Altın yükselir mi, düşer mi?

Ekonomi 31.08.2020 - 08:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Altın yükselir mi, düşer mi?

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları, 31 Ağustos tarihi itibari ile araştırılan konular arasında bulunuyorlar. Vatandaşlar fiyatlardaki değişimleri yakından takip ediyor, buna göre işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bugün gram altın 465,18 liradan alınıyor, 465,27 liradan satılıyor. Hürriyet yazarı Zeynel Balcı konu ile ilgili, 'Fed Başkanı Powell’in açıklamaları nedeniyle ABD uzun dönem tahvil faiz oranlarının yükselişi kısa bir dalgalanma ve kâr satışlarının ardından altın fiyatlarına yükseliş olarak etki etti. Altın fiyatlarını etkileyen faiz, enflasyon, ABD doları, merkez bankaları para politikaları, güvenli liman ihtiyacı gibi parametrelere bakıldığında bunun nedeni anlaşılacaktır. Bu durumda Powell’in açıklamaları sonrası altın fiyatlarındaki yükselişi olağan karşılamak gerekir.' dedi. GRAM ALTIN NE KADAR? Gram altın 465,18 liradan alınıyor, 465,27 liradan satılıyor. ÇEYREK ALTIN NE KADAR? Çeyrek altın bugün 755,60 liradan alınıyor, 765,70 liradan satılıyor. YARIM ALTIN NE KADAR? Yarım altın bugün 1.506,60 liradan alınıyor, 1.534,10 liradan satılıyor. CUMHURİYET ALTINI NE KADAR? Cumhuriyet altını 3.013,10 liradan alınıyor, 3.049,50 liradan satılıyor.   Gram altında düşüşler fırsat vermeyi sürdürebilir İşte Bigpara yazarı özel fon yöneticisi Rıdvan Baştürk'ün konu ile ilgili yazısı: Gram altında bir süredir nispeten yatay diyebileceğimiz hareket söz konusu. Anlık hareketleri göz ardı edersek 450-460 TL bandında gidip gelen bir altın görmekteyiz. Bunun sebebi ise dolar kuru yukarı yönde hareket etmesine rağmen, ons altında görülen aşağı yönde hareketler. Bu iki enstrüman birbirini dengeliyor ve gram altın yatay hareket ediyor. Gram altın için ben hala ana resmin pozitif olduğunu fakat geçtiğimiz aylardaki gibi yukarı yönde sert hareketlerin bu aşamada olmayacağını düşünüyorum. Ons altında yükseliş ivmesi azaldı.Teknik olarak 1900-1905 dolar üzerinde kaldığı sürece pozitif görünümünü koruyacaktır, fakat yukarı iştahın çok kuvvetli olmasını beklemiyorum. 1955-1960 dolar bölgesi önemli direnç bölgesi olarak izlenebilir. Burada ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere diğer büyük merkez bankalarının para politikası adımları önümüzdeki süreçte önemli olmaya devam edecektir. Özellikle Fed Başkanı Jerome Powell’in Jackson Hole toplantısında söyleyecekleri ons altın üzerinde direkt etkili olacaktır.  

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları, 31 Ağustos tarihi itibari ile araştırılan konular arasında bulunuyorlar. Vatandaşlar fiyatlardaki değişimleri yakından takip ediyor, buna göre işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bugün gram altın 465,18 liradan alınıyor, 465,27 liradan satılıyor.

Hürriyet yazarı Zeynel Balcı konu ile ilgili, 'Fed Başkanı Powell’in açıklamaları nedeniyle ABD uzun dönem tahvil faiz oranlarının yükselişi kısa bir dalgalanma ve kâr satışlarının ardından altın fiyatlarına yükseliş olarak etki etti. Altın fiyatlarını etkileyen faiz, enflasyon, ABD doları, merkez bankaları para politikaları, güvenli liman ihtiyacı gibi parametrelere bakıldığında bunun nedeni anlaşılacaktır. Bu durumda Powell’in açıklamaları sonrası altın fiyatlarındaki yükselişi olağan karşılamak gerekir.' dedi.

GRAM ALTIN NE KADAR?
Gram altın 465,18 liradan alınıyor, 465,27 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Çeyrek altın bugün 755,60 liradan alınıyor, 765,70 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?
Yarım altın bugün 1.506,60 liradan alınıyor, 1.534,10 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?
Cumhuriyet altını 3.013,10 liradan alınıyor, 3.049,50 liradan satılıyor.

 

Gram altında düşüşler fırsat vermeyi sürdürebilir

İşte Bigpara yazarı özel fon yöneticisi Rıdvan Baştürk'ün konu ile ilgili yazısı:

Gram altında bir süredir nispeten yatay diyebileceğimiz hareket söz konusu. Anlık hareketleri göz ardı edersek 450-460 TL bandında gidip gelen bir altın görmekteyiz. Bunun sebebi ise dolar kuru yukarı yönde hareket etmesine rağmen, ons altında görülen aşağı yönde hareketler. Bu iki enstrüman birbirini dengeliyor ve gram altın yatay hareket ediyor.

Gram altın için ben hala ana resmin pozitif olduğunu fakat geçtiğimiz aylardaki gibi yukarı yönde sert hareketlerin bu aşamada olmayacağını düşünüyorum. Ons altında yükseliş ivmesi azaldı.Teknik olarak 1900-1905 dolar üzerinde kaldığı sürece pozitif görünümünü koruyacaktır, fakat yukarı iştahın çok kuvvetli olmasını beklemiyorum. 1955-1960 dolar bölgesi önemli direnç bölgesi olarak izlenebilir. Burada ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere diğer büyük merkez bankalarının para politikası adımları önümüzdeki süreçte önemli olmaya devam edecektir. Özellikle Fed Başkanı Jerome Powell’in Jackson Hole toplantısında söyleyecekleri ons altın üzerinde direkt etkili olacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.