Akbulut, Albayrak İle Kömürcüler’i Görüştü

Dilovası 16.10.2018 - 17:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Akbulut, Albayrak İle Kömürcüler’i Görüştü

AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile Dilovası Kömürcüler OSB'nin kaldırılmasını görüştü.

Dilovası sınırları içinde Dilovası yerleşkesinin kuzey doğusu, Tavşancıl Mahallesinin kuzeyi, Çerkeşli Köyü ve İMES OSB’nin güneyinde yer alan Dilovası Kömürcüler OSB, 79 hektarlık bir yüzey alanına sahip. Kocaeli’nde faaliyette bulunan tüm kömür tesislerini bir araya toplayarak, çevre kirliliğini önlemek, sanayicilerin daha ekonomik şartlarda, yeni teknolojilerin kullanıldığı bir bölgede üretimlerini sağlamak amacıyla kurulan OSB, Türkiye genelinde en kısa sürede 100 doluluk oranı ile faaliyete geçen OSB’ler arasında yer almakta olup, kömür eleme, paketleme, depolama ve briket tesisleri olarak faaliyet gösteren tek OSB oldu. Ancak son zamanlarda Dilovası halkının kömür tozlarından şikâyetçi olması ile Kömürcüler OSB TBMM’de gündeme geldi. KALDIRILSIN YA DA TAŞINSIN Mecliste gündeme gelen Kömürcüler OSB’nin kaldırılması için AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut da girişimlerde bulunmaya başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen İkinci AKP İlçe Başkanları Toplantısı’na katılan AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile Dilovası Kömürcüler OSB'nin kaldırılmasını görüştü. Görüşme hakkında bilgi veren AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, “Genel Merkez İlçe Başkanları Toplantısı sonrası eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı, şuan ki Maliye ve Hazine Bakanımız Sn. Berat Albayrak ile görüştük. İlçemiz sınırları içinde bulunan Dilovası Kömürcüler OSB'nin kaldırılması veya başka yere taşınması için gerekli bilgileri ileterek bu konu hakkında kendisinden destek istedik.” dedi. KÜBRA AKABALI
AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile Dilovası Kömürcüler OSB'nin kaldırılmasını görüştü.

Dilovası sınırları içinde Dilovası yerleşkesinin kuzey doğusu, Tavşancıl Mahallesinin kuzeyi, Çerkeşli Köyü ve İMES OSB’nin güneyinde yer alan Dilovası Kömürcüler OSB, 79 hektarlık bir yüzey alanına sahip. Kocaeli’nde faaliyette bulunan tüm kömür tesislerini bir araya toplayarak, çevre kirliliğini önlemek, sanayicilerin daha ekonomik şartlarda, yeni teknolojilerin kullanıldığı bir bölgede üretimlerini sağlamak amacıyla kurulan OSB, Türkiye genelinde en kısa sürede 100 doluluk oranı ile faaliyete geçen OSB’ler arasında yer almakta olup, kömür eleme, paketleme, depolama ve briket tesisleri olarak faaliyet gösteren tek OSB oldu. Ancak son zamanlarda Dilovası halkının kömür tozlarından şikâyetçi olması ile Kömürcüler OSB TBMM’de gündeme geldi.

KALDIRILSIN YA DA TAŞINSIN

Mecliste gündeme gelen Kömürcüler OSB’nin kaldırılması için AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut da girişimlerde bulunmaya başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen İkinci AKP İlçe Başkanları Toplantısı’na katılan AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile Dilovası Kömürcüler OSB'nin kaldırılmasını görüştü. Görüşme hakkında bilgi veren AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, “Genel Merkez İlçe Başkanları Toplantısı sonrası eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı, şuan ki Maliye ve Hazine Bakanımız Sn. Berat Albayrak ile görüştük. İlçemiz sınırları içinde bulunan Dilovası Kömürcüler OSB'nin kaldırılması veya başka yere taşınması için gerekli bilgileri ileterek bu konu hakkında kendisinden destek istedik.” dedi.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.