19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

AKAR; “17 YILDA BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK”

Kocaeli 11.02.2016 - 11:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AKAR; “17 YILDA BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 17 Ağustos depremiyle ilgili bir araştırma önergesi verdi ve “17 yılda 17 santimetre yol alamadık” dedi CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  Gölcük ve Düzce depremlerinde hasar gören binaların akıbetine yönelik Meclis’e araştırma önergesi verdi. Akar, önergesinde, Türkiye'nin yüzde 96'sının deprem kuşağında yer aldığını belirterek Gölcük ve Düzce depremleri sonrasında 103 bin ağır hasarlı, 119 bin orta hasarlı, 128 bin hafif hasarlı ve tespiti yapılmayanlar da dahil edildiğinde bazı kaynaklara göre 400 bin yapının hasar gördüğünü kaydetti. Akar, Gölcük ve Düzce depremi sonrasında depremin etkilediği Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova ve İstanbul illerinde hasarlı binaların tespiti ve güçlendirme çalışmalarının yapılmasına yönelik Meclis’te bir komisyon kurulması için önergesini verdi. HALA SONUÇLANDIRILAMADI Aradan geçen 17 yılda hasar gören yapıların onarımı ve güçlendirme işleminin hala sonuçlandırılamadığını, bu alanda sıkıntıların yaşandığının da resmi ağızlardan belirtildiğinin açıklayan Akar, TBMM'nin konu ile ilgili Araştırma Komisyonu kurmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Kocaeli’de deprem sonrası çalışmalara ilişkin bilgi veren Akar, ilk tespitler de 617 adet yıkılması gereken binanın saptandığını ancak 2012 yılında Kocaeli Valiliği’nim yaptığı tespit çalışmalarında bu rakamın 3 bin 756 olarak belirlendiğini belirtti.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 17 Ağustos depremiyle ilgili bir araştırma önergesi verdi ve “17 yılda 17 santimetre yol alamadık” dedi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  Gölcük ve Düzce depremlerinde hasar gören binaların akıbetine yönelik Meclis’e araştırma önergesi verdi. Akar, önergesinde, Türkiye'nin yüzde 96'sının deprem kuşağında yer aldığını belirterek Gölcük ve Düzce depremleri sonrasında 103 bin ağır hasarlı, 119 bin orta hasarlı, 128 bin hafif hasarlı ve tespiti yapılmayanlar da dahil edildiğinde bazı kaynaklara göre 400 bin yapının hasar gördüğünü kaydetti. Akar, Gölcük ve Düzce depremi sonrasında depremin etkilediği Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Yalova ve İstanbul illerinde hasarlı binaların tespiti ve güçlendirme çalışmalarının yapılmasına yönelik Meclis’te bir komisyon kurulması için önergesini verdi.

HALA SONUÇLANDIRILAMADI
Aradan geçen 17 yılda hasar gören yapıların onarımı ve güçlendirme işleminin hala sonuçlandırılamadığını, bu alanda sıkıntıların yaşandığının da resmi ağızlardan belirtildiğinin açıklayan Akar, TBMM'nin konu ile ilgili Araştırma Komisyonu kurmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Kocaeli’de deprem sonrası çalışmalara ilişkin bilgi veren Akar, ilk tespitler de 617 adet yıkılması gereken binanın saptandığını ancak 2012 yılında Kocaeli Valiliği’nim yaptığı tespit çalışmalarında bu rakamın 3 bin 756 olarak belirlendiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.