19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Akar, '350 gün ne olacak?'

Dilovası 29.08.2019 - 08:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Akar, '350 gün ne olacak?'

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın Kurban Bayramı tatilinde Osmangazi’den bu yana 353 bin araç geçişinin aşıldığı açıklamalarına yanıt vererek, “İyi güzel de yıllık 14 Milyon 600 bin araç garantisi veriyorsunuz kalan 350 gündeki geçişler için neden bir açıklama yapmıyorsunuz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Kurban Bayramı tatilinde hizmet vermeye başlayan İstanbul-İzmir Otoyolu’ndan 9 günde 1 milyon 745 bin 614 aracın geçiş yaptığı ve Osmangazi Köprüsü’nden bu süre zarfında 353 bin araç geçişi ile garanti rakamlarını aştık açıklamalarına CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar cevap verdi. Akar açıklamasında otoyol ve köprünün vatandaşlar için gerekli bir hizmet olduğunun altını çizerek bu yatırımlara değil ancak verilen araç garantileri ve geçiş ücretlerinin Dolar kuru üzerinden verilmesine karşı olduklarını dile getirdi. Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri dışında köprünün verilen garanti araç rakamlarının yarısına dahi ulaşılamadığını belirten Akar, “Bakan 9 günlük tatil de yapılan geçişlerle övünüyor. İyi güzel de yıllık 14 Milyon 600 bin araç garantisi veriyorsunuz kalan 350 gündeki geçişler için neden bir açıklama yapmıyorsunuz. Osmangazi Köprüsünden geçiş yapması gereken 4 Milyon 800 bin araç gerekli ancak geçiş yapan araç sayısı 2 Milyon 123 binde kaldı. Geçiş yapmayan 2 Milyon 677 bin araç için Millete yüklenen fatura 540 Milyon TL. Geçen araçlar için 240 Milyon TL Hazine tarafından işletmeci firmaya ödenecek” diye konuştu. KÖPRÜ ÜCRETİ 202 TL Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin sözleşme gereği 2019 yılı için 202 TL olduğunun altını çizen Akar, geçmeyen her araç için Hazinenin 202 TL, geçen her araç için ise 99 TL ödediğini söyledi. İstanbul- İzmir Otoyolunun gerekli bir hizmet olduğuna dikkat çeken Akar, “Kimse kalkıp ‘Neden yapıldı?’ demiyor, ancak şimdi yeni garantilerle karşı karşıyayız. Gebze - Orhangazi 40.000 Orhangazi – Bursa(Ovaakça Kavşağı): 35.000 Bursa (Karacabey Kavşağı) – Balıkesir/ Edremit: 17.000 Bin, Balıkesir/ Edremit - İzmir: 23.000 Bin araç garantileri var. Bu otoyol ve köprülerden gidiş- geliş 700 TL, Ankara- İstanbul arası gidiş geliş 50 TL, biz bunu anlatıyoruz. Vatandaşa değil işletmelere yapılan hizmete karşıyız. Bugün itibari le Osmangazi Köprüsü işletmecisi garantiler nedeni ile ve bugüne kadar yapılan ödemelerle maliyetini karşılamış ve kalan 15 yılda kar edecek. Bakan şimdi bayram rakamlarını paylaşarak garantileri aştık diyor, 2019 yılı sonunda köprü ve otoyollar için Hazinenin ne kadar ödeme yapacağını açıklamasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın Kurban Bayramı tatilinde Osmangazi’den bu yana 353 bin araç geçişinin aşıldığı açıklamalarına yanıt vererek, “İyi güzel de yıllık 14 Milyon 600 bin araç garantisi veriyorsunuz kalan 350 gündeki geçişler için neden bir açıklama yapmıyorsunuz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Kurban Bayramı tatilinde hizmet vermeye başlayan İstanbul-İzmir Otoyolu’ndan 9 günde 1 milyon 745 bin 614 aracın geçiş yaptığı ve Osmangazi Köprüsü’nden bu süre zarfında 353 bin araç geçişi ile garanti rakamlarını aştık açıklamalarına CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar cevap verdi. Akar açıklamasında otoyol ve köprünün vatandaşlar için gerekli bir hizmet olduğunun altını çizerek bu yatırımlara değil ancak verilen araç garantileri ve geçiş ücretlerinin Dolar kuru üzerinden verilmesine karşı olduklarını dile getirdi. Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri dışında köprünün verilen garanti araç rakamlarının yarısına dahi ulaşılamadığını belirten Akar, “Bakan 9 günlük tatil de yapılan geçişlerle övünüyor. İyi güzel de yıllık 14 Milyon 600 bin araç garantisi veriyorsunuz kalan 350 gündeki geçişler için neden bir açıklama yapmıyorsunuz. Osmangazi Köprüsünden geçiş yapması gereken 4 Milyon 800 bin araç gerekli ancak geçiş yapan araç sayısı 2 Milyon 123 binde kaldı. Geçiş yapmayan 2 Milyon 677 bin araç için Millete yüklenen fatura 540 Milyon TL. Geçen araçlar için 240 Milyon TL Hazine tarafından işletmeci firmaya ödenecek” diye konuştu.

KÖPRÜ ÜCRETİ 202 TL

Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin sözleşme gereği 2019 yılı için 202 TL olduğunun altını çizen Akar, geçmeyen her araç için Hazinenin 202 TL, geçen her araç için ise 99 TL ödediğini söyledi. İstanbul- İzmir Otoyolunun gerekli bir hizmet olduğuna dikkat çeken Akar, “Kimse kalkıp ‘Neden yapıldı?’ demiyor, ancak şimdi yeni garantilerle karşı karşıyayız. Gebze - Orhangazi 40.000 Orhangazi – Bursa(Ovaakça Kavşağı): 35.000 Bursa (Karacabey Kavşağı) – Balıkesir/ Edremit: 17.000 Bin, Balıkesir/ Edremit - İzmir: 23.000 Bin araç garantileri var. Bu otoyol ve köprülerden gidiş- geliş 700 TL, Ankara- İstanbul arası gidiş geliş 50 TL, biz bunu anlatıyoruz. Vatandaşa değil işletmelere yapılan hizmete karşıyız. Bugün itibari le Osmangazi Köprüsü işletmecisi garantiler nedeni ile ve bugüne kadar yapılan ödemelerle maliyetini karşılamış ve kalan 15 yılda kar edecek. Bakan şimdi bayram rakamlarını paylaşarak garantileri aştık diyor, 2019 yılı sonunda köprü ve otoyollar için Hazinenin ne kadar ödeme yapacağını açıklamasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.