19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ak Parti'de Pozitif Ayırımcılık

Siyaset 29.01.2019 - 09:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ak Parti'de Pozitif Ayırımcılık

AK Parti, belediye ve il genel meclisleri için mesaiye başladı. 3 aşamalı çalışma sonucu genel merkeze gelecek listeler için son kararı 7 bölge için oluşturulan 7 komisyon verecek. Listelerde genç ve kadınlar seçilebilecek sıralara konacak.

AK Parti belediye başkan adaylarından sonra, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerini belirlemek için çalışmaya başladı. Meclis üyelikleri için bugüne kadar 35 binin üzerinde başvuru yapıldı. Adayların tespiti için üç aşamalı komisyon kuruldu. Aday tespiti için ilk aşama komisyon çalışmaya başladı. ADAYLARA ‘ADAY’ GÖRÜŞÜ... İlk aşamada ilçe ve belde adayları, o ilçenin teşkilatı tarafından değerlendiriliyor. Komisyonun içerisinden kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra o ilçenin belediye başkan adayı da yer alıyor. İlçelerde yapılan değerlendirme il teşkilatına gönderilecek. İl başkanlığı o ilin adayı ve teşkilat yöneticileri listelerde ikinci bir değerlendirme gerçekleştirecek. 7 KOMİSYON... Bu değerlendirmede ise o ilin milletvekilleri bulunacak. İllerde yapılan değerlendirme rapor halinde genel merkeze iletilecek. Genel başkan yardımcılarının başında olduğu 7 komisyon kendi bölgeleri için değerlendirme yapacak ve listelere son şekli verecek. BU MESLEK GRUPLARI BİR ADIM ÖNDE Belediye ve il genel meclislerinde, şehir planlamacısı, mimar, mühendis, avukat, muhasebeci gibi mesleklerden isimlerin yer almasına dikkat edilecek. Bunun yanı sıra belediye başkan adayı ile akrabalık ilişkileri bulunan, belediye ile iş ilişkisi olan isimler listelere alınmayacak. Meclislerle ilgili değerlendirmeler en geç 18 Şubat tarihine kadar tamamlanacak. POZİTİF AYRIMCILIK TALİMATI ERDOĞAN’DAN Belediye ve il genel meclisi listelerinde kadınlara ve gençlere yer ayrılacak. Gençlerin ve kadınların listelerde seçilebilir sıraya konulması sağlanacak. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatı bulunuyor. BAŞVURU REKORU AK Parti’ye 31 Mart yerel seçimleri için 35 binin üzerinde aday adayı başvurusu yapıldı. 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimler öncesinde belediye ve il genel meclisi üyeliği için aday adayı olanların sayısı 19 bin olmuştu. Belediye başkanlarının açıklanması ile birlikte, başkan adaylarının kendisiyle çalışmak istediği isimlerin de bu sayıya eklenmesi ile rakamın daha da artması bekleniyor.
AK Parti, belediye ve il genel meclisleri için mesaiye başladı. 3 aşamalı çalışma sonucu genel merkeze gelecek listeler için son kararı 7 bölge için oluşturulan 7 komisyon verecek. Listelerde genç ve kadınlar seçilebilecek sıralara konacak.

AK Parti belediye başkan adaylarından sonra, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerini belirlemek için çalışmaya başladı. Meclis üyelikleri için bugüne kadar 35 binin üzerinde başvuru yapıldı. Adayların tespiti için üç aşamalı komisyon kuruldu. Aday tespiti için ilk aşama komisyon çalışmaya başladı.

ADAYLARA ‘ADAY’ GÖRÜŞÜ...

İlk aşamada ilçe ve belde adayları, o ilçenin teşkilatı tarafından değerlendiriliyor. Komisyonun içerisinden kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra o ilçenin belediye başkan adayı da yer alıyor. İlçelerde yapılan değerlendirme il teşkilatına gönderilecek. İl başkanlığı o ilin adayı ve teşkilat yöneticileri listelerde ikinci bir değerlendirme gerçekleştirecek. 7 KOMİSYON... Bu değerlendirmede ise o ilin milletvekilleri bulunacak. İllerde yapılan değerlendirme rapor halinde genel merkeze iletilecek. Genel başkan yardımcılarının başında olduğu 7 komisyon kendi bölgeleri için değerlendirme yapacak ve listelere son şekli verecek.

BU MESLEK GRUPLARI BİR ADIM ÖNDE

Belediye ve il genel meclislerinde, şehir planlamacısı, mimar, mühendis, avukat, muhasebeci gibi mesleklerden isimlerin yer almasına dikkat edilecek. Bunun yanı sıra belediye başkan adayı ile akrabalık ilişkileri bulunan, belediye ile iş ilişkisi olan isimler listelere alınmayacak. Meclislerle ilgili değerlendirmeler en geç 18 Şubat tarihine kadar tamamlanacak.

POZİTİF AYRIMCILIK TALİMATI ERDOĞAN’DAN

Belediye ve il genel meclisi listelerinde kadınlara ve gençlere yer ayrılacak. Gençlerin ve kadınların listelerde seçilebilir sıraya konulması sağlanacak. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatı bulunuyor.

BAŞVURU REKORU

AK Parti’ye 31 Mart yerel seçimleri için 35 binin üzerinde aday adayı başvurusu yapıldı. 2014 yılında gerçekleşen yerel seçimler öncesinde belediye ve il genel meclisi üyeliği için aday adayı olanların sayısı 19 bin olmuştu. Belediye başkanlarının açıklanması ile birlikte, başkan adaylarının kendisiyle çalışmak istediği isimlerin de bu sayıya eklenmesi ile rakamın daha da artması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.