19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Aktuğ: Amacımız üreticiye yurt dışı imkanı sağlamak”

Gebze 09.11.2018 - 11:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Aktuğ: Amacımız üreticiye yurt dışı imkanı sağlamak”

Değişen ve gelişen dünyada, teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber önemli bir gelir kapısı olan e-ticaret GTO Meclis Toplantı Salonu’nda dün düzenlenen organizasyonla konuşuldu. Etkinliğe GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, GTO Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, GTO Genel Sekreteri Mustafa Yaşarsekin, Alibaba Cloud Türkiye İş Geliştirme Müdürü Mustafa Aktuğ ve girişimciler katıldı. Burada konuşan Aktuğ, “Veriler günümüz şirketlerinin büyük bir madenidir. Alibaba.com üzerinde bir dükkanınız var ve satış yapıyorsunuz. Bu koyduğunuz ürünlerin analizi yapılıyor kimler erişmiş, hangi ülkelere satılmış diye. Biz bu analizlerin sonunda pazarları yönlendirebiliyoruz. Akıllı çözümler yaratıp ilgili isteyen firmalara sunuyoruz. Hangi sektöre yatırım yaparsanız, hangi ülkelerde sonuca ulaşabilirsiniz gibi fikirler veriyoruz. Bizim ülke olarak yapmamız gereken bir şeyleri satmak. Bizim istediğimiz şey küçük üreticiye yurt dışına ihracat imkanı sağlamak. Aliexpresin Türk üreticisini kabul etmesine yönelik çalışmamız var” dedi. Aktuğ’un konuşmasının ardından Çiler günün anısına hediye takdim etti. “E-TİCARETTE YER ALMAMIZ LAZIM” Çiler ise konuşmasında, “Bugün geldiğimiz noktada, değişen dünyada akıllı makineler ve robot komutanlar hayatımıza giriyor. Bunlar da satış tekniklerinde değişiklik getiriyor. Bizim artık e-ticarette yer almamız lazım çünkü tüm geleneksel yöntemlerin önüne geçti. Bu ekonomik dar boğazda bizi kurtaracak şey üretim ve ihracattır. Ben tüm platformlarda bunu dile getiriyorum. E-Ticaretteki Gelişime rağmen KOBİ’ler istediği payı alamamış. 65 ilin toplamından fazla ihracat veren bir bölge için e-ticaret oldukça önemli bir konu. Ürünleri pazarlamak için e-ticaret gibi imkanları kullanmak lazım. Eskiden bize uzak gelen yerler artık çok yakın. E-ticarete önem verenler gelecek dönemde ayakta kalacak” açıklamalarında bulundu.

Değişen ve gelişen dünyada, teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber önemli bir gelir kapısı olan e-ticaret GTO Meclis Toplantı Salonu’nda dün düzenlenen organizasyonla konuşuldu. Etkinliğe GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, GTO Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, GTO Genel Sekreteri Mustafa Yaşarsekin, Alibaba Cloud Türkiye İş Geliştirme Müdürü Mustafa Aktuğ ve girişimciler katıldı. Burada konuşan Aktuğ, “Veriler günümüz şirketlerinin büyük bir madenidir. Alibaba.com üzerinde bir dükkanınız var ve satış yapıyorsunuz. Bu koyduğunuz ürünlerin analizi yapılıyor kimler erişmiş, hangi ülkelere satılmış diye. Biz bu analizlerin sonunda pazarları yönlendirebiliyoruz. Akıllı çözümler yaratıp ilgili isteyen firmalara sunuyoruz. Hangi sektöre yatırım yaparsanız, hangi ülkelerde sonuca ulaşabilirsiniz gibi fikirler veriyoruz. Bizim ülke olarak yapmamız gereken bir şeyleri satmak. Bizim istediğimiz şey küçük üreticiye yurt dışına ihracat imkanı sağlamak. Aliexpresin Türk üreticisini kabul etmesine yönelik çalışmamız var” dedi. Aktuğ’un konuşmasının ardından Çiler günün anısına hediye takdim etti.

“E-TİCARETTE YER ALMAMIZ LAZIM”

Çiler ise konuşmasında, “Bugün geldiğimiz noktada, değişen dünyada akıllı makineler ve robot komutanlar hayatımıza giriyor. Bunlar da satış tekniklerinde değişiklik getiriyor. Bizim artık e-ticarette yer almamız lazım çünkü tüm geleneksel yöntemlerin önüne geçti. Bu ekonomik dar boğazda bizi kurtaracak şey üretim ve ihracattır. Ben tüm platformlarda bunu dile getiriyorum. E-Ticaretteki Gelişime rağmen KOBİ’ler istediği payı alamamış. 65 ilin toplamından fazla ihracat veren bir bölge için e-ticaret oldukça önemli bir konu. Ürünleri pazarlamak için e-ticaret gibi imkanları kullanmak lazım. Eskiden bize uzak gelen yerler artık çok yakın. E-ticarete önem verenler gelecek dönemde ayakta kalacak” açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.