AK Parti'den tarihi rekor!

09.06.2015 - 08:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AK Parti'den tarihi rekor!

AK Parti'den tarihi rekor!

AK Parti, tek başına iktidar olamasa da, üst üste dört genel seçimden birinci çıkan tek parti oldu. Böylece Adnan Menderes'in rekorunu geçerek girdiği 10 seçimden de birinci çıkmayı başardı. Hakkı KURBAN  7 Haziran seçimlerinden AK Parti birinci olarak çıkarken, tarihi bir rekor da kırdı. Türk siyasi tarihinde ilk kez bir parti, dört genel seçimi üst üste ilk sırada tamamladı. AK Parti, bu sonuçla Adnan Menderes'in üç seçimlik performansını geride bıraktı.  DÖRTTE DÖRT YAPTI  Seçimlere ilk kez katıldığı 3 Kasım 2002'de yüzde 34.6 oy alarak tek başına iktidara gelen AK Parti, 2007'de ise yüzde 46.7'lik orana ulaşarak ikinci genel seçim zaferini kazanmıştı. 2011'deki genel seçimlerde ise bu kez 49.8'lik orana ulaşan AK Parti, Demokrat Parti'nin başarısına ortak olmuştu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde de sandıktan birinci çıkan AK Parti, üst üste dört genel seçimi ilk sırada tamamlayan tek parti olarak tarihe geçti. 
AK Parti'den tarihi rekor!

AK Parti, tek başına iktidar olamasa da, üst üste dört genel seçimden birinci çıkan tek parti oldu. Böylece Adnan Menderes'in rekorunu geçerek girdiği 10 seçimden de birinci çıkmayı başardı.

Hakkı KURBAN 

7 Haziran seçimlerinden AK Parti birinci olarak çıkarken, tarihi bir rekor da kırdı. Türk siyasi tarihinde ilk kez bir parti, dört genel seçimi üst üste ilk sırada tamamladı. AK Parti, bu sonuçla Adnan Menderes'in üç seçimlik performansını geride bıraktı. 

DÖRTTE DÖRT YAPTI 

Seçimlere ilk kez katıldığı 3 Kasım 2002'de yüzde 34.6 oy alarak tek başına iktidara gelen AK Parti, 2007'de ise yüzde 46.7'lik orana ulaşarak ikinci genel seçim zaferini kazanmıştı. 2011'deki genel seçimlerde ise bu kez 49.8'lik orana ulaşan AK Parti, Demokrat Parti'nin başarısına ortak olmuştu. 7 Haziran 2015 seçimlerinde de sandıktan birinci çıkan AK Parti, üst üste dört genel seçimi ilk sırada tamamlayan tek parti olarak tarihe geçti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.