AK Parti, Teklifi Bugün Meclis'e Sunacak

20.11.2017 - 16:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

AK Parti, Teklifi Bugün Meclis'e Sunacak

AK Parti, YSK'nın yapısının değişmesi için bugün Meclis Başkanlığına teklif sunacak.

Yüksek Seçim Kurumu'nun yapısı değişiyor.  AK Parti, YSK ile ilgili teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na sunacak. BAKANLAR KURULU'NDA SUNUM YAPILDI AK Parti, YSK'nın yapısıyla ilgili değişiklik teklifini TBMM Başkanlığı'na sunacak. YSK'nın kendi hazırladığı teşkilat yapısının değişmesiyle ilgili bir hazırlık vardı. Bununla ilgili olarak AK Partili Elitaş da açıklamalarda bulunmuştu. Bu konuda bugünkü  Bakanlar Kurulu'nda da bir sunum yapıldı. ASIL VE YEDEK ÜYELİKLERLE İLGİLİ DÜZENLEME OLABİLİR YSK'da 7 asıl 4 yedek üyeler bulunuyor mevcut durumda. Bununla ilgili bir değişiklik yapılması muhtemel olacak. Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre; Özellikle Yargıtay ve Danıştay'dan seçilen üyelerin de daimi üye olması üzerinde duruluyor. MÜHÜRLÜ OYLAR İÇİN DE TEKLİF SUNULACAK Mühürlü ve mühürsüz oy tartışmasına neden olan zarflarla ilgili olarak da bir düzenleme yapılabileceği belirtiliyor.  AK Parti Grup Başkanvekillerinin üzerinde çalıştığı teklifin akşam saatlerinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. ELİTAŞ, "11 ARALIK'TAN ÖNCE YASALAŞIR" DEMİŞTİ AK Parti Grup Başkanvekili  Mustafa Elitaş, "298 sayılı kanunda değişiklik yapan kanun var. Tahmin ediyorum YSK'nın kurulması ile ilgili kanun tasarısı veya teklifi olacak. O bugünlerde  Bakanlar Kurulu'nda görüşülüyor. Görüşüldükten sonra TBMM'ye sunulacak ve komisyonda görüşüldükten sonra, Anayasa Komisyonu'nda görüşüldükten sonra TBMM'ye gelir ve 11  Aralık tarihinden önce yasalaşır" demişti.
AK Parti, YSK'nın yapısının değişmesi için bugün Meclis Başkanlığına teklif sunacak.

Yüksek Seçim Kurumu'nun yapısı değişiyor.  AK Parti, YSK ile ilgili teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na sunacak.

BAKANLAR KURULU'NDA SUNUM YAPILDI

AK Parti, YSK'nın yapısıyla ilgili değişiklik teklifini TBMM Başkanlığı'na sunacak. YSK'nın kendi hazırladığı teşkilat yapısının değişmesiyle ilgili bir hazırlık vardı. Bununla ilgili olarak AK Partili Elitaş da açıklamalarda bulunmuştu. Bu konuda bugünkü  Bakanlar Kurulu'nda da bir sunum yapıldı.

ASIL VE YEDEK ÜYELİKLERLE İLGİLİ DÜZENLEME OLABİLİR

YSK'da 7 asıl 4 yedek üyeler bulunuyor mevcut durumda. Bununla ilgili bir değişiklik yapılması muhtemel olacak. Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre; Özellikle Yargıtay ve Danıştay'dan seçilen üyelerin de daimi üye olması üzerinde duruluyor.

MÜHÜRLÜ OYLAR İÇİN DE TEKLİF SUNULACAK

Mühürlü ve mühürsüz oy tartışmasına neden olan zarflarla ilgili olarak da bir düzenleme yapılabileceği belirtiliyor.  AK Parti Grup Başkanvekillerinin üzerinde çalıştığı teklifin akşam saatlerinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

ELİTAŞ, "11 ARALIK'TAN ÖNCE YASALAŞIR" DEMİŞTİ

AK Parti Grup Başkanvekili  Mustafa Elitaş, "298 sayılı kanunda değişiklik yapan kanun var. Tahmin ediyorum YSK'nın kurulması ile ilgili kanun tasarısı veya teklifi olacak. O bugünlerde  Bakanlar Kurulu'nda görüşülüyor. Görüşüldükten sonra TBMM'ye sunulacak ve komisyonda görüşüldükten sonra, Anayasa Komisyonu'nda görüşüldükten sonra TBMM'ye gelir ve 11  Aralık tarihinden önce yasalaşır" demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.