AK Parti’de ‘Başkanlık’ mesaisi!

Siyaset 06.05.2019 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

AK Parti’de ‘Başkanlık’ mesaisi!

AK Parti Genel Merkezi’nden 6 kişilik heyet yeni il Yönetimini oluşturmak için Kocaeli’ye geldi. İstişare toplantıları ve temayül yoklaması gerçekleştiren heyet, birkaç gün içerisinde Yeni il başkanı görevlendirerek, yönetimi oluşturacak.

İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un istifasıyla boşalan AK Parti Kocaeli’de hareketli günler yaşanıyor. İl başkanı Eryarsoy’un ardından yeni yönetimin oluşturulması için mevcut İl Yöneticileri de istifalarını verdi. Genel Merkez Kocaeli Teşkilatı’nı yeniden yapılandırmak için çalışmalara hızlı başladı. Cumartesi günü Genel Merkez’den gelen heyet, AK Parti Kocaeli’ye yeni İl başkanı ve yönetimini atamak için teşkilat ile istişare toplantıları gerçekleştirdi. GENEL MERKEZ HEYETİ TEMAYÜL GERÇEKLEŞTİRDİ AK Parti Genel merkezi tarafından Kocaeli Teşkilatı için Yeni il Başkanı ve yönetimi oluşturmak amacıyla Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, Marmara Bölge Koordinatörü Melek Şimşek, Trabzon Milletvekili Muhammed Balta, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Eski Sultanbeyli ilçe başkanı Ali Sevinç ve Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt görevlendirildi. Önce mevcut yönetimin istifasını alan heyet, daha sonra teşkilat mensuplarıyla istişare gerçekleştirdi. Heyet, Partinin il yöneticilerine, ilçe başkanlarına, milletvekillerine 3 isim yazmalarını istedikleri bir temayül yoklaması yaptırdı. YENİ BAŞKAN KİM OLACAK? AK Parti Kocaeli’ye yeni il başkanlığı için kulislerde bir çok isim zikrediliyor. İki gün boyunca ilimizde çalışma yapan heyetin bu amaçla bir çok kişi ile İl başkanlığı için istişarelerde bulunduğu ifade edilirken, sürecin bu hafta içerisinde netlik kazanması bekleniyor. 31 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye’nin bir çok ilinde Teşkilatları yenileme kararı alan AK Parti’de, değişim dalgasının İlçeleri ne derece etkileyeceği merak konusu. Öte yandan seçim başarısından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Başkanvekilliği ve komisyonlarda ödüllendirilen Gebze Bölgesi’nden bir ismin de İl başkanı olmasının sürpriz olmayacağı ifade ediliyor.  
AK Parti Genel Merkezi’nden 6 kişilik heyet yeni il Yönetimini oluşturmak için Kocaeli’ye geldi. İstişare toplantıları ve temayül yoklaması gerçekleştiren heyet, birkaç gün içerisinde Yeni il başkanı görevlendirerek, yönetimi oluşturacak.

İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un istifasıyla boşalan AK Parti Kocaeli’de hareketli günler yaşanıyor. İl başkanı Eryarsoy’un ardından yeni yönetimin oluşturulması için mevcut İl Yöneticileri de istifalarını verdi. Genel Merkez Kocaeli Teşkilatı’nı yeniden yapılandırmak için çalışmalara hızlı başladı. Cumartesi günü Genel Merkez’den gelen heyet, AK Parti Kocaeli’ye yeni İl başkanı ve yönetimini atamak için teşkilat ile istişare toplantıları gerçekleştirdi.

GENEL MERKEZ HEYETİ TEMAYÜL GERÇEKLEŞTİRDİ

AK Parti Genel merkezi tarafından Kocaeli Teşkilatı için Yeni il Başkanı ve yönetimi oluşturmak amacıyla Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, Marmara Bölge Koordinatörü Melek Şimşek, Trabzon Milletvekili Muhammed Balta, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Eski Sultanbeyli ilçe başkanı Ali Sevinç ve Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt görevlendirildi. Önce mevcut yönetimin istifasını alan heyet, daha sonra teşkilat mensuplarıyla istişare gerçekleştirdi. Heyet, Partinin il yöneticilerine, ilçe başkanlarına, milletvekillerine 3 isim yazmalarını istedikleri bir temayül yoklaması yaptırdı.

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

AK Parti Kocaeli’ye yeni il başkanlığı için kulislerde bir çok isim zikrediliyor. İki gün boyunca ilimizde çalışma yapan heyetin bu amaçla bir çok kişi ile İl başkanlığı için istişarelerde bulunduğu ifade edilirken, sürecin bu hafta içerisinde netlik kazanması bekleniyor. 31 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye’nin bir çok ilinde Teşkilatları yenileme kararı alan AK Parti’de, değişim dalgasının İlçeleri ne derece etkileyeceği merak konusu. Öte yandan seçim başarısından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Başkanvekilliği ve komisyonlarda ödüllendirilen Gebze Bölgesi’nden bir ismin de İl başkanı olmasının sürpriz olmayacağı ifade ediliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.