Ak Partili Vekile Sukiast Girişimi

28.06.2017 - 12:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ak Partili Vekile Sukiast Girişimi

AK Partili Milletvekile suikast hazırlığında olan 4 terörist, saldırıda kullanılacak çok sayıda silah ve patlayıcı madde ile birlikte yakalandı.

Reklamı Kapat AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a Suikast Son Anda Önlendi 2 saat önce Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast hazırlığında olan 4 terörist, saldırıda kullanılacak çok sayıda silah ve patlayıcı madde ile birlikte yakalandı.   Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile İl  Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ortak operasyonda,  AK Parti'li yöneticilere suikast hazırlığında olan  PKK'lı 4 terörist yakalandı. HEDEFTE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İBRAHİM HALİL YILDIZ VARDI Suikast düzenlenecek  AK Parti'li yöneticiler arasında  Şanlıurfa  Milletvekili ve MKYK Üyesi  İbrahim Halil Yıldız'ın da olduğu öğrenildi. Bayram sabahı Suruç'a giden Yıldız, suikasta uğramaktan polis ve jandarmanın ortaK operasyonu ile son anda kurtuldu. SİLAH VE PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ Teröristlerin kaldığı evde yapılan aramada, bir adet tabanca, bir adet susturucu, bir adet kaleşnikof, 420 gram plastik patlayıcı, bir adet pompalı tüfek, 12 metre kablo, 2 adet roket başlığı, 2 telsiz, 24 adet elektrikliye çevrilmiş kapsül, bir adet avometre, silahlara ait şarjör ve mermiler, saldırı hazırlığında kullanılacak 8 adet pil, elektrik ve şeffaf bantlar, kullanma kılavuzu ele geçirildi. İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlçemizde, askeri ve emniyet görevlileriyle AK Partili yöneticilere yönelik eylem yapılacağına dair alınan bilgi üzerine söz konusu eylemle irtibatlı olan toplam dört şahıs yakalandı. Olayla ilgili yapılan aramalarda şahıslarla birlikte suikast olayında kullanılacağı değerlendirilen silahlar ve susturucu ele geçirilmiştir. Yapılan çalışmalarda ayrıca, hedef şahıslar ve güvenlik güçlerine yönelik el yapımı patlayıcıyla yapılacağı değerlendirilen eylemde kullanılacağı mütalaa edilen düzenek ve patlayıcılar da ele geçirilmiştir" denildi.
AK Partili Milletvekile suikast hazırlığında olan 4 terörist, saldırıda kullanılacak çok sayıda silah ve patlayıcı madde ile birlikte yakalandı.
Reklamı Kapat

AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a Suikast Son Anda Önlendi

2 saat önce

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast hazırlığında olan 4 terörist, saldırıda kullanılacak çok sayıda silah ve patlayıcı madde ile birlikte yakalandı.

 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile İl  Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan ortak operasyonda,  AK Parti'li yöneticilere suikast hazırlığında olan  PKK'lı 4 terörist yakalandı.

HEDEFTE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İBRAHİM HALİL YILDIZ VARDI

Suikast düzenlenecek  AK Parti'li yöneticiler arasında  Şanlıurfa  Milletvekili ve MKYK Üyesi  İbrahim Halil Yıldız'ın da olduğu öğrenildi. Bayram sabahı Suruç'a giden Yıldız, suikasta uğramaktan polis ve jandarmanın ortaK operasyonu ile son anda kurtuldu.

SİLAH VE PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Teröristlerin kaldığı evde yapılan aramada, bir adet tabanca, bir adet susturucu, bir adet kaleşnikof, 420 gram plastik patlayıcı, bir adet pompalı tüfek, 12 metre kablo, 2 adet roket başlığı, 2 telsiz, 24 adet elektrikliye çevrilmiş kapsül, bir adet avometre, silahlara ait şarjör ve mermiler, saldırı hazırlığında kullanılacak 8 adet pil, elektrik ve şeffaf bantlar, kullanma kılavuzu ele geçirildi.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlçemizde, askeri ve emniyet görevlileriyle AK Partili yöneticilere yönelik eylem yapılacağına dair alınan bilgi üzerine söz konusu eylemle irtibatlı olan toplam dört şahıs yakalandı. Olayla ilgili yapılan aramalarda şahıslarla birlikte suikast olayında kullanılacağı değerlendirilen silahlar ve susturucu ele geçirilmiştir. Yapılan çalışmalarda ayrıca, hedef şahıslar ve güvenlik güçlerine yönelik el yapımı patlayıcıyla yapılacağı değerlendirilen eylemde kullanılacağı mütalaa edilen düzenek ve patlayıcılar da ele geçirilmiştir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.