19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Altın Eldiven sahiplerini buldu

Gebze 23.11.2016 - 14:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Altın Eldiven sahiplerini buldu

"MESS iş sağlığı ve güvenliğinde ‘altın’ değerinde fikirleri ödüllendirdi"

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 2. Altın Eldiven ve Altın Öneri İş Sağlığı ve Güvenliği Yarışmalarında toplam 28 üye işyerini ve önerileri hayata geçen mavi yakalı çalışanları ödüllendirdi. MESS Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, “Metal sanayinin Ar-Ge, kaliteli üretim, teknoloji kullanımı, verimlilik, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında öncü olmasını hedefliyoruz. Bu yarışmalarla, üyelerimiz ve çalışanlarının başarılarını ödüllendiriyoruz” dedi. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), bu yıl 2’nci kez düzenlediği Altın Eldiven ve Altın Öneri İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yarışmalarında, hayata geçmiş proje ve önerileri ödüllendirdi. 16 Kasım 2016 Çarşamba günü düzenlenen törende, toplam 135 başvuru arasından Altın Eldiven yarışmasının 3 kategorisinde birinciliği elde eden işyerlerine ve Tavsiye Edilen Uygulamalar kategorisinde 10 işyerine; Altın Öneri yarışmasında ise 15 uygulamaya olmak üzere toplam 28 ödül sahiplerini buldu.   Üyelerimiz Avrupa’ya da örnek MESS üyelerinin iş sağlığı ve güvenliği alanında Türkiye’nin en başarılı işletmeleri arasında olduğunu belirten Önen, “Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU OSHA) tarafından düzenlenen İyi Uygulama Yarışması’na şimdiye kadar Türkiye’den aday gösterilen 8 şirketten 7’sinin MESS üyesi olması da bizim için bir gurur vesilesi oldu. Bu işyerlerinin 3 başvurusunun, EU OSHA tarafından yapılan değerlendirme sonucu ödüle layık görülmesinden de büyük mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.   Gebzeli firmalar da ödül aldı MESS’in her yıl düzenlemiş olduğu Altın Eldiven’de; dilme bıçaklarının kontrolünün emniyetli biçimde yapılabilmesini sağlayan Bursa’da kurulu Kerim Çelik Mamülleri; Operasyona Uygun Çalışan Seçiminde Davranış Odaklı Yaklaşım başlıklı çalışmalarıyla davranışsal nedenli kazaları azaltmayı başaran Tofaş ve manuel olarak gerçekleştirilen dövme işleminde mevcut olan riskleri önleyerek iş kazalarının önüne geçen ve verimlilik kaybını engelleyen Valfsel Armatür, kategorilernin birincisi olarak ödüle layık bulundu.   Gebze’de kurulu bulunan, Anadolu Isuzu, Arçelik, Autoliv Cankor, ve Siemens gibi firmalar Altın Eldiven yarışması tavsiye edilen uygulamaları arasında yer aldılar. Altın Öneri’de ise Arçelik, Borusan Mannesmann, BSH Ev Aletleri, Erdemir, Farba, Ficosa, Ford Otosan, İçdaş, İzmir Demir Çelik, Karsan, Kerim Çelik Manisa, Magneti Marelli Mako, Otokar, Tofaş, Türk Pyrismian şirketlerinin mavi yakalı proje ekipleri yaptıkları öneriler nedeniyle ödüllendirildi.  
"MESS iş sağlığı ve güvenliğinde ‘altın’ değerinde fikirleri ödüllendirdi"
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 2. Altın Eldiven ve Altın Öneri İş Sağlığı ve Güvenliği Yarışmalarında toplam 28 üye işyerini ve önerileri hayata geçen mavi yakalı çalışanları ödüllendirdi. MESS Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, “Metal sanayinin Ar-Ge, kaliteli üretim, teknoloji kullanımı, verimlilik, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında öncü olmasını hedefliyoruz. Bu yarışmalarla, üyelerimiz ve çalışanlarının başarılarını ödüllendiriyoruz” dedi. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), bu yıl 2’nci kez düzenlediği Altın Eldiven ve Altın Öneri İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Yarışmalarında, hayata geçmiş proje ve önerileri ödüllendirdi. 16 Kasım 2016 Çarşamba günü düzenlenen törende, toplam 135 başvuru arasından Altın Eldiven yarışmasının 3 kategorisinde birinciliği elde eden işyerlerine ve Tavsiye Edilen Uygulamalar kategorisinde 10 işyerine; Altın Öneri yarışmasında ise 15 uygulamaya olmak üzere toplam 28 ödül sahiplerini buldu.
 
Üyelerimiz Avrupa’ya da örnek
MESS üyelerinin iş sağlığı ve güvenliği alanında Türkiye’nin en başarılı işletmeleri arasında olduğunu belirten Önen, “Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Ajansı (EU OSHA) tarafından düzenlenen İyi Uygulama Yarışması’na şimdiye kadar Türkiye’den aday gösterilen 8 şirketten 7’sinin MESS üyesi olması da bizim için bir gurur vesilesi oldu. Bu işyerlerinin 3 başvurusunun, EU OSHA tarafından yapılan değerlendirme sonucu ödüle layık görülmesinden de büyük mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.
 
Gebzeli firmalar da ödül aldı
MESS’in her yıl düzenlemiş olduğu Altın Eldiven’de; dilme bıçaklarının kontrolünün emniyetli biçimde yapılabilmesini sağlayan Bursa’da kurulu Kerim Çelik Mamülleri; Operasyona Uygun Çalışan Seçiminde Davranış Odaklı Yaklaşım başlıklı çalışmalarıyla davranışsal nedenli kazaları azaltmayı başaran Tofaş ve manuel olarak gerçekleştirilen dövme işleminde mevcut olan riskleri önleyerek iş kazalarının önüne geçen ve verimlilik kaybını engelleyen Valfsel Armatür, kategorilernin birincisi olarak ödüle layık bulundu.
 
Gebze’de kurulu bulunan, Anadolu Isuzu, Arçelik, Autoliv Cankor, ve Siemens gibi firmalar Altın Eldiven yarışması tavsiye edilen uygulamaları arasında yer aldılar. Altın Öneri’de ise Arçelik, Borusan Mannesmann, BSH Ev Aletleri, Erdemir, Farba, Ficosa, Ford Otosan, İçdaş, İzmir Demir Çelik, Karsan, Kerim Çelik Manisa, Magneti Marelli Mako, Otokar, Tofaş, Türk Pyrismian şirketlerinin mavi yakalı proje ekipleri yaptıkları öneriler nedeniyle ödüllendirildi.


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.