Ak Parti Kongresi'nde KAVGA çoktı

24.01.2015 - 18:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Ak Parti Kongresi'nde KAVGA çoktı

Ak Parti il kongresinde iki listeden birinin divan tarafından kabul edilmemesi nedeniyle tartışma çıktı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu ve milletvekilleri salonu terk etti.

Yozgat'ta, Ak Parti il kongresinde iki listeden birinin divan tarafından kabul edilmemesi nedeniyle tartışma çıktı. Bunun üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve milletvekilleri salondan ayrıldı. Kongre salonda atılan konfetiler arasında düğünler için hazırlanan sahte eurolar saçıldı.   BOZDAĞ ANKETLERİ ELEŞTİRDİ Bozok Spor Salonu'nda yapılan Ak Parti il kongresine Adalet Bakanı Bezir Bozdağ, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal katıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada, partisinin oylarında düşüş olduğuna ilişkin anketlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bozdağ, "Ben diyorum ki bu anketcilere siz hep anket yayınladınız bütün seçimler öncesinde Ak Parti'yi düşen, kaybeden, kaybedecek olan partiler olarak gösterdiniz, peki ne oldu. Seçimde vatandaşımız manşetin büyüğünü attı bu anketçilerin her birini tekzip etti, yalanladı. Onunu için 2015'te inşallah bu anketçileri bir kez daha milletimiz sandıkta yalanlayacaktır" dedi. OLAY ÇIKTIKonuşmaların ardından mevcut İl Başkanı Harun Lekesiz ve eski il başkanlarından Zekeriya Avşar, listelerini divana sundu. Ancak divan başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Zekeriya Avşar'ın listesini eksikler olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Bunun üzerine kürsüye gelen Zekeriya Avşar, listede eksiklik olmadığını partiler kanununa uygun olduğunu ve divanın yanlı tutum sergilediğini söyledi. Avşar, bağırarak sözlerini şöyle sürdürdü: ARBEDE YAŞANDI"Burada haksızlık var. Divan benim listemde iki ismi istifa ettiriyor ve listemi kabul etmiyor. Bu parti tüzüğüne aykırı. 'Mahmut Kaçar, bu işi bilmiyorsan divan başkanlığı yapmayacaksın. Bu partinin bu günlere gelmesinde benimde emeğim var. Süleyman Soylu yokken bu partide ben il başkanlığı yapıyordum. Hizmet ediyordum. Özgürlükten, demokrasiden bahsediyorlar ama bizim hakkımızı yemeye gasp etmeye çalışıyorlar." SALONU TERK ETTİLERTartışmalar kongrede gerginliği tırmandırınca Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu ve Mustafa Elitaş ile milletvekilleri solonu terk etti. Uzun süre yaşanan tartışma sonunda Divan Başkanı Mahmut Kaçar, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşüp, listeyi tekrar kabul ederek oylamaya geçildi. OYLAMA YAPILDI Kongrede 590 delege oy kullandı, 459 mevcut başkan Harun Lekesiz'e, 129 oy ise Zekeriya Avşar'a çıkarken, 2 oyda geçersiz sayıldı.
Ak Parti il kongresinde iki listeden birinin divan tarafından kabul edilmemesi nedeniyle tartışma çıktı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu ve milletvekilleri salonu terk etti.
Yozgat'ta, Ak Parti il kongresinde iki listeden birinin divan tarafından kabul edilmemesi nedeniyle tartışma çıktı. Bunun üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve milletvekilleri salondan ayrıldı. Kongre salonda atılan konfetiler arasında düğünler için hazırlanan sahte eurolar saçıldı.
 

BOZDAĞ ANKETLERİ ELEŞTİRDİ

Bozok Spor Salonu'nda yapılan Ak Parti il kongresine Adalet Bakanı Bezir Bozdağ, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal katıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada, partisinin oylarında düşüş olduğuna ilişkin anketlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bozdağ, "Ben diyorum ki bu anketcilere siz hep anket yayınladınız bütün seçimler öncesinde Ak Parti'yi düşen, kaybeden, kaybedecek olan partiler olarak gösterdiniz, peki ne oldu. Seçimde vatandaşımız manşetin büyüğünü attı bu anketçilerin her birini tekzip etti, yalanladı. Onunu için 2015'te inşallah bu anketçileri bir kez daha milletimiz sandıkta yalanlayacaktır" dedi.

OLAY ÇIKTI

Konuşmaların ardından mevcut İl Başkanı Harun Lekesiz ve eski il başkanlarından Zekeriya Avşar, listelerini divana sundu. Ancak divan başkanı Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Zekeriya Avşar'ın listesini eksikler olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Bunun üzerine kürsüye gelen Zekeriya Avşar, listede eksiklik olmadığını partiler kanununa uygun olduğunu ve divanın yanlı tutum sergilediğini söyledi. Avşar, bağırarak sözlerini şöyle sürdürdü:

ARBEDE YAŞANDI

"Burada haksızlık var. Divan benim listemde iki ismi istifa ettiriyor ve listemi kabul etmiyor. Bu parti tüzüğüne aykırı. 'Mahmut Kaçar, bu işi bilmiyorsan divan başkanlığı yapmayacaksın. Bu partinin bu günlere gelmesinde benimde emeğim var. Süleyman Soylu yokken bu partide ben il başkanlığı yapıyordum. Hizmet ediyordum. Özgürlükten, demokrasiden bahsediyorlar ama bizim hakkımızı yemeye gasp etmeye çalışıyorlar."

SALONU TERK ETTİLER

Tartışmalar kongrede gerginliği tırmandırınca Bekir Bozdağ, Süleyman Soylu ve Mustafa Elitaş ile milletvekilleri solonu terk etti. Uzun süre yaşanan tartışma sonunda Divan Başkanı Mahmut Kaçar, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşüp, listeyi tekrar kabul ederek oylamaya geçildi.

OYLAMA YAPILDI

Kongrede 590 delege oy kullandı, 459 mevcut başkan Harun Lekesiz'e, 129 oy ise Zekeriya Avşar'a çıkarken, 2 oyda geçersiz sayıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.