Alışveriş zili çaldı.

Ekonomi 08.09.2017 - 09:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Alışveriş zili çaldı.

Okul alışverişi başladı. Devlet okullarında kıyafet ve kırtasiye masrafı 50-600 lira olurken, özel okullarda kitap ve kırtasiye tutarı 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor...

2017-2018 öğretim yılının 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak olması sebebiyle ailelerde okul alışverişi telaşı yaşanıyor. Özellikle çocukları okula yeni başlayacak ailelerin alışveriş heyecanı dikkat çekiyor. Okul kıyafeti satan mağazalar ve kırtasiyeciler alışveriş yapmaya gelen öğrenci ve velileriyle doluyor. Devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerin okul kıyafet masraflarının 200 lirayı bulduğu görülürken, kırtasiye harcamaları ise sınıfına göre 250 ile 400 lira arasında değişiyor. Okul kitapları devlet tarafından ücretsiz olarak dağıtılırken, anne ve babalar öğretmenlerin önerdiği yardımcı kitapları alıyor. Özel okullarda ise kıyafet masrafı ikiye katlanırken; müfredat kitaplarının ücretsiz olmasına karşın kitap ve kırtasiye harcamaları 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor. Özellikle ilkokulda masraf yüksek oluyor. İlkokulda okuyan çocuk için verilen kitap-kırtasiye talep listesinin veliye maliyeti 800-2 bin 100 lira arasında değişiyor. BELGESİZ SERVİSÇİ OLAMAYACAK TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaşanan bazı olaylar sonrasında Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüşüp, servis şoförlüğü için mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olması konusunda görüş birliğine vardıklarını bildirdi. Bundan sonra servis şoförlüğü için ehliyet ve SRC belgesi yeterli olmayacak. Şoförlerin mesleki yeterlilik belgesi alması da zorunlu hale gelecek. Yeterlilik ile önüne gelen servis şoförü olamayacak. Mutlaka yapılacak sınavlardan başarı ile geçmek gerekecek. Böylece yeterliliği olanlar şoför olacak..
Okul alışverişi başladı. Devlet okullarında kıyafet ve kırtasiye masrafı 50-600 lira olurken, özel okullarda kitap ve kırtasiye tutarı 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor...

2017-2018 öğretim yılının 18 Eylül 2017 Pazartesi günü açılacak olması sebebiyle ailelerde okul alışverişi telaşı yaşanıyor. Özellikle çocukları okula yeni başlayacak ailelerin  heyecanı dikkat çekiyor. Okul kıyafeti satan mağazalar ve ciler alışveriş yapmaya gelen öğrenci ve velileriyle doluyor. Devlet okullarında öğrenim gören öğrencilerin okul kıyafet masraflarının 200 lirayı bulduğu görülürken, kırtasiye harcamaları ise sınıfına göre 250 ile 400 lira arasında değişiyor. Okul kitapları devlet tarafından ücretsiz olarak dağıtılırken, anne ve babalar öğretmenlerin önerdiği yardımcı kitapları alıyor. Özel okullarda ise kıyafet masrafı ikiye katlanırken; müfredat kitaplarının ücretsiz olmasına karşın kitap ve kırtasiye harcamaları 2 bin 100 liraya kadar çıkıyor. Özellikle ilkokulda masraf yüksek oluyor. İlkokulda okuyan çocuk için verilen kitap-kırtasiye talep listesinin veliye maliyeti 800-2 bin 100 lira arasında değişiyor.

BELGESİZ SERVİSÇİ OLAMAYACAK
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yaşanan bazı olaylar sonrasında Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüşüp, servis şoförlüğü için mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olması konusunda görüş birliğine vardıklarını bildirdi. Bundan sonra servis şoförlüğü için ehliyet ve SRC belgesi yeterli olmayacak. Şoförlerin mesleki yeterlilik belgesi alması da zorunlu hale gelecek. Yeterlilik ile önüne gelen servis şoförü olamayacak. Mutlaka yapılacak sınavlardan başarı ile geçmek gerekecek. Böylece yeterliliği olanlar şoför olacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.