Akar’ın metro tepkisi!

Kocaeli 27.10.2017 - 11:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Akar’ın metro tepkisi!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM Genel Kurulu’nda Kocaeli için metro istedi. Meclis kürsüsünde adeta haykıran ve iktidar Vekillerine seslenen Akar, Kocaeli’nin ödediği verginin sadece Yüzde 10’uyla Metronun yapılabileceğini söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM’de Kocaeli için metronun önemini anlattı. Konuşmasında diğer kentlerdeki metro projelerini örnek veren Akar , Öyle bir kent düşünün ki Kocaeli'yi, Türkiye'nin en küçük yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen metrosu olmayan bir kent. Düşünebiliyor musunuz, İstanbul'da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor, Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor, İzmir'de Büyükşehir yapıyor. İzmir'de bunun kilometresi 56 milyona mal olurken İstanbul'da 140 milyon, Ankara'da 90 milyona mal oluyor ama Türkiye'ye en çok vergi veren kentin en büyük problemi trafik olmasına rağmen maalesef bir metromuz bile yok. dedi. BU KENT HAKEDİYOR Kocaeli’ deki İktidar Milletvekillerine seslen Akar, beraber mücadele edelim, gelin Kocaeli'ye metroyu kazandıralım. 50 kilometrelik bir metroya ihtiyacımız var. Kocaeli'nin bir metroya ihtiyacı var. Bunu hak ediyor muyuz? Hak ediyoruz, değil mi? Niye hak ediyoruz? Çünkü Türkiye'ye en çok vergi veren 2'nci iliz, en çok vergi veren 2'nci iliz. Bakın, sadece bir yılda verdiğimiz verginin onda 1'ini bize versinler metroyu hallediyoruz, 50 kilometrelik metroyu. İzmir fiyatlarıyla, İstanbul'la halledemeyiz, Ankara'yla halledemeyiz çünkü İzmir'de 56 milyona kilometresi mal edilirken İstanbul'da 140 milyona, Ankara'da 90 milyona hallediliyor eğer gerekli girişimleri yaparsak hep birlikte bu hizmeti kentime kazandırabiliriz dedi. Akar vermiş olduğu önergeye destek isterken muhalefet partilerin evet oylarına rağmen AKP oyları ile önerge reddedildi. KOCAELİ’YE İHANET ETTİNİZ CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli’de giderek artan kirliliğe değinerek, “Kocaeli’nin havasını suyunu toprağını kanser ettiniz. En sonunda dayanamadınız Kocaeli’de yaşayan insanları kanser etmeyi başardınız. Kocaeli’de sorunlar çığ gibi büyümüş ve bu sorunlar artarak devam ediyor. dedi. Akar meclis kürsüsünde 5 dakika boyunca Kocaeli’nin sorunlarını konuşurken şu ifadeler de bulundu; ‘Bir defa, ben ‘Kocaeli'ye ihanet ettiniz’ demeyeceğim ama Kocaeli'nin havasını kanser ettiniz, Kocaeli'nin suyunu kanser ettiniz, Kocaeli'nin toprağını kanser ettiniz, Kocaeli'nin denizini kanser ettiniz; en sonunda, dayanamadınız, Kocaeli'nin vatandaşını, yaşayan insanları da kanser etmeyi başardınız. ‘dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM Genel Kurulu’nda Kocaeli için metro istedi. Meclis kürsüsünde adeta haykıran ve iktidar Vekillerine seslenen Akar, Kocaeli’nin ödediği verginin sadece Yüzde 10’uyla Metronun yapılabileceğini söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM’de Kocaeli için metronun önemini anlattı. Konuşmasında diğer kentlerdeki metro projelerini örnek veren Akar , Öyle bir kent düşünün ki Kocaeli'yi, Türkiye'nin en küçük yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen metrosu olmayan bir kent. Düşünebiliyor musunuz, İstanbul'da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor, Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı yapıyor, İzmir'de Büyükşehir yapıyor. İzmir'de bunun kilometresi 56 milyona mal olurken İstanbul'da 140 milyon, Ankara'da 90 milyona mal oluyor ama Türkiye'ye en çok vergi veren kentin en büyük problemi trafik olmasına rağmen maalesef bir metromuz bile yok. dedi.

BU KENT HAKEDİYOR

Kocaeli’ deki İktidar Milletvekillerine seslen Akar, beraber mücadele edelim, gelin Kocaeli'ye metroyu kazandıralım. 50 kilometrelik bir metroya ihtiyacımız var. Kocaeli'nin bir metroya ihtiyacı var. Bunu hak ediyor muyuz? Hak ediyoruz, değil mi? Niye hak ediyoruz? Çünkü Türkiye'ye en çok vergi veren 2'nci iliz, en çok vergi veren 2'nci iliz. Bakın, sadece bir yılda verdiğimiz verginin onda 1'ini bize versinler metroyu hallediyoruz, 50 kilometrelik metroyu. İzmir fiyatlarıyla, İstanbul'la halledemeyiz, Ankara'yla halledemeyiz çünkü İzmir'de 56 milyona kilometresi mal edilirken İstanbul'da 140 milyona, Ankara'da 90 milyona hallediliyor eğer gerekli girişimleri yaparsak hep birlikte bu hizmeti kentime kazandırabiliriz dedi. Akar vermiş olduğu önergeye destek isterken muhalefet partilerin evet oylarına rağmen AKP oyları ile önerge reddedildi.

KOCAELİ’YE İHANET ETTİNİZ

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli’de giderek artan kirliliğe değinerek, “Kocaeli’nin havasını suyunu toprağını kanser ettiniz. En sonunda dayanamadınız Kocaeli’de yaşayan insanları kanser etmeyi başardınız. Kocaeli’de sorunlar çığ gibi büyümüş ve bu sorunlar artarak devam ediyor. dedi. Akar meclis kürsüsünde 5 dakika boyunca Kocaeli’nin sorunlarını konuşurken şu ifadeler de bulundu; ‘Bir defa, ben ‘Kocaeli'ye ihanet ettiniz’ demeyeceğim ama Kocaeli'nin havasını kanser ettiniz, Kocaeli'nin suyunu kanser ettiniz, Kocaeli'nin toprağını kanser ettiniz, Kocaeli'nin denizini kanser ettiniz; en sonunda, dayanamadınız, Kocaeli'nin vatandaşını, yaşayan insanları da kanser etmeyi başardınız. ‘dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.