Alkışlar 65 yaş ve üzerine

04.05.2020 - 13:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Alkışlar 65 yaş ve üzerine

Ülke olarak günlerdir koronavirüs salgınıyla yatıp kalkar olduk. Maddi ve manevi diğer tüm sıkıntıları ikinci plana attık.  Salgınla mücadele konusunda oldukça iyi yol almasını bildik. Ancak henüz biten bir şey yok. Sevinebiliriz ama rehavete kapılmamalıyız. Rehavet tüm emeklerin boşa çıkmasına neden olur. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, 11 Mart'tan bugüne ilk kez, iyileşen hasta sayısının, mevcut koronavirüs hasta sayısını geçtiğine dikkat çekerek, tedbirlere uyulmasının önemine dikkat çekti. ** Salgınla ilgili verilen emeklere, gösterilen mücadeleye ilk günden beri saygı duyuyorum.  Sağlık çalışanlarına olan saygım inanılmaz arttı. Yetkililerin mücadelesini başından beri destekledim. Herkes elinden geleni yaptı bana göre. Eksikler vardır olmuştur. Ancak salgın konusunda çalışma anlamında başarısız olduk diyemeyiz. Eczanelerdeki maske dağıtımında aksaklıklar oldu, olmaya da devam ediyor. Böylesine iyi mücadele etmişken vatandaşa maske dağıtımını da yüzde yüz başarmalıydık. ** Evde kitap okumaya, televizyon seyretmeye, daha fazla yemek yemeye, görüntülü arama yapmaya alıştık. Salgın bitince belki de sokaktaki yaşama yeniden adapte olma konusunda zorluklar yaşayacağız. Kademeli olarak normale dönüş konusunda adımlar atılıyor. Yavaş yavaş eskiye dönüş hazırlığı söz konusu. Rehavete kapılmadan, kurallara uyarak yaşamaya devam edeceğiz. Ramazan bayramında kalabalık ziyaretler olmayacak. Bu bayram diğerlerinden çok farklı geçecek. ** Alınan tedbirlere uyma konusunda genelde iyi performans gösterdik. Sokağa çıkma yasaklarında ufak tefek yaşananlar dışında herkes kurallara uydu. 65 yaş ve üzerini ayrıca tebrik etmek istiyorum. 45 günü aşkın bir süredir evlerinde oturuyorlar. Mücadeleye ve umut etmeye devam ediyorlar. Kendilerine salgının ilk günlerinde sosyal medyadan yapılan onlarca çirkin paylaşıma rağmen dimdik ayaktalar. Hepimizden çok alkışı hak ediyorlar. Onlardan öğreneceğimiz daha çok şey var. Bravo.     

Ülke olarak günlerdir koronavirüs salgınıyla yatıp kalkar olduk. Maddi ve manevi diğer tüm sıkıntıları ikinci plana attık.  Salgınla mücadele konusunda oldukça iyi yol almasını bildik. Ancak henüz biten bir şey yok. Sevinebiliriz ama rehavete kapılmamalıyız. Rehavet tüm emeklerin boşa çıkmasına neden olur. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, 11 Mart'tan bugüne ilk kez, iyileşen hasta sayısının, mevcut koronavirüs hasta sayısını geçtiğine dikkat çekerek, tedbirlere uyulmasının önemine dikkat çekti.

**

Salgınla ilgili verilen emeklere, gösterilen mücadeleye ilk günden beri saygı duyuyorum.  Sağlık çalışanlarına olan saygım inanılmaz arttı. Yetkililerin mücadelesini başından beri destekledim. Herkes elinden geleni yaptı bana göre. Eksikler vardır olmuştur. Ancak salgın konusunda çalışma anlamında başarısız olduk diyemeyiz. Eczanelerdeki maske dağıtımında aksaklıklar oldu, olmaya da devam ediyor. Böylesine iyi mücadele etmişken vatandaşa maske dağıtımını da yüzde yüz başarmalıydık.

**

Evde kitap okumaya, televizyon seyretmeye, daha fazla yemek yemeye, görüntülü arama yapmaya alıştık. Salgın bitince belki de sokaktaki yaşama yeniden adapte olma konusunda zorluklar yaşayacağız. Kademeli olarak normale dönüş konusunda adımlar atılıyor. Yavaş yavaş eskiye dönüş hazırlığı söz konusu. Rehavete kapılmadan, kurallara uyarak yaşamaya devam edeceğiz. Ramazan bayramında kalabalık ziyaretler olmayacak. Bu bayram diğerlerinden çok farklı geçecek.

**

Alınan tedbirlere uyma konusunda genelde iyi performans gösterdik. Sokağa çıkma yasaklarında ufak tefek yaşananlar dışında herkes kurallara uydu. 65 yaş ve üzerini ayrıca tebrik etmek istiyorum. 45 günü aşkın bir süredir evlerinde oturuyorlar. Mücadeleye ve umut etmeye devam ediyorlar. Kendilerine salgının ilk günlerinde sosyal medyadan yapılan onlarca çirkin paylaşıma rağmen dimdik ayaktalar. Hepimizden çok alkışı hak ediyorlar. Onlardan öğreneceğimiz daha çok şey var. Bravo.     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.