Aktaş, "19 Mayıs tarihimizdeki dönüm noktasıdır!"

Darıca 18.05.2020 - 13:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Aktaş, "19 Mayıs tarihimizdeki dönüm noktasıdır!"

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, birinci vazifelerinin Türk Gençliğine emanet edilen Cumhuriyeti, özgürlük ve bağımsızlığı sonsuza kadar korumak ve kollamak olduklarını dile getirdi. Başkan Aktaş, "19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini eline almış, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek varoluş mücadelesine başlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanını seven kadın, erkek, genç, yaşlı demeden hep birlikte tarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyetinin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk 'ün Samsun'a çıkışı kurtuluşun başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de Büyük Önder 19 Mayıs'ı Türk gençliğine armağan etti" dedi. ŞÜKRANLA VE MİNNETLE ANIYORUM Başkan Aktaş “Partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dediği gibi CHP iktidarında yargının bağımsız ve tarafsız olmasının sağlanması, hukukun üstünlüğü, hayatın her alanında yeniden tesis edilecek. Gençlerimiz işsiz kalmayacak, özgürlükçü, sorgulayıcı ve Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu vasıflı insan gücünü yetiştirebilen bir eğitim sistemi ve üniversite yapısı oluşturulacaktır. Yaşam boyu eğitim olanakları genişletilecektir. Kalbinde Cumhuriyet değerlerini taşıyanların, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı çağdaşlaşma yolundan ilerleyenlerin, geçmişinden güç alan, ama yüzü her zaman geleceğe dönük olanların partisi CHP olarak söz veriyoruz, Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, 'özgürlük, adalet, refah ve barış' içinde, ortak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı minnetle ve şükranla anıyorum. Partimiz belediye başkanlarıyla il ilçe başkanlarıyla kısacası tüm örgütleriyle bugün bu salgın hastalık nedeniyle mağduriyet yaşayanların yanında olduğu gibi yarın da yurttaşlarının yanı başında onlara kol kanat gerecek ülkenin umudu olmaya devam edecektir" diye konuştu.

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, birinci vazifelerinin Türk Gençliğine emanet edilen Cumhuriyeti, özgürlük ve bağımsızlığı sonsuza kadar korumak ve kollamak olduklarını dile getirdi. Başkan Aktaş, "19 Mayıs ile toprakları zorla alınmak, halkı zincirlenmek, geleceği yok edilmek istenen milletimiz kendi kaderini eline almış, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek varoluş mücadelesine başlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basarak kurtuluş meşalesini yakmış, bir ülkenin makus talihini değiştirmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanını seven kadın, erkek, genç, yaşlı demeden hep birlikte tarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele vermiştir. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyetinin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk 'ün Samsun'a çıkışı kurtuluşun başlangıcıdır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de Büyük Önder 19 Mayıs'ı Türk gençliğine armağan etti" dedi.

ŞÜKRANLA VE MİNNETLE ANIYORUM

Başkan Aktaş “Partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dediği gibi CHP iktidarında yargının bağımsız ve tarafsız olmasının sağlanması, hukukun üstünlüğü, hayatın her alanında yeniden tesis edilecek. Gençlerimiz işsiz kalmayacak, özgürlükçü, sorgulayıcı ve Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu vasıflı insan gücünü yetiştirebilen bir eğitim sistemi ve üniversite yapısı oluşturulacaktır. Yaşam boyu eğitim olanakları genişletilecektir. Kalbinde Cumhuriyet değerlerini taşıyanların, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı çağdaşlaşma yolundan ilerleyenlerin, geçmişinden güç alan, ama yüzü her zaman geleceğe dönük olanların partisi CHP olarak söz veriyoruz, Cumhuriyet meşalesini ilelebet yakacak, 'özgürlük, adalet, refah ve barış' içinde, ortak bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, bütün kahramanlarımızı minnetle ve şükranla anıyorum. Partimiz belediye başkanlarıyla il ilçe başkanlarıyla kısacası tüm örgütleriyle bugün bu salgın hastalık nedeniyle mağduriyet yaşayanların yanında olduğu gibi yarın da yurttaşlarının yanı başında onlara kol kanat gerecek ülkenin umudu olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.