Aküzüm: Sonuç Değişmeyecek

Kocaeli 09.08.2018 - 11:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Aküzüm: Sonuç Değişmeyecek

Kocaeli Ak Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un icra kadrosunda en kritik görevlerden biri olan Seçim İşleri Biriminin başına getirilen Arif Aküzüm, 24 Haziran seçimlerini ve önümüzdeki yerel seçimleri değerlendirdi.

Kocaeli Ak parti Seçim İleri Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Arif Aküzüm, “ 24 Haziran’da genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çıkan bir sonuç ve bunun getirdiği bir mesaj var. Bu mesajı Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan aldığını ifade ederken biz de Kocaeli adına gerekli mesajları aldık. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Milletvekilliği seçimi arasında çıkan fark ile ortaya çıkan fark sadece Kocaeli’ye özel bir durum olarak algı yaratılması görüşüne katılmıyorum. Bu mesaj Türkiye geneli bir durumdur. İki seçim arasında 100 Bin oy farkı olduğu da gerçeği yansıtmıyor.” dedi. FARKIN NEDENLERİ ANALİZİMİZDEDİR Aküzüm iki seçim arasında çıkan oy farkına ilişkin nedenlerle ilgili kulis ortamlarında değişik söylemler olduğunu ifade ederek, “Bir kesim yerel idarelere bağlı bir düşüş yaşandığını dillendiriyor. Bir kısım partililerimizin farklı partilere oy verdiği yönünde söylemler içinde. Tüm nedenler partimizin AR-GE Birimimiz başta olmak üzere İl Başkanımız Eryarsoy nezaretinde analiz ediliyor. Analiz sonuçlarına göre yerel seçimlerde bir planlama yapılacaktır. Ortaya çıkan mesajı da Başkanımız Erdoğan en doğru şekilde yorumlayarak bir güzergah ve belirleme yapacak. Bu planlama doğrultusunda bizde Kocaeli’de üstümüze düşeni gerçekleştireceğiz.” dedi. YEREL SEÇİMDE FARKLI BİR SONUÇ ÇIKMAYACAK Kocaeli Genelinde 13 ilçenin tamamı Ak partili Belediye Başkanları ile idare edildiğinin altını çizen Aküzüm, “Mart ayında yapılması planlanan seçimlerde de farklı bir tablo ortaya çıkmayacak görüşündeyiz. Bu hedefimiz.  Seçim İleri Birimimiz ve ilçelerdeki ana kademe ve icra kurulu yönetimlerimiz ayrıca ilçelerde oluşturulacak Seçim İşleri Koordinasyon Merkezlerimizle daha önceki seçimlerde olduğu gibi yeni bir zafere imza atacağız.”dedi. Haber: Adnan Ayvaz
Kocaeli Ak Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un icra kadrosunda en kritik görevlerden biri olan Seçim İşleri Biriminin başına getirilen Arif Aküzüm, 24 Haziran seçimlerini ve önümüzdeki yerel seçimleri değerlendirdi.

Kocaeli Ak parti Seçim İleri Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Arif Aküzüm, “ 24 Haziran’da genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çıkan bir sonuç ve bunun getirdiği bir mesaj var. Bu mesajı Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan aldığını ifade ederken biz de Kocaeli adına gerekli mesajları aldık. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Milletvekilliği seçimi arasında çıkan fark ile ortaya çıkan fark sadece Kocaeli’ye özel bir durum olarak algı yaratılması görüşüne katılmıyorum. Bu mesaj Türkiye geneli bir durumdur. İki seçim arasında 100 Bin oy farkı olduğu da gerçeği yansıtmıyor.” dedi.

FARKIN NEDENLERİ ANALİZİMİZDEDİR

Aküzüm iki seçim arasında çıkan oy farkına ilişkin nedenlerle ilgili kulis ortamlarında değişik söylemler olduğunu ifade ederek, “Bir kesim yerel idarelere bağlı bir düşüş yaşandığını dillendiriyor. Bir kısım partililerimizin farklı partilere oy verdiği yönünde söylemler içinde. Tüm nedenler partimizin AR-GE Birimimiz başta olmak üzere İl Başkanımız Eryarsoy nezaretinde analiz ediliyor. Analiz sonuçlarına göre yerel seçimlerde bir planlama yapılacaktır. Ortaya çıkan mesajı da Başkanımız Erdoğan en doğru şekilde yorumlayarak bir güzergah ve belirleme yapacak. Bu planlama doğrultusunda bizde Kocaeli’de üstümüze düşeni gerçekleştireceğiz.” dedi.

YEREL SEÇİMDE FARKLI BİR SONUÇ ÇIKMAYACAK

Kocaeli Genelinde 13 ilçenin tamamı Ak partili Belediye Başkanları ile idare edildiğinin altını çizen Aküzüm, “Mart ayında yapılması planlanan seçimlerde de farklı bir tablo ortaya çıkmayacak görüşündeyiz. Bu hedefimiz.  Seçim İleri Birimimiz ve ilçelerdeki ana kademe ve icra kurulu yönetimlerimiz ayrıca ilçelerde oluşturulacak Seçim İşleri Koordinasyon Merkezlerimizle daha önceki seçimlerde olduğu gibi yeni bir zafere imza atacağız.”dedi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.