ALTINDAN TARİHİ REKOR

20.07.2016 - 11:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

ALTINDAN TARİHİ REKOR

Altının gram fiyatı, 131,3 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından düşüşe geçerek 129,3 lira seviyesinde dengelendi.

Yükselişe geçen gram altın, bugün de Asya piyasalarında 10 ayın en yükseğine çıkan dolar kurunun etkisiyle tarihi zirvesi olan 131,3 liraya kadar çıktı. Gram altın, saat 10.30 itibarıyla 129,7 lira seviyesinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 211 lira, Cumhuriyet altını 861 liradan satılıyor. Altının onsu ise ABD Merkez Bankasının (Fed) eylül ayında faiz artırabileceği yönündeki yorumların etkisiyle dar bant içindeki yatay seyrini sürdürüyor. Ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 1.328 dolar seviyesinden işlem görüyor. UZMANLAR NE DİYOR AA Finans Analisti İslam Memiş, bir süredir Brexit kaygısı ve Fed ile ilgili beklentilerle yükseliş kaydeden altına, uluslararası piyasalardaki talebin azaldığını belirtti. Bu hafta altının ons fiyatındaki değer kayıplarının süreceğini öngören Memiş, teknik açıdan 1.320 ve 1.305 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini söyledi. "DALGALI SEYİR DEVAM EDECEK" Memiş, dün ABD verilerinin beklenenden iyi gelmesi ve avro/dolar paritesinin gerilemesiyle dolar kurunun değer kazandığını hatırlatarak, dolar kurunda gün içinde yaşanan dalgalı seyrin ay sonuna kadar devam edebileceğine dikkati çekti. Orta vadede dolar kurunun tekrar 2,88 seviyesine kadar gerileyebileceğini ifade eden Memiş, "Yatırımcılara, kısa vadeli al-sat işlemlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Yurt içi piyasalarda dolar kurunun yükselmesinin, beraberinde altının gram fiyatının da yükselmesine neden olduğunu söyleyebiliriz. Orta vadede altının gram fiyatının 121 lira seviyelerine kadar gerileyeceğini tahmin ediyoruz." dedi.
Altının gram fiyatı, 131,3 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından düşüşe geçerek 129,3 lira seviyesinde dengelendi.

Yükselişe geçen gram altın, bugün de Asya piyasalarında 10 ayın en yükseğine çıkan dolar kurunun etkisiyle tarihi zirvesi olan 131,3 liraya kadar çıktı. Gram altın, saat 10.30 itibarıyla 129,7 lira seviyesinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 211 lira, Cumhuriyet altını 861 liradan satılıyor.

Altının onsu ise ABD Merkez Bankasının (Fed) eylül ayında faiz artırabileceği yönündeki yorumların etkisiyle dar bant içindeki yatay seyrini sürdürüyor. Ons altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 1.328 dolar seviyesinden işlem görüyor.

UZMANLAR NE DİYOR

AA Finans Analisti İslam Memiş, bir süredir Brexit kaygısı ve Fed ile ilgili beklentilerle yükseliş kaydeden altına, uluslararası piyasalardaki talebin azaldığını belirtti. Bu hafta altının ons fiyatındaki değer kayıplarının süreceğini öngören Memiş, teknik açıdan 1.320 ve 1.305 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini söyledi.

"DALGALI SEYİR DEVAM EDECEK"

Memiş, dün ABD verilerinin beklenenden iyi gelmesi ve avro/dolar paritesinin gerilemesiyle dolar kurunun değer kazandığını hatırlatarak, dolar kurunda gün içinde yaşanan dalgalı seyrin ay sonuna kadar devam edebileceğine dikkati çekti.

Orta vadede dolar kurunun tekrar 2,88 seviyesine kadar gerileyebileceğini ifade eden Memiş, "Yatırımcılara, kısa vadeli al-sat işlemlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Yurt içi piyasalarda dolar kurunun yükselmesinin, beraberinde altının gram fiyatının da yükselmesine neden olduğunu söyleyebiliriz. Orta vadede altının gram fiyatının 121 lira seviyelerine kadar gerileyeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.