AK Parti'den o isme ihraç istemi

06.01.2016 - 19:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AK Parti'den o isme ihraç istemi

AK Parti üyesi eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın partiden ihracı istendi Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, kesin ihraç talebiyle AK Parti Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik şu açıklamaları yaptı: Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. YAŞAR YAKIŞ KİMDİR? Düzce'de 1938 yılında dünyaya gelen Yaşar Yakış, Ankara Üniversitesi mezunlarındandır. 1962 yılında Siyasal Bilgiler Fakülte'sinden diplomasını alan Yakış, Dışişleri Bakanlığı çatısı altında çalışmalarına yine 1962 yılında başlamıştır. İlk yıllarında Anvers, Lagos, Roma, Şam ve Brüksel gibi bölgelerde hizmet veren Yaşar Yakış, 1985 yılında Cumhurbaşkanı'na bilgilendirme yapması amacıyla kurulan İSEDAK'ın (İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) başında kurucu başkan olarak yer almıştır. 1988 yılından itibaren Riyad, Kahire, Viyana gibi şehirlerde görev alan Yaşar Yakış, 1992-1995 döneminde Ekonomik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak hizmet vermiştir. 2001 yılında Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli olan Yaşar Yakış, AK Parti kurucu üyesi olarak siyasi hayatında yeni bir sayfa açmıştır. 2002'de Düzce Milletvekili olarak TBMM'de yerini alan Yakış, aynı yıl Dışişleri Bakanı görevine atanmıştır. Recep Tayyip Erdoğan 'ın Başbakanlık makamına getirildiği hükümet değişikliğinde Yaşar Yakış, kendi görevini de Abdullah Gül'e bırakmıştır. Yaşar Yakış Fransızca, İngilizce ve Arapça dillerine hakim olan tecrübeli bir diplomat olarak bilinir. Türk-Suudi ilişkilerinde rol aldığı görevler sebebiyle Suudi Arabistan Hükümeti tarafından Abdülaziz Nişanı'na layık görülen Yaşar Yakış, Milletvekilliği görevinin ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi çatısı altında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

AK Parti üyesi eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın partiden ihracı istendi

Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, kesin ihraç talebiyle AK Parti Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik şu açıklamaları yaptı:

Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup partimiz kurucu üyesi Yaşar Yakış partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

YAŞAR YAKIŞ KİMDİR?

Düzce'de 1938 yılında dünyaya gelen Yaşar Yakış, Ankara Üniversitesi mezunlarındandır. 1962 yılında Siyasal Bilgiler Fakülte'sinden diplomasını alan Yakış, Dışişleri Bakanlığı çatısı altında çalışmalarına yine 1962 yılında başlamıştır.

İlk yıllarında Anvers, Lagos, Roma, Şam ve Brüksel gibi bölgelerde hizmet veren Yaşar Yakış, 1985 yılında Cumhurbaşkanı'na bilgilendirme yapması amacıyla kurulan İSEDAK'ın (İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) başında kurucu başkan olarak yer almıştır.
1988 yılından itibaren Riyad, Kahire, Viyana gibi şehirlerde görev alan Yaşar Yakış, 1992-1995 döneminde Ekonomik İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak hizmet vermiştir.

2001 yılında Dışişleri Bakanlığı'ndan emekli olan Yaşar Yakış, AK Parti kurucu üyesi olarak siyasi hayatında yeni bir sayfa açmıştır. 2002'de Düzce Milletvekili olarak TBMM'de yerini alan Yakış, aynı yıl Dışişleri Bakanı görevine atanmıştır. Recep Tayyip Erdoğan 'ın Başbakanlık makamına getirildiği hükümet değişikliğinde Yaşar Yakış, kendi görevini de Abdullah Gül'e bırakmıştır.

Yaşar Yakış Fransızca, İngilizce ve Arapça dillerine hakim olan tecrübeli bir diplomat olarak bilinir. Türk-Suudi ilişkilerinde rol aldığı görevler sebebiyle Suudi Arabistan Hükümeti tarafından Abdülaziz Nişanı'na layık görülen Yaşar Yakış, Milletvekilliği görevinin ardından TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi çatısı altında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.