Akse Mahallesi Semt Meydanına Kavuşuyor

Çayırova 07.12.2016 - 10:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Akse Mahallesi Semt Meydanına Kavuşuyor

Çayırova ilçesinin kültürel anlamda zenginliklerini ortaya çıkarmak ve her mahalleye kültürün, tarihin izlerini taşıyan bir semt meydanı oluşturmak için çalışmalar yapan Çayırova Belediyesi, Akse Mahallesi’ndeki eski köy meydanı olarak bilinen alanı semt meydanı için hazırlıyor.

    Semt Meydanı İçin İlk Adım Atıldı Şekerpınar Mahallesi meydan projesi inşaatına devam eden Çayırova Belediyesi, bir diğer meydan projesini de Akse Mahallesi’nde hayata geçiriyor. Akse Mahallesi köy içi mevkiinde bulunan ve tarihi bir geçmişi olan camii çevresinde planlanan meydan için belediye inşaat çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 milyon liralık harcamayla hayata geçirilecek projeyle Akse Mahallesi’nin köy içi mevkii yeni bir kimliğe bürünecek. Beş bin metrekare alana inşa edilecek olan Akse Semt Meydanı içerisinde kalan tarihi Akse Camisi de belediye ekiplerince restore edilecek. Bu çerçevede camiye modern bir Şadırvan kazandırılacak olan proje kapsamında bir Kuran Kursu, kültürel yapılar, dinlenme alanları, çay bahçeleri gibi önemli sosyal alanlar ve bölge halkına hitap edecek bir Kafeterya inşa edilecek. Çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediği projeyle meydan içerisinde köy kültürünü yaşatılarak yeni görünümüne kavuşturulacak.5 bin metrekarelik alanda hayat bulacak Semt Meydan 2017 yılı başında hizmete girecek. 3 Semt Meydanıyla Çayırova Meydana Çıkıyor İlk etapta 3 Semt Meydanı projesi planlandığını ifade eden Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci. “Birincisini Şekerpınar köy içinde bitirme aşamasındayız, ikincisine Akse Mahallesinde başladık. Orada da hızla yol alıyoruz. Aksede tarihi özelliği olan camiyi de restore edip 5 dönümlük alanda kültürel yapıları ve son derece estetik ve ferah peyzaj düzenlemeleriyle önümüzdeki yılın başlarında devreye sokacağız. Yarı olimpik yüzme havuzu, Camii, Emniyet Müdürlüğü Binası, Semt Konağı gibi dev yatırımlarla, fiziki, kültürel ve sosyal dönüşümünü sağlamakta olan Akse Mahallesi Semt Meydanıyla taçlanacak. Semt Meydanlarının 3.sünü Çayırova Mahallesinde E-5 karayoluna cephe olan alanda planlıyoruz. Onunda yapım hazırlıklarına fizibilite çalışmalarına başladık. İlk etapta Şekerpınar, Akse ve Çayırova’daki bu üç Semt Meydanıyla Çayırova’yı adeta meydana çıkarıyoruz.    
Çayırova ilçesinin kültürel anlamda zenginliklerini ortaya çıkarmak ve her mahalleye kültürün, tarihin izlerini taşıyan bir semt meydanı oluşturmak için çalışmalar yapan Çayırova Belediyesi, Akse Mahallesi’ndeki eski köy meydanı olarak bilinen alanı semt meydanı için hazırlıyor.

 

 

Semt Meydanı İçin İlk Adım Atıldı

Şekerpınar Mahallesi meydan projesi inşaatına devam eden Çayırova Belediyesi, bir diğer meydan projesini de Akse Mahallesi’nde hayata geçiriyor. Akse Mahallesi köy içi mevkiinde bulunan ve tarihi bir geçmişi olan camii çevresinde planlanan meydan için belediye inşaat çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 milyon liralık harcamayla hayata geçirilecek projeyle Akse Mahallesi’nin köy içi mevkii yeni bir kimliğe bürünecek.

Beş bin metrekare alana inşa edilecek olan Akse Semt Meydanı içerisinde kalan tarihi Akse Camisi de belediye ekiplerince restore edilecek. Bu çerçevede camiye modern bir Şadırvan kazandırılacak olan proje kapsamında bir Kuran Kursu, kültürel yapılar, dinlenme alanları, çay bahçeleri gibi önemli sosyal alanlar ve bölge halkına hitap edecek bir Kafeterya inşa edilecek. Çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediği projeyle meydan içerisinde köy kültürünü yaşatılarak yeni görünümüne kavuşturulacak.5 bin metrekarelik alanda hayat bulacak Semt Meydan 2017 yılı başında hizmete girecek.

3 Semt Meydanıyla Çayırova Meydana Çıkıyor

İlk etapta 3 Semt Meydanı projesi planlandığını ifade eden Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci. “Birincisini Şekerpınar köy içinde bitirme aşamasındayız, ikincisine Akse Mahallesinde başladık. Orada da hızla yol alıyoruz. Aksede tarihi özelliği olan camiyi de restore edip 5 dönümlük alanda kültürel yapıları ve son derece estetik ve ferah peyzaj düzenlemeleriyle önümüzdeki yılın başlarında devreye sokacağız. Yarı olimpik yüzme havuzu, Camii, Emniyet Müdürlüğü Binası, Semt Konağı gibi dev yatırımlarla, fiziki, kültürel ve sosyal dönüşümünü sağlamakta olan Akse Mahallesi Semt Meydanıyla taçlanacak. Semt Meydanlarının 3.sünü Çayırova Mahallesinde E-5 karayoluna cephe olan alanda planlıyoruz. Onunda yapım hazırlıklarına fizibilite çalışmalarına başladık. İlk etapta Şekerpınar, Akse ve Çayırova’daki bu üç Semt Meydanıyla Çayırova’yı adeta meydana çıkarıyoruz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.