19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

AK Parti'de bugün kongre günü

22.05.2016 - 12:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AK Parti'de bugün kongre günü

AK Parti’nin 2'nci Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün saat 11.00’de başladı. Ankara’ya giden Kocaeli delegasyonu blok halinde tek aday Binali Yıldırım’ın yanında yer alıyor. Binali Yıldırım, bugün öğlen saatlerinde AK Parti Kurultay delegelerinin tamamının oyunu alarak partinin 3'üncü Genel Başkanı seçilecek. Hemen bu akşam Başbakan Ahmet Davutoğlu istifasını sunacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hükümeti kurması için Binali Yıldırım’ı görevlendirecek. Yeni hükümetin yarın sabah işbaşı yapması bekleniyor. Kocaeli delegasyonu, bugünkü kongrede MKYK’ya Zeki Aygün’ün yeniden girip girmeyeceğini, pazartesi açıklanacak yeni hükümette Fikri Işık’ın yeniden görevini koruyup korumayacağını merak ediyor. Yıldırım 3. genel başkan olacak Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak ve daha sonra seçimlere geçilecek. Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın, saat 16.00 sularında tamamlanması planlanıyor. Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800'e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilat tarafından tek aday gösterilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın, 27 Ağustos 2014'ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığını sürdüren Davutoğlu'ndan görevi devralması ve AK Parti'nin 3. genel başkanı olması bekleniyor. Kongre gündemi Kongre, yoklama, divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşma yapmasının planlandığı kongrede, daha sonra genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın partililere hitap etmesi bekleniyor. Genel başkan ve MKYK üyelerinin seçimiyle devam edecek kongre, seçilecek genel başkanın teşekkür konuşmasıyla sona erecek.

AK Parti’nin 2'nci Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün saat 11.00’de başladı. Ankara’ya giden Kocaeli delegasyonu blok halinde tek aday Binali Yıldırım’ın yanında yer alıyor.

Binali Yıldırım, bugün öğlen saatlerinde AK Parti Kurultay delegelerinin tamamının oyunu alarak partinin 3'üncü Genel Başkanı seçilecek. Hemen bu akşam Başbakan Ahmet Davutoğlu istifasını sunacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hükümeti kurması için Binali Yıldırım’ı görevlendirecek. Yeni hükümetin yarın sabah işbaşı yapması bekleniyor. Kocaeli delegasyonu, bugünkü kongrede MKYK’ya Zeki Aygün’ün yeniden girip girmeyeceğini, pazartesi açıklanacak yeni hükümette Fikri Işık’ın yeniden görevini koruyup korumayacağını merak ediyor.

Yıldırım 3. genel başkan olacak

Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak ve daha sonra seçimlere geçilecek. Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın, saat 16.00 sularında tamamlanması planlanıyor.

Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800'e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilat tarafından tek aday gösterilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın, 27 Ağustos 2014'ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığını sürdüren Davutoğlu'ndan görevi devralması ve AK Parti'nin 3. genel başkanı olması bekleniyor.

Kongre gündemi

Kongre, yoklama, divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşma yapmasının planlandığı kongrede, daha sonra genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın partililere hitap etmesi bekleniyor. Genel başkan ve MKYK üyelerinin seçimiyle devam edecek kongre, seçilecek genel başkanın teşekkür konuşmasıyla sona erecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.