Akar, Barış Sosyal Tesisi’ni sordu!

Siyaset 26.07.2019 - 14:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Akar, Barış Sosyal Tesisi’ni sordu!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Barış Mahallesi’nde inşa edilen Barış Parkı Sosyal Tesisi’nin akıbetini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER üzerinden Gebze Belediyesi’ne sordu.

Önceki gün CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Haydar Akar, konuyla ilgili soru metnini ve Gebze Belediyesi’nin CİMER’e vermiş olduğu cevabı paylaştı. Akar soruları sıraladı; “Gebze Belediyesi tarafından Barış Mahallesi’nde temeli 1 Ağustos 2017 tarihinde atılan Barış Parkı Sosyal Tesisi kaba inşaatının bitirilmesinin üzerinden 1 yıldan uzun bir zaman geçmesine rağmen halen açılamamıştır. Vatandaşların Gebze Belediyesi internet sitesinden de bilgi alamadığı projeye ilişkin yer seçiminin yanlış olduğu ulaşım ve bir dizi sorunun olacağı iddiaları da projenin akıbeti hakkında soru işaretleri uyandırmıştır. Bu Bağlamda; Projenin temel atma sonrası hayata geçirileceği tarih olarak öngörülen süre nedir? Herhangi bir gecikme olmuş mudur? Olduysa sebepleri nelerdir? Gebze Barış Parkı projesinin açılış tarihi nedir? Bu projenin toplam maliyeti ne kadar olmuştur? Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte vatandaşlarımızın yararlanacağı hizmetler nelerdir?” sorularına yer verdi. PROJE BİTİŞ SÜRESİNDE UZATMA VERİLMİŞTİR CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sorusuna Gebze Belediyesi Plan Proje Müdür Vekili Mimar Nilay Çelikel tarafından verilen cevapta şu bilgilere yer verildi; “Gebze Barış Parkı Sosyal Tesisi hakkında toplam maliyeti he aşamada olduğu ve açılışının neden geciktiğine dair bilgi talep edilmiştir. Proje ihale bedeli 8.900,000 TL olup inşaat uygulama sırasında halkın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda bodrum kattaki mahallerde revizyon ve tadilat yapıldığı için proje bitiş süresinde uzatma verilmiştir. Barış Parkı Sosyal Tesisi bünyesinde; düğün salonu, çok amaçlı salon, restoran, taş fırın, çocuklar için oyun alanı ve bu mahallere hizmet eden destek birimleri bulunmaktadır. An itibarı ile proje geçici kabul aşamasındadır.”
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Barış Mahallesi’nde inşa edilen Barış Parkı Sosyal Tesisi’nin akıbetini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER üzerinden Gebze Belediyesi’ne sordu.

Önceki gün CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Haydar Akar, konuyla ilgili soru metnini ve Gebze Belediyesi’nin CİMER’e vermiş olduğu cevabı paylaştı. Akar soruları sıraladı; “Gebze Belediyesi tarafından Barış Mahallesi’nde temeli 1 Ağustos 2017 tarihinde atılan Barış Parkı Sosyal Tesisi kaba inşaatının bitirilmesinin üzerinden 1 yıldan uzun bir zaman geçmesine rağmen halen açılamamıştır. Vatandaşların Gebze Belediyesi internet sitesinden de bilgi alamadığı projeye ilişkin yer seçiminin yanlış olduğu ulaşım ve bir dizi sorunun olacağı iddiaları da projenin akıbeti hakkında soru işaretleri uyandırmıştır. Bu Bağlamda; Projenin temel atma sonrası hayata geçirileceği tarih olarak öngörülen süre nedir? Herhangi bir gecikme olmuş mudur? Olduysa sebepleri nelerdir? Gebze Barış Parkı projesinin açılış tarihi nedir? Bu projenin toplam maliyeti ne kadar olmuştur? Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte vatandaşlarımızın yararlanacağı hizmetler nelerdir?” sorularına yer verdi.

PROJE BİTİŞ SÜRESİNDE UZATMA VERİLMİŞTİR

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sorusuna Gebze Belediyesi Plan Proje Müdür Vekili Mimar Nilay Çelikel tarafından verilen cevapta şu bilgilere yer verildi; “Gebze Barış Parkı Sosyal Tesisi hakkında toplam maliyeti he aşamada olduğu ve açılışının neden geciktiğine dair bilgi talep edilmiştir. Proje ihale bedeli 8.900,000 TL olup inşaat uygulama sırasında halkın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda bodrum kattaki mahallerde revizyon ve tadilat yapıldığı için proje bitiş süresinde uzatma verilmiştir. Barış Parkı Sosyal Tesisi bünyesinde; düğün salonu, çok amaçlı salon, restoran, taş fırın, çocuklar için oyun alanı ve bu mahallere hizmet eden destek birimleri bulunmaktadır. An itibarı ile proje geçici kabul aşamasındadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.