19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Aktaş ‘Madımak’ı unutmadı

Siyaset 02.07.2020 - 11:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Aktaş ‘Madımak’ı unutmadı

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş 2 Temmuz’da Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal şenliklerinde yanarak hayatını kaybeden aydınlar hakkında bir açıklamada bulundu. Sivas Katliamının 27. yılında yaşananların zaman aşımına uğramayacağını ve katliamın dolaylı faillerinden ve azmettiricilerinden hesap sorulmamış olmasına dikkat çeken Başkan Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “27 yıl önce bugün Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal şenliklerine, Birçok aydın sanatçı, ülkenin değişik yerlerinden gelen yurttaşlar, yurt dışından gelen konuklar, katılmıştı. Onlar semaha durmaya, şiir okumaya, türkü söylemeye, kardeşlik sofrası kurmaya gelmişlerdi. Ama günler öncesinden katliam planları yapılmış ve Sivas’ta yayın yapan birçok gazete ‘Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorlar’ diyerek halkı kışkırtmaya çalışmıştı. ADALETSİZLİĞİN EN İYİ ÖRNEKLERİNDEN Saldırganlar oteli ateşe vermişler ve 37 insanımızı diri diri yakmışlardır. Yakılan insanlar aydınlar, şair ve yazarlar, bu ülkenin aydınları onuruydular. Dumanlara boğularak, diri yakılarak katledildiler. Tıpkı yüzyıllar önce dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm halkın getirmiş, kardeşçe bir düzen için mücadele etmiş ve bu uğurda ömrünü vermiş Pir Sultan gibi. Geçen 27 yılda Sivas Katliamının dolaylı faillerinden ve azmettiricilerinden hesap sorulmamış olması, davayı zaman aşımına uğratarak korunup kollanmaları ülkemizdeki cezasızlık kültürünün ve adaletsizliğin en iyi örneklerindendir. MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ Sivas katliamı insanlık suçudur ve zaman aşımı yapılamaz. İnsanlığı artık bu ve benzeri katliamlarda yitirmemek için, o zihniyetle her alanda ve her koşulda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu bizim insanlığa olan borcumuzdur. 27. yılında Sivas Katliamına sebep olan o zihniyeti lanetliyor, Madımak Oteli’nde canlarına kıyılan 37 insanımızı saygıyla anıyoruz.

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş 2 Temmuz’da Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal şenliklerinde yanarak hayatını kaybeden aydınlar hakkında bir açıklamada bulundu.

Sivas Katliamının 27. yılında yaşananların zaman aşımına uğramayacağını ve katliamın dolaylı faillerinden ve azmettiricilerinden hesap sorulmamış olmasına dikkat çeken Başkan Aktaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “27 yıl önce bugün Sivas’ta düzenlenen Pir Sultan Abdal şenliklerine, Birçok aydın sanatçı, ülkenin değişik yerlerinden gelen yurttaşlar, yurt dışından gelen konuklar, katılmıştı. Onlar semaha durmaya, şiir okumaya, türkü söylemeye, kardeşlik sofrası kurmaya gelmişlerdi. Ama günler öncesinden katliam planları yapılmış ve Sivas’ta yayın yapan birçok gazete ‘Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorlar’ diyerek halkı kışkırtmaya çalışmıştı.

ADALETSİZLİĞİN EN İYİ ÖRNEKLERİNDEN

Saldırganlar oteli ateşe vermişler ve 37 insanımızı diri diri yakmışlardır. Yakılan insanlar aydınlar, şair ve yazarlar, bu ülkenin aydınları onuruydular. Dumanlara boğularak, diri yakılarak katledildiler. Tıpkı yüzyıllar önce dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm halkın getirmiş, kardeşçe bir düzen için mücadele etmiş ve bu uğurda ömrünü vermiş Pir Sultan gibi. Geçen 27 yılda Sivas Katliamının dolaylı faillerinden ve azmettiricilerinden hesap sorulmamış olması, davayı zaman aşımına uğratarak korunup kollanmaları ülkemizdeki cezasızlık kültürünün ve adaletsizliğin en iyi örneklerindendir.

MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sivas katliamı insanlık suçudur ve zaman aşımı yapılamaz. İnsanlığı artık bu ve benzeri katliamlarda yitirmemek için, o zihniyetle her alanda ve her koşulda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu bizim insanlığa olan borcumuzdur. 27. yılında Sivas Katliamına sebep olan o zihniyeti lanetliyor, Madımak Oteli’nde canlarına kıyılan 37 insanımızı saygıyla anıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.