19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

AKAR DÜNDAR’IN KONUĞU OLDU!

Kocaeli 09.02.2016 - 10:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

AKAR DÜNDAR’IN KONUĞU OLDU!

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar önceki gün Uğur Dündar’ın konuğu olarak katıldığı program da yeni anayasa yapım süreci ile ilgili konuştu Akar, “yeni anayasa için önce darbe hukuku değişmeli” ifadelerini kullandı. Akar; Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında gündeme dair açıklamalarda bulunarak AK Parti’yi sert sözlerle eleştirdi. YENİ ANAYASA İÇİN ÖNCE DARBE HUKUKU DEĞİŞMELİ Akar, Meclis de Anayasa değişiklikleri için oluşturulan Uzlaşma komisyonuna ilişkin, Anayasa’nın 17 kez 86 maddesi değiştirilmiş ancak bugün yaşanan olaylar aslında darbe hukukundan kaynaklanmaktadır dedi. Akar, Anayasa Basın özgürdür sansür edilemez diyor ama baktığımızda sadece işini yapan gazetecilerin hapse atıldığını görüyoruz, Cumhurbaşkanını eleştiren kişilerin ceza almaları yine Anayasa da yer alan düşünce özgürlüğünden değil bu darbe hukukunun uygulanmasından ileri geliyor dedi. Anayasayı değiştirmenin yetmeyeceğinin altını çizen Akar, darbe hukukunun kanunlarından olan seçim kanununu, yüzde 10 barajı, siyasi partiler kanunu ve YÖK kanunun değiştirilmesi gerektiğini söyledi. ÇIKIŞLAR PASİFİZE OLUNCA MEYDANA GELİYOR Bülent Arınç’ın açıklamalarına ilişkin konuşan Akar, bu çıkışların zaman zaman yapıldığını ancak daha sonra özür nitelediğinde açıklamalar yapıldığını belirterek, AKP içinde ülkede yaşananlardan rahatsız olanlar var ama bunu açıktan söylerlerse başlarına gelecek olanı biliyorlar, Davutoğlu da Başkanlık sistemını istemiyor ama o da bunu direk söyleyemiyor çünkü bir kişi var istediği an onu o koltuktan alır bunu biliyor dedi. Bugün açıklama yapan Arınç ve onu destekleyen Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Suat Kılıç önemli konumdaydılar ama ne zaman kızağa çekilip pasifize oldular o zaman sesleri çıkıyor dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar önceki gün Uğur Dündar’ın konuğu olarak katıldığı program da yeni anayasa yapım süreci ile ilgili konuştu Akar, “yeni anayasa için önce darbe hukuku değişmeli” ifadelerini kullandı. Akar; Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında gündeme dair açıklamalarda bulunarak AK Parti’yi sert sözlerle eleştirdi.

YENİ ANAYASA İÇİN ÖNCE DARBE HUKUKU DEĞİŞMELİ

Akar, Meclis de Anayasa değişiklikleri için oluşturulan Uzlaşma komisyonuna ilişkin, Anayasa’nın 17 kez 86 maddesi değiştirilmiş ancak bugün yaşanan olaylar aslında darbe hukukundan kaynaklanmaktadır dedi. Akar, Anayasa Basın özgürdür sansür edilemez diyor ama baktığımızda sadece işini yapan gazetecilerin hapse atıldığını görüyoruz, Cumhurbaşkanını eleştiren kişilerin ceza almaları yine Anayasa da yer alan düşünce özgürlüğünden değil bu darbe hukukunun uygulanmasından ileri geliyor dedi. Anayasayı değiştirmenin yetmeyeceğinin altını çizen Akar, darbe hukukunun kanunlarından olan seçim kanununu, yüzde 10 barajı, siyasi partiler kanunu ve YÖK kanunun değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

ÇIKIŞLAR PASİFİZE OLUNCA MEYDANA GELİYOR

Bülent Arınç’ın açıklamalarına ilişkin konuşan Akar, bu çıkışların zaman zaman yapıldığını ancak daha sonra özür nitelediğinde açıklamalar yapıldığını belirterek, AKP içinde ülkede yaşananlardan rahatsız olanlar var ama bunu açıktan söylerlerse başlarına gelecek olanı biliyorlar, Davutoğlu da Başkanlık sistemını istemiyor ama o da bunu direk söyleyemiyor çünkü bir kişi var istediği an onu o koltuktan alır bunu biliyor dedi. Bugün açıklama yapan Arınç ve onu destekleyen Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Suat Kılıç önemli konumdaydılar ama ne zaman kızağa çekilip pasifize oldular o zaman sesleri çıkıyor dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.