19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Aksu; “Salgın maliyet tanımaz”

Siyaset 07.07.2020 - 09:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Aksu; “Salgın maliyet tanımaz”

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Covit-19 (Korona) virüs salgınında ‘yönetimsel ve toplum olarak rehavete kapıldık ve önlemler konusunda çelişkiler yaşanıyor. 15 Dakikalık namaz için Camilerde sosyal mesafe uygulanıyor ama 2 saatlik uçak yolculuğunda uygulanmıyor’ dedi. Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ‘Dünyayı kasıp kavuran, sağlam temeli olmayan ekonomileri alt üst eden, toplumların yaşantılarını etkileyen Covit-19 (Korona) virüs salgını ve sürecinde rehavete kapıldık ve çelişkiler yaşıyoruz’ dedi. Salgının ülkemizde 5 Binin üzerinde can aldığını ve her geçen gün bu kayıpların devam ettiğini belirten Aksu, ‘salgın sürecinde alınan önlemlerin ve uygulamaların basında ciddiyeti olduğunu ancak uygulamada bu ciddiyetin olmadığını gözlemliyoruz’ dedi. Aksu yaptığı yazılı açıklamaya şöyle devam etti. BAŞARILI SÜREÇ BALTALANIYOR Maalesef Dünya olarak maruz kaldığımız bu felakette ülke olarak başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca beyin kişisel gayretleriyle başarılı sayılabilecek bir süreç geçirdik ancak bu başarı zaman zaman yönetimsel hatalarla ne yazık ki sekteye uğratıldı. Gelinen noktada iklimsel faktörlerin de etkisiyle maalesef halkımız sosyal mesafeye kısmen riayet etse de maske ve dezenfektan kurallarını uygulamakta zorlanıyor. Diğer taraftan hükümet bazı alanlarda sosyal mesafe kurallarını maliyet açısından askıya alıyor. Örneğin 15 dakika süren namaz için CAMİLERDE SOSYAL MESAFE kuralı disiplinle takip edilirken 2 saatlik uçak yolculuğunda bu kural çöpe atılıyor çünkü camilerde mesafe ücretsiz ancak uçaklarda ücretli. Unutmayın! Salgın mesafe tanır ama maliyet tanımaz. Kurallara riayet ve ciddiyet konusunda hükümet örnek teşkil etmelidir.’ dedi. ÖNCELİK HÜKÜMETİN Aksu ‘normalleşme süreci dâhilinde, kontrollü sosyal hayat döneminde olduğumuzu ve tedbirlerin öncelikli hükümet tarafından ciddiyetle uygulanması ve rehavete kapılmadan sürecin yönetilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aksu son olarak ‘tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız için tüm milletimize başsağlığı diliyorum. İnanıyorum ki el birliğiyle ve aklıselim bir süreç yönetimiyle bu sıkıntıların üstesinden milletçe geleceğiz’ dedi.  

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu, Covit-19 (Korona) virüs salgınında ‘yönetimsel ve toplum olarak rehavete kapıldık ve önlemler konusunda çelişkiler yaşanıyor. 15 Dakikalık namaz için Camilerde sosyal mesafe uygulanıyor ama 2 saatlik uçak yolculuğunda uygulanmıyor’ dedi.

Saadet Partisi Çayırova İlçe Başkanı Yusuf Aksu ‘Dünyayı kasıp kavuran, sağlam temeli olmayan ekonomileri alt üst eden, toplumların yaşantılarını etkileyen Covit-19 (Korona) virüs salgını ve sürecinde rehavete kapıldık ve çelişkiler yaşıyoruz’ dedi. Salgının ülkemizde 5 Binin üzerinde can aldığını ve her geçen gün bu kayıpların devam ettiğini belirten Aksu, ‘salgın sürecinde alınan önlemlerin ve uygulamaların basında ciddiyeti olduğunu ancak uygulamada bu ciddiyetin olmadığını gözlemliyoruz’ dedi. Aksu yaptığı yazılı açıklamaya şöyle devam etti.

BAŞARILI SÜREÇ BALTALANIYOR

Maalesef Dünya olarak maruz kaldığımız bu felakette ülke olarak başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca beyin kişisel gayretleriyle başarılı sayılabilecek bir süreç geçirdik ancak bu başarı zaman zaman yönetimsel hatalarla ne yazık ki sekteye uğratıldı. Gelinen noktada iklimsel faktörlerin de etkisiyle maalesef halkımız sosyal mesafeye kısmen riayet etse de maske ve dezenfektan kurallarını uygulamakta zorlanıyor. Diğer taraftan hükümet bazı alanlarda sosyal mesafe kurallarını maliyet açısından askıya alıyor. Örneğin 15 dakika süren namaz için CAMİLERDE SOSYAL MESAFE kuralı disiplinle takip edilirken 2 saatlik uçak yolculuğunda bu kural çöpe atılıyor çünkü camilerde mesafe ücretsiz ancak uçaklarda ücretli. Unutmayın! Salgın mesafe tanır ama maliyet tanımaz. Kurallara riayet ve ciddiyet konusunda hükümet örnek teşkil etmelidir.’ dedi.

ÖNCELİK HÜKÜMETİN

Aksu ‘normalleşme süreci dâhilinde, kontrollü sosyal hayat döneminde olduğumuzu ve tedbirlerin öncelikli hükümet tarafından ciddiyetle uygulanması ve rehavete kapılmadan sürecin yönetilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aksu son olarak ‘tedavisi süren hastalarımıza acil şifalar diliyorum ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız için tüm milletimize başsağlığı diliyorum. İnanıyorum ki el birliğiyle ve aklıselim bir süreç yönetimiyle bu sıkıntıların üstesinden milletçe geleceğiz’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.