hala işgal altında ”diye konuştu.

“İSRAİL YOK OLMAYA MAHKÛMDUR”

“2017’nin son günlerinde Trump’ın hadsiz, hukuksuz tutumu her ne kadar olumsuz görünse de uyuyan Müslümanları uyandırmak bakımından bir milat olmasını umuyoruz ”diyen Yılmaz,” Burada bir eleştiri de kendimize yapmamız gerekecek. Kudüs’ü ne kadar tanıyor, ne kadar önemsiyoruz? Ziyaret planlarımızda hiç var mı? Kudüs hakkında bir şeyler okuma hissi bu Trump’ın kararından sonra pek çoğumuzda oluştu. Oysa Kudüs bizim ilk kıblemizin bulunduğu Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran kutsal şehrimizdir. Ancak bunca önemine rağmen Kudüs terkedilmiş bir evlat gibi, Müslümanlara hasret olarak bizi bekliyor. Tarihte görüldüğü gibi Kudüs’e hükmeden Dünya’ya hükmediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Kudüs giderse Medine’yi koruyamayız, Medine giderse Mekke’yi koruyamayız, Mekke giderse Kâbe’yi kaybederiz. İsra Suresi 81’de müjdelendiği ‘Batıl yok olmaya mahkûmdur.’ İsrail’de yok olmaya mahkûmdur. Ancak bu müjde bizlerde rehavet yaratmamalı, motivasyon kaynağımız olmalıdır ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.